Παιδικό υπνοδωμάτιο: 5 συμβουλές για να επιλέξετε το ιδανικό σύστημα σκίασης

06 Μαρτίου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner paidiki ipnodomatio 5 simvoules gia na epileksete to idaniko sistima skiasis

Η επιλογή του κατάλληλου φωτισμού και των σωστών σκιάσεων στο παιδικό δωμάτιο περνά συχνά σε δεύτερη μοίρα όταν οι γονείς έχουν να ασχοληθούν με τον ευχάριστο... πονοκέφαλο του εξοπλισμού του παιδικού δωματίου. Παρ' όλα αυτά, το φως αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό παράγοντα επίδρασης στην παιδική ψυχολογία αλλά και στη φυσική ανάπτυξη. Έρευνες ετών έχουν επανειλημμένα αποδείξει πως όσο πιο φωτεινός είναι ο χώρος μέσα στον οποίο ένα παιδί περνά αρκετό από τον προσωπικό του χρόνο, τόσο περισσότερο ενισχύονται οι εγκεφαλικοί νευρώνες που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τη μνήμη, τη μάθηση αλλά και την έκκριση ορμονών που επιφέρουν ισορροπία και ευτυχία.

Αν σας προβληματίζει η επιλογή του σωστού συστήματος σκίασης για το δωμάτιο του παιδιού, σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες οι παρακάτω συμβουλές:

  1. Eπιλέξτε κάτι ασφαλές

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί επίσης και στην ασφάλεια του συστήματος, καθώς οι πειραματισμοί των παιδιών δοκιμάζουν πολλές φορές την αντοχή του. Για να αποφευχθούν ατυχήματα, διαλέξτε κάποιο σύστημα χωρίς εμφανείς αλυσίδες ή κορδόνια ρύθμισης, ειδικά αν μιλάμε για νηπιακές ηλικίες. Παράλληλα, το σύστημα πρέπει να είναι εύχρηστο και να δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να το ρυθμίζει σύμφωνα με τις ανάγκες του. H Euroblinds, εταιρεία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφάλειας έχει ασχοληθεί σε βάθος µε το αντικείμενο τηρώντας οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσαρμόζει τα συστήματα σκίασής της με διατάξεις ασφαλείας (child safety).

  1. Εκμεταλλευτείτε το φυσικό/τεχνητό φως με το κατάλληλο σύστημα σκίασης

Όσο μεγαλώνει ένα παιδί και αυξάνονται οι σχολικές του υποχρεώσεις, τόσο πιο επιτακτική καθίσταται η ανάγκη για την εξεύρεση ικανοποιητικών λύσεων που επιτρέπουν τον επαρκή φωτισμό, την εκφραστική σκίαση αλλά και τη φυσική και ομοιόμορφη διάχυση του φωτός μέσα στο δωμάτιο. Αντίστοιχα, στη βρεφική και προσχολική ηλικία η καλή σκίαση του δωματίου αποτελεί προαπαιτούμενο της ήρεμης και απερίσπαστης ατμόσφαιρας που πρέπει να επικρατεί κατά τις πολλές ώρες ξεκούρασής του, με γνώμονα πάντα και την προστασία του αναπτυσσόμενου οργανισμού.

Συνδυάζοντας λοιπόν την ηλιοπροστασία μαζί με τη δυνατότητα διαχείρισης του διάχυτου φυσικού φωτός, στα Κέντρα Σκίασης Euroblinds μπορείτε να επιλέξετε ρολοκουρτίνες πλήρους συσκότισης που επιτρέπουν στο παιδί ήρεμο και ανενόχλητο ύπνο.

  1. Ακούστε το παιδί και μάθετε τις προτιμήσεις/στυλ του

Ανάλογα με τον χώρο σας υπάρχουν πολλές επιλογές που σίγουρα ανταποκρίνονται σε όλες τις προτιμήσεις των παιδιών αλλά και όλα τα βαλάντια των γονιών. Ανάλογα με την εποχή αλλά και τις αναπτυξιακές του ανάγκες, μπορείτε να εναλλάσσετε τα συστήματα σκίασης στο παιδικό δωμάτιο. Είναι σημαντικό, λοιπόν, το σύστημα της επιλογής σας να διαπνέεται από διαχρονικότητα, λειτουργώντας όχι μόνο ως μέσο φωτισμού αλλά και ως μέσο προστασίας της ιδιωτικότητάς του, στοιχείο που θα εκτιμήσει πολύ καθώς διέρχεται την εφηβεία.

  1. Διαλέξτε μαζί το χρώμα

 dialekste mazi to xrwma

Επιτρέψτε στο παιδί να λάβει ενεργό μέρος στη διαδικασία επιλογής καθώς τα μοναδικά χρώματα, μοτίβα και υφάσματα είναι βέβαιο πως θα το ξετρελάνουν! Μην του αρνηθείτε τις έντονες χρωματικές επιλογές, ακόμα και τα edgy σχέδια που απομακρύνουν αισθητικά τον μικρόκοσμό του από τη συνολική αισθητική του σπιτιού σας.

  1. Δημιουργήστε ένα έξυπνο δωμάτιο

Αν η διαδικασία αφύπνισης για το σχολείο είναι για εσάς μια καθημερινή πρόκληση, αφήστε τον ήλιο να κάνει... τη δουλειά. Με την αυτοματοποίηση των συστημάτων σκίασης στο δωμάτιό του, η αυτόματη διάχυση του φυσικού φωτός θα κάνει το παιδί να ξυπνήσει γαλήνια, οποιαδήποτε ώρα το ρυθμίσετε από το κινητό ή tablet σας συνδυάζοντας έτσι λειτουργικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας.

Το παιδικό δωμάτιο, περισσότερο από όλα τα άλλα δωμάτια ενός σπιτιού, χρειάζεται τη σωστή τεχνική μελέτη και τον σωστό εξοπλισμό. Στην Euroblinds διαθέτουμε την τεχνογνωσία αλλά και τους εξειδικευμένους συνεργάτες που μπορούν να σας προτείνουν λύσεις για τον επαρκή, αποδοτικό και ομοιόμορφο φωτισμό του παιδικού δωματίου. Επικοινωνήστε με τα εξειδικευμένα Κέντρα Σκίασης των πελατών μας για να σχεδιάσουμε μαζί το χώρο των δικών τους ονείρων!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer