Σημαντικά πράγματα που πρέπει να εξετάσεις πριν προχωρήσεις σε αγορά κουρτινών

18 Οκτωβρίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner simantika pragmata pou prepei na eksetaseis prin proxoriseis se agora kourtinwn

Δεν είναι λίγες φορές που έχουμε ακούσει ότι οι κουρτίνες είναι αυτές που δίνουν χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο και όχι λανθασμένα, βέβαια μόνο όταν αυτές επιλέγονται με τα σωστά κριτήρια. Τι χρώμα να επιλέξω και τι ύφασμα; Σε ποιο μήκος να τη φτιάξω και με τι επένδυση; Να κάνω ειδική παραγγελία ή να αγοράσω ετοιμοπαράδοτη; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντήσουμε πιο κάτω με στόχο τον περιορισμό των αμέτρητων επιλογών που θα οδηγήσουν τελικά στη σωστή επιλογή κουρτινών για το χώρο μας.

Χρώμα και Ύφασμα

Το ύφασμα φυσικά αποτελεί ένα από τα ουσιαστικότερα κριτήρια για την επιλογή κουρτινών αφού αυτό είναι που θα καθορίσει επίσης την λειτουργικότητα και την ανθεκτικότητα τους στην πάροδο του χρόνου.

Τα λινά υφάσματα, τα μεταξωτά και τα βελούδα είναι συνήθως οι καλύτερες επιλογές αφού τείνουν να κρέμονται πολύ πιο εύκολα και να ντύνουν ομοιόμορφα τα παράθυρα του χώρου σας καθώς επίσης ξεχωρίζουν και για την ιδιαίτερη κομψότητα τους, πόσο μάλλον όταν αυτά προέρχονται από γνωστούς διεθνείς οίκους όπως ο οίκος Alhambra, αποκλειστική συνεργασία της Euroblinds.

Κατά την επιλογή υφάσματος μην ξεχνάτε να αποφασίσετε πόση ένταση φωτός θα θέλατε να εισέρχεται στο χώρο σας. Αυτό θα καθορίσει αν θα μειώσετε τις επιλογές σας σε πιο χοντρά υφάσματα για να πετύχετε πλήρη συσκότιση στο χώρο σας  ή σε πιο λεπτά για μερική συσκότιση αφήνοντας ένα μέρος του φωτός να εισέρχεται στο χώρο σας.  

Όσον αφορά το χρώμα επιλογής, αυτό εξαρτάται καθαρά από το προσωπικό σας γούστο αλλά και τον χαρακτήρα που θέλετε να δώσετε στο χώρο σας. Βέβαια καλό θα ήταν να αναφέρουμε ότι αν ο χώρος σας λούζεται από άπλετο ηλιακό φως, θα ήταν ορθότερο να αποφύγετε φωτεινά χρώματα στις κουρτίνες σας αφού τείνουν να ξεθωριάζουν γρηγορότερα από ένα σκουρόχρωμο χρώμα. Ωστόσο για να το αποφύγετε αυτό, μια έξυπνη κίνηση θα ήταν να συνδυάσετε μαζί με τις κουρτίνες σας  ένα σύστημα εσωτερικής σκίασης όπως η κλασική επιλογή των Roller Blinds ούτως ώστε να διασφαλίσετε τη μέγιστη ανθεκτικότητα τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΜΑΣ

Μήκος και Πλάτος

mikos kai platos

Πριν βγάλετε το μέτρο και ξεκινήστε να μετράτε το ύψος του παραθύρου σας, αποφασίστε πόσο πιο ψηλά πάνω από το παράθυρο θα θέλατε να ξεκινάνε οι κουρτίνες σας. Τα κουρτινόξυλα που εφαρμόζονται όσο πιο ψηλά από το παράθυρο θα δώσουν μια αίσθηση ύψους στο χώρο σας και δεν είναι λίγοι οι σχεδιαστές που συχνά προτείνουν το κρέμασμα της κουρτίνας να ξεκινά από την οροφή.

Η σωστή μέτρηση γίνεται συνήθως από την κορυφή του παραθύρου μέχρι το πάτωμα, συμπεριλαμβανομένου των επιπλέον πόντων από το σημείο που θα κρεμαστεί η κουρτίνα.

Σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε στο χώρο σας μια πιο παραδοσιακή εμφάνιση με την κουρτίνα να «μαζεύει» ελαφρώς στο πάτωμα, θα χρειαστεί να προσθέσετε άλλους δύο ή τρεις πόντους στο μήκος σας. Για τους λάτρεις του μοντερνισμού όμως θα λέγαμε να κρατήσετε το μήκος στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με το πάτωμα.

Κατά τη μέτρηση του πλάτους του παραθύρου σας, φροντίστε να προσθέσετε τουλάχιστον 25-30 εκατοστά στην κάθε πλευρά για να εξασφαλίστε την πληρότητα των κουρτινών σας όταν αυτές θα είναι κλειστές για να σας βοηθήσουν να αποκλείσετε οποιοδήποτε φως εισέρχεται απ’την περίμετρο του παραθύρου σας.

Ειδική παραγγελία ή ετοιμοπαράδοτη

Τα οφέλη από μια ειδική παραγγελία κουρτίνας είναι φυσικά πολλά. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις διαστάσεις στο μέγεθος του παραθύρου σας για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη και τέλεια εμφάνιση στο χώρο σας, ακριβώς όπως θα κάνατε και με την επιλογή ενός τέλεια προσαρμοσμένου ρούχου στο σώμα σας. Επιπλέον, οι ειδικές παραγγελίες έρχονται σε ατελείωτες επιλογές σχεδίασης σε υλικό, ύφασμα, χρώμα και λειτουργικότητα. Αυτές οι επιλογές φυσικά θα κοστίσουν κάτι παραπάνω ωστόσο το αποτέλεσμα θα σας αφήσει ικανοποιημένους και ευχαριστημένους με την προσωπική σας επιλογή.

Επιλέξτε τις σωστές κουρτίνες με καθοδήγηση από την Euroblinds

Η εξειδικευμένη ομάδα μας, στελεχωμένη με ειδικούς συμβούλους και έμπειρους γνώστες του θέματος, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε τα χρώματα τις υφές και τα τελειώματα που συνδυάζονται τέλεια με τον χώρο, τις ανάγκες και το προσωπικό σας στιλ και χαρακτήρα, με κατ’οίκον επίσκεψη στο χώρο σας. 

Επισκεφτείτε τώρα ένα από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds και μάθετε όλα όσα χρειάζεστε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer