Πώς μια Τέντα σας Εξοικονομεί Χρήματα

15 Φεβρουαρίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Somfy 4075 1

Σας ξαφνιάζει ευχάριστα ο τίτλος;

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν την εγκατάσταση μιας τέντας με την προστασία από τον καυτό μεσογειακό ήλιο, καθώς και με τη δυνατότητα που μας χαρίζει να απολαμβάνουμε τη θέα της βεράντας ή του μπαλκονιού μας προστατευμένοι από τις διαθέσεις του καιρού.

Μολονότι είναι λογικό να μας έρχονται τέτοιου είδους σκέψεις και εικόνες όταν σκεφτόμαστε τα πλεονεκτήματα μιας τέντας, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που μας χαρίζει – ειδικά όταν αναφερόμαστε σε τέντες νέας γενιάς.

Κατασκευαστές μα και ανεξάρτητες μελέτες με θέμα το οικιακό ενεργειακό κόστος έχουν καταδείξει ότι η εγκατάσταση μιας τέντας συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, τόσο σε οικιακούς όσο και σε επαγγελματικούς χώρους.

Ας εξετάσουμε σύντομα τρεις τρόπους με τους οποίους το πετυχαίνει αυτό.

 

Μειώνει Σημαντικά την Ποσότητα Ηλιακού Φωτός στο Εσωτερικό των Δωματίων

Σε μια μεσογειακή χώρα με περισσότερες από 340 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο, το ηλιακό φως αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα ενεργοβόρο παράγοντα – τόσο σε κατοικίες όσο και σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Περισσότερο από το 65% του ρεύματος που καταναλώνεται για κλιματισμό αφορά την επίτευξη και διατήρηση μιας σταθερά δροσερής ατμόσφαιρας στο εσωτερικό των δωματίων.

Μια κατάλληλα εγκατεστημένη τέντα, ανάλογα και τη διαχείρισή της, μπορεί να μειώσει στο ελάχιστο την ποσότητα ηλιακού φωτός που εισχωρεί στο εσωτερικό των δωματίων – και συνεπώς να μειώσει τη ζέστη και την ανάγκη για ηλεκτροδοτούμενο κλιματισμό. Σχετικές μελέτες έχουν αποκαλύψει πως μια τέντα τελευταίας γενιάς μπορεί να μειώσει το ενεργειακό κόστος κλιματισμού ενός δωματίου σε ποσοστό 15%!

Θυμίζουμε πως η τέντα λειτουργεί ως ασπίδα εναντίον του ηλιακού φωτός πολύ καλύτερα από συστήματα σκίασης που είναι εγκατεστημένα απευθείας στα παράθυρα, γιατί απέχει αρκετά εκατοστά από τους τοίχους.

Μην ξεχνάτε επίσης τη σημασία αυτής της προστασίας για ευαίσθητα υλικά στο εσωτερικό του σπιτιού, όπως ταπετσαρίες, επιφάνειες επίπλων, υφάσματα και πίνακες ζωγραφικής.

 

Διατηρεί τη Βεράντα σας Δροσερή Φυσικά και Ανέξοδα

Η βεράντα ή το μπαλκόνι είναι απευθείας εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται, ειδικά τα μεσημέρια του καλοκαιριού, σε πραγματικό κλίβανο, που αποπνέει θερμότητα ακόμη και μετά τη δύση του ήλιου.

Η τέντα μπλοκάρει της ακτίνες του ήλιου αρκετά μέτρα από το πάτωμα της βεράντας, προστατεύοντάς σας όχι μόνο από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά και από το κόστος που θα απαιτήσουν ηλεκτρικές συσκευές για να δροσίσουν κάπως τον χώρο.

 

Κάνει τον Επαγγελματικό σας Χώρο πιο… Ελκυστικό!

Η εγκατάσταση μιας τέντας εξωτερικά του χώρου υποδοχής μιας επιχείρησης αποφέρει κέρδος και με έναν ακόμη τρόπο: προσελκύοντας νέους πελάτες. Πράγματι, μπορούν να κάνουν τον χώρο σας πραγματικό καταφύγιο από τη ζέστη, προσδίδοντας παράλληλα κομψότητα αλλά και πρακτικότητα στη λειτουργία του.

Ναι, μια τέντα εγκαθίστανται εύκολα και γρήγορα, είναι ανθεκτική στη χρήση και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση. Σε συνδυασμό με τα οικονομικά οφέλη που σας εξασφαλίζει, είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική λύση εξωτερικής σκίασης για την κατοικία ή την επιχείρησή σας.

Μάθε περισσότερα σήμερα κιόλας! Επικοινωνήστε με έναν από τους έμπειρους Συμβούλους Σκίασης της Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer