Πώς θα «Μεγαλώσετε» τον Χώρο σας με μια… Κουρτίνα!

26 Οκτωβρίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

CASADECO ZAO tissu craquele

Δυστυχώς, δεν έχουμε όλοι μεγάλα, ευρύχωρα δωμάτια στον χώρο που μένουμε ή εργαζόμαστε. Παρόλα αυτά, επειδή τυχαίνει ένα δωμάτιο να είναι μικρό, δεν σημαίνει πως εσείς πρέπει να αισθάνεστε κλειστοφοβία όταν το χρησιμοποιείτε. Το αντίθετο⋅ κάθε χώρος μας πρέπει να αποπνέει άνεση και ελευθερία.

Πώς;

Υπάρχουν τρόποι. Μπορείτε, για παράδειγμα, να κάνετε τα «μαγικά» σας ακολουθώντας μερικά από τα παρακάτω tips, ξεγελώντας τόσο τα μάτια των επισκεπτών στον χώρο σας, όσο και τα δικά σας!

«Μεγαλώστε» τον Χώρο σας Αλλάζοντας Χρώμα στις Κουρτίνες

Το χρώμα παίζει σπουδαίο ρόλο στην αίσθηση που αφήνει στον επισκέπτη ένας χώρος, καθώς και στην οπτική αντίληψη που δημιουργεί στη διάνοιά μας. Είναι, για παράδειγμα, αποδεδειγμένο ότι συγκεκριμένοι χρωματικοί τόνοι «μεγεθύνουν» έναν χώρο, ενώ άλλοι τον «σμικρύνουν». Εφόσον οι κουρτίνες είναι από τις σημαντικότερες πηγές χρώματος σε ένα δωμάτιο, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε την εντύπωση που σας αφήνει.

Για να μεγεθύνετε οπτικά το δωμάτιο, κινηθείτε σε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες – όπως κρεμ, λευκού και παστέλ χρώματος - καθώς και σε υφάσματα με μικρά επαναλαμβανόμενα σχέδια. Φροντίστε, επίσης, οι κουρτίνες να είναι ίδιου χρώματος αλλά ελαφρώς πιο ανοιχτής απόχρωσης από τον τοίχο.

Κρεμάστε τις Κουρτίνες σας Σωστά

Ανεξάρτητα από το χρώμα που θα επιλέξετε, φροντίστε να κρεμάσετε τις νέες σας κουρτίνες ψηλά. Αν μπορείτε να φέρετε το κουρτινόξυλο κοντά στο ταβάνι, ακόμη καλύτερα, σίγουρα πάντως τοποθετήστε πάνω από το κούφωμα του παραθύρου. Με τον τρόπο αυτό, το δωμάτιο δείχνει αρκετά πιο ψηλοτάβανο, καθώς το μάτι μπερδεύεται από την εγγύτητα των κάθετων πτυχώσεων της κουρτίνας.

Δοκιμάστε το εξής: αν το δωμάτιό στο οποίο θέλετε να πειραματιστείτε έχει γύψινα διακοσμητικά στην οροφή, τότε τοποθετήστε το κουρτινόξυλο περίπου 10 εκατοστά πάνω από το κούφωμα του παραθύρου. Αν δεν υπάρχουν γύψινα, τότε θα χρειαστεί να το πάτε ακόμη ψηλότερα – γύρω στα 15 εκατοστά.

Εννοείται πως δεν υπάρχει λόγος να στενέψετε το εύρος της κουρτίνας εφόσον θέλετε το δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο! Προτιμήστε το μεγαλύτερο δυνατό εύρος, στα πλαίσια, φυσικά, του στιλ διακόσμησης που θέλετε να επιτύχετε. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα να πλαισιώσετε το παράθυρο με τις κουρτίνες, φροντίζοντας να φτάνουν τα κουρτινόξυλα από τη μια άκρη του τοίχου στην άλλη. Βάλτε στη συνέχεια ένα ή περισσότερα έπιπλα μπροστά από το παράθυρο, κάνοντάς το να μοιάζει μεγαλύτερο, και αφήνοντας περισσότερο φως να λούζει τον χώρο όπου εργάζεστε ή ξεκουράζεστε.

Επιλέξτε Κάθετο Γραμμικό Σχέδιο

Ως γνωστό, τα κάθετα γραμμικά σχέδια προσθέτουν ύψος. Συνεπώς, αν προτιμήσετε μια κουρτίνα με γραμμικό σχέδιο, είτε σε όλο της το μήκος, είτε στις άκρες, φροντίστε οι ρίγες ή γραμμώσεις να είναι κάθετες στο πάτωμα. Το ίδιο ισχύει και για τα παραλληλόγραμμα σχέδια ή τα καρό, αρκεί οι μεγάλες τους πλευρές να είναι παράλληλες με τους τοίχους.  

Μερικά έξτρα Tips

Καλό θα ήταν να αποφύγετε να γεμίσετε το δωμάτιο με πολλά διακοσμητικά στοιχεία διαφορετικού χρώματος. Επίσης, αν μετά από όλα όσα είπαμε, το δωμάτιο σας φαίνεται ακόμη μικρό, τότε μπορείτε να προσθέσετε ένα μεγάλο καθρέφτη στον τοίχο απέναντι από την πόρτα.

Με τόσες ιδέες στο τραπέζι, έχετε σίγουρα σκεφτεί ήδη τι μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε στο δικό σας δωμάτιο το οπτικό εφέ που επιθυμείτε.

Το μόνο που χρειάζεστε τώρα, είναι μια μεγάλη γκάμα κουρτινών σε άφθονα χρώματα και σχέδια! Βρείτε την εδώ, στον επίσημο ιστότοπο της Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer