Συστήματα Εσωτερικής Σκίασης: Πώς τα καθαρίζεις;

20 Ιανουαρίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner sistimata eswterikis skiasis pws ta katharizeis

Ο αυτοματισμός και οι ευκολίες που παρέχει μέσα στο σπίτι έχουν αναβαθμίσει πολύ την καθημερινότητα και τις δουλειές ρουτίνας του σπιτιού όπως τις ξέραμε. Τα ηλεκτροκίνητα συστήματα ελέγχου μερικών από τις βασικότερες λειτουργιών κάνουν πράξη το έξυπνο σπίτι που αλλάζει δυναμικά στο χρόνο, ανάλογα με τις ανάγκες ή ακόμα και με τις πιο έκτακτες συνθήκες.

Και ενώ τα οφέλη είναι πολλά, τι ισχύει για τη συντήρηση και τον καθαρισμό αυτών των συστημάτων; Είναι βέβαιο πως και εδώ ισχύει, όπως και σε όλα άλλωστε, ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, για αυτό είναι σωστό εξαρχής να έχουμε εξοικειωθεί με κάποιους βασικούς και απλούς κανόνες καθαρισμού τους, ώστε να παραμένουν απόλυτα λειτουργικά για πολλά περισσότερα χρόνια.

sixno katharisma blinds

Το πιο σημαντικό μυστικό είναι το συστηματικό και όχι τόσο το συχνό καθάρισμα των συστημάτων μας. Αν το εντάξουμε στη λίστα των καθαρισμών που εκτελούμε κάθε μήνα, θα μπορέσουμε να επέμβουμε έγκαιρα, ώστε να προλάβουμε βλάβες που στο μέλλον θα είναι πιο δύσκολο να αποκαταστήσουμε. Με το τακτικό καθάρισμα τα ηλεκτροκίνητα blinds, τα ρολά και οι περσίδες διατηρούν τη μέγιστη αποτελεσματικότητά τους στο σωστό φιλτράρισμα του φωτός μέσα στο σπίτι συντελώντας έτσι ακέραια στην προστασία του, το φωτισμό, αλλά και την παθητική του θέρμανση όταν το χρειάζεται. 

Η συχνότητα του καθαρισμού εξαρτάται βέβαια και από το στυλ ζωής που ακολουθείτε. Αν στο σπίτι διαμένουν μαζί σας κατοικίδια ή τα blinds βρίσκονται σε χώρους που μαζεύεται πολλή περισσότερη σκόνη ή καπνός (π.χ. στην κουζίνα), είναι αυτονόητο πως θα χρειαστεί ένα πιο συχνό καθάρισμα

Ως γενικές οδηγίες, όμως, μπορείτε να ακολουθήσετε τις εξής:

  • Περάστε απαλά με την ηλεκτρική σκούπα τα υφασμάτινα blinds, φροντίζοντας με μια μικρή βούρτσα να απομακρύνετε τυχόν λεκέδες.
  • Μη λιπαίνετε και μη ρίχνετε νερό τόσο απευθείας στο ύφασμα όσο και στους ηλεκτροκίνητους μηχανισμούς.
  • Με ένα στεγνό πανί περάστε τις περσίδες πάνω και κάτω. Προτιμήστε στεγνό καθάρισμα καθώς τα υπολείμματα νερού μπορεί να τις διαβρώσουν. Αν, ωστόσο, υπάρχουν μεγάλες εναποθέσεις βρομιάς και σκόνης, περάστε τις προσεκτικά με ένα νωπό πανί και ένα ουδέτερο σαπούνι, βεβαιώνοντας πως έχετε σκουπίσει ολότελα την υγρασία όταν τελειώσετε.
  • Στις ξύλινες περσίδες μη χρησιμοποιείτε ποτέ χημικά ή νερό, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να φουσκώσουν, να ανοίξουν ή και να αποχρωματιστούν. Προτιμήστε ένα στεγνό φτερό ή ένα απαλό πανί για να τις ξεσκονίσετε.

ilektrokinita sistimata skiasis katharisma

Η ευκολία και άνεση χρήσης των ηλεκτροκίνητων συστημάτων είναι αδιαμφισβήτητη, παρέχοντας λύσεις προστασίας και ασφάλειας για το σπίτι που ταιριάζουν στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που έχουμε. Με απεριόριστες δυνατότητες αυτοματοποίησης, δημιουργίας εξατομικευμένων σεναρίων, απομακρυσμένου ελέγχου και ως εκ τούτου με τεράστιο μεσοπρόθεσμο όφελος στην εξοικονόμηση πόρων μέσα στο σπίτι, τα ηλεκτροκίνητα συστήματα είναι η απάντηση που χρειάζεται το σύγχρονο σπίτι για να κινείται έξυπνα και να απαντά στις ανάγκες μας γρήγορα και αποτελεσματικά. 

Με την ελάχιστη προσοχή στα σημεία που υποδείξαμε παραπάνω, θα μπορέσετε να διαφυλάξετε για πολλά χρόνια την καλή τους λειτουργία, κάνοντας πλήρη απόσβεση της εγκατάστασής τους. Σε ένα από τα πλησιέστερα Κέντρα Σκίασης μπορείτε να δείτε από κοντά την εκτενή γκάμα των συστημάτων εκφραστικής σκίασης της Euroblinds, αλλά και να λάβετε όλες τις πολύτιμες πληροφορίες φροντίδας και σωστής συντήρησης που χρειάζεστε για να απολαμβάνετε την ευκολία και την αξιοπιστία τους για πολλά ακόμα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer