Πώς να Καθαρίζετε τα Vertical Blinds στο Σπίτι

29 Νοεμβρίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Teaser 3

Τα Vertical blinds είναι υπέροχη εναλλακτική για όσους δεν συμπαθούν τις συμβατικές κουρτίνες, καθώς παρέχουν παρόμοιο έλεγχο του φυσικού φωτός, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν το έξτρα πλεονέκτημα της κλίσης, γεμίζοντας με φως το δωμάτιο αλλά σε γωνία, ώστε να αποφεύγεται η αντανάκλαση. Συνδυάζουν έτσι λειτουργικότητα και στιλ, σε όλο το μήκος του παραθύρου.

Πόσο συχνά χρειάζεται να καθαρίζω τα Vertical Blinds μου;

Σε γενικές γραμμές, συστήνεται να τα καθαρίζετε καλά τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο, αν και η τακτικότητα εξαρτάται από παράγοντες όπως η συχνότητα χρήσης τους, η τοποθεσία, το αστικό ή αγροτικό περιβάλλον κτλ.

Πώς να τα Καθαρίσετε Σωστά

Βήμα 1 – Προετοιμασία

Παρότι ορισμένοι προτιμούν να αφαιρούν τα πτερύγια των blinds από τις ράγες πριν τον καθαρισμό τους, κατά τη γνώμη μας αυτό αυξάνει πολύ την πιθανότητα πρόκλησης βλάβης, ενώ παράλληλα απαιτεί και περισσότερο χρόνο.

Επομένως, αυτό που συστήνουμε είναι απλά να κλείσετε τελείως τα blinds, και να βεβαιωθείτε πως όλα τα πτερύγια είναι πλήρως γυρισμένα στη μία πλευρά.

Βήμα 2 – Ξεσκόνισμα

Προτού βρέξετε τα blinds, βεβαιωθείτε πρώτα πως είναι τελείως απαλλαγμένα από σκόνη. Αυτό μπορείτε να το κάνετε σκουπίζοντας με ηλεκτρική σκούπα ή σκουπάκι πολύ προσεκτικά κάθε πτερύγιο, χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο στόμιο με το βουρτσάκι, κινούμενοι αργά από κάτω προς τα πάνω. Αν δεν έχετε το στόμιο αυτό ή θέλετε να αποφύγετε τη χρήση σκούπας, απλά χρησιμοποιήστε ένα φτερό ξεσκονίσματος.

Για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αφιερώστε χρόνο στην όλη διαδικασία. Όσο περισσότερη σκόνη αφαιρέσετε, τόσο το καλύτερο.

Tip: μόλις ξεσκονίσετε καλά τη μία πλευρά σε όλα τα πτερύγια, τότε γυρίστε και από την άλλη. Μην ξεσκονίζετε ένα-ένα τα πτερύγια και από τις δύο πλευρές.

Γενικά, το ξεσκόνισμα είναι αρκετό για να διατηρείτε τα Blinds σας σε άψογη κατάσταση. Αν, παρόλα αυτά, εντοπίσετε κάποιο λεκέ ο οποίος δεν μπορεί να αφαιρεθεί με το ξεσκόνισμα καλύτερα να επικοινωνήσετε με ένα συνεργείο καθαρισμού το οποίο με ειδικές μεθόδους μπορεί να καθαρίσει τα blinds σας.  Εάν δεν έχετε κάποιο υπόψη σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και εμείς να σας παραπέμψουμε σε εξειδικευμένους συνεργάτες μας.

Είστε έτοιμοι! Πεντακάθαρα vertical blinds, φωτεινά και με αναλλοίωτη κομψότητα.

Χρειάζεστε κι άλλες συμβουλές για τη σωστή τους διαχείριση; Επικοινωνήστε τώρα με τους Συμβούλους Σκίασης της Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer