Κουρτίνες: Τα Μεγαλύτερα Λάθη που Κάνετε Όταν τις Κρεμάτε!

06 Ιουνίου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedcurtains teaser.png1496754553

Οι κουρτίνες είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης ενός δωματίου. Μπορούν κυριολεκτικά να μεταμορφώσουν ένα δωμάτιο, προσθέτοντας στιλ, προσδίδοντας συγκεκριμένη ατμόσφαιρα στο χώρο, ζεστασιά, φως και χρώματα. Για να γίνουν, όμως, όλα αυτά, θα πρέπει να τοποθετηθούν με το σωστό τρόπο! Ειδάλλως, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τραγικό για την αισθητική του δωματίου, αλλά και για το υλικό της κουρτίνας.

Έχουμε, λοιπόν, συγκεντρώσει για σας τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται κατά την τοποθέτηση των κουρτινών – και τι μπορείτε να κάνετε για να τα αποφύγετε!

  1. Λάθος Μετρήσεις

Το πρώτο λάθος έχει να κάνει τόσο με την τοποθέτηση, όσο και με την αγορά των κουρτινών. Πολλοί αγοράζουν κουρτίνες δίχως να έχουν μετρήσει προσεκτικά τις διαστάσεις που απαιτούν τα παράθυρά τους, με αποτέλεσμα η κουρτίνα να βγαίνει είτε πολύ κοντή, είτε πολύ μακριά. Όσο όμορφο κι αν είναι το σχέδιό της σε αυτήν την περίπτωση, το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό.

Τι να κάνετε για να το αποφύγετε

  • Χρησιμοποιώντας μια μετροταινία εξακριβώστε το μήκος και το ύψος του χώρου που πρέπει να καλυφτεί από την κουρτίνα, κι όχι μόνο αυτό των παραθύρων.
  • Καλέστε το έμπειρο προσωπικό μας για να σας βοηθήσει με τις μετρήσεις.

  1. Τοποθετείτε Χαμηλά τα Κουρτινόξυλα  

Συχνά, προσπαθώντας να εξοικονομήσουμε χρήματα, χαμηλώνουμε το ύψος του κουρτινόξυλου για να γλιτώσουμε ύφασμα από το μάκρος της κουρτίνας. Αυτό, όμως, κάνει το δωμάτιο να μοιάζει μικρό και κλειστοφοβικό.

curtainsp living room

Τι να κάνετε για να το αποφύγετε

  • Τοποθετώντας το κουρτινόξυλο όσο το δυνατόν ψηλότερα θα προσδώσετε «ύψος» στο δωμάτιο, κάνοντάς το να μοιάζει πιο ευρύχωρο. Εξάλλου το επιπλέον κόστος των μερικών εκατοστών έξτρα υφάσματος είναι μηδαμινό.

  1. Τοποθετείτε Υπερβολικά Κοντές Κουρτίνες

Και πάλι για λόγους οικονομίας, ή απλά ως αποτέλεσμα απροσεξίας, συχνά αγοράζουμε κουρτίνες που είναι υπερβολικά κοντές, και το αποτέλεσμα αισθητικά δεν είναι ποτέ το επιθυμητό.

Τι να κάνετε για να το αποφύγετε

  • Να θυμάστε τον εξής κανόνα: η κουρτίνα θα πρέπει ίσα – ίσα να αγγίζει με τα κρόσσια της το πάτωμα. Γενικά, όσο μακρύτερη είναι μια κουρτίνα, τόσο πιο εντυπωσιακή δείχνει, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως πρέπει να θυμίζει την ουρά ενός νυφικού!

  1. Δεν Προσέχετε το Πλάτος της Κουρτίνας  

Το πλάτος είναι εξίσου σημαντικό με το μάκρος της κουρτίνας, αλλά στην προσπάθειά μας να είναι σωστό το δεύτερο, δεν προσέχουμε όσο θα έπρεπε το πρώτο.

Τι να κάνετε για να το αποφύγετε

Για να υπολογίσετε σωστά το πλάτος που θα πρέπει να έχει η νέα σας κουρτίνα, μετρήστε το πλάτος του παράθυρου και πολλαπλασιάστε το επί 2 ή 3, ανάλογα με τους κυματισμούς που επιθυμείτε να προκαλέσετε στην κουρτίνα.

curtainsp living room 2

  1. Δεν τη Σιδερώνετε  

Είναι αλήθεια πως είναι κάπως κουραστικό, αλλά το προσεκτικό σιδέρωμα της κουρτίνας είναι το Α και το Ω για ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Μια τσαλακωμένη κουρτίνα γεμάτη αντιαισθητικές πτυχώσεις τραβά τόσο έντονα την προσοχή του επισκέπτη, ώστε ακόμη κι αν όλα τα υπόλοιπα –μήκος, πλάτος, σχέδιο, χρώματα κτλ.- έχουν γίνει σωστά, η οπτική εντύπωση που αφήνει είναι πάντοτε αρνητική.

Τι να κάνετε για να το αποφύγετε

Πάρτε μια βαθιά ανάσα, κάντε κουράγιο και σιδερώστε τες προσεκτικά προτού τις κρεμάσετε. Να θυμάστε τα έξοδα και τον χρόνο που αφιερώσατε για να επιλέξετε το σωστό είδος κουρτίνας. Δεν είναι κρίμα να μη βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό;

  1. Δεν Επιλέγετε Προσεκτικά το Κουρτινόξυλο

Αυτό είναι ένα πάρα πολύ συνηθισμένο λάθος. Το ύφασμα ορισμένων κουρτινών είναι αρκετά βαρύτερο από το συνηθισμένο και απαιτεί ένα αρκετά στιβαρό κουρτινόξυλο για να τις συγκρατήσει. Άλλες κουρτίνες με πολύ ιδιαίτερο σχέδιο απαιτούν αντίστοιχου ύφους κουρτινόξυλου, ειδάλλως το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει παράταιρο.

Τι να κάνετε για να το αποφύγετε

Ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού σε συστήματα σκίασης για να βεβαιωθείτε πως το κουρτινόξυλο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε είναι κατάλληλο για την κουρτίνα που θα τοποθετήσετε. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε μόνο κουρτίνες και όχι κουρτινόξυλα, καλό θα ήταν να πάρετε ένα μαζί σας στο Κέντρο Σκίασης για να το δείτε πλάι στα δείγματα.

Χρειάζεστε Περισσότερη Βοήθεια;

Αν νιώθετε την ανάγκη για μια πιο έμπειρη και τεχνικά καταρτισμένη ματιά στην επιλογή των κουρτινών σας, επισκεφθείτε ένα από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας μας! Οι πολύπειροι και φιλικοί συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να επιλέξτε αυτό ακριβώς που σας ταιριάζει, και στις σωστές διαστάσεις!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer