Κουρτίνες– Πώς να Δώσετε Άποψη και Φινέτσα στο Κάθε Δωμάτιο

28 Σεπτεμβρίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedcurtains teaser.png1496754553

Αν οι προσωπικοί σας χώροι μοιάζουν μουντοί και έχουν αρχίσει να σας προκαλούν πλήξη, ήρθε η ώρα να τους αλλάξετε στιλ και να ανανεώσετε την αύρα τους. Κι ο απλούστερος τρόπος να το πετύχετε είναι να αντικαταστήσετε τις κουρτίνες στο κάθε δωμάτιο.

Μόνο που πρέπει να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε δωματίου. Παρακάτω, θα δείτε πώς. 

Σαλόνι

Το σαλόνι είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείται ίσως λιγότερο από οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο, απαιτεί όμως ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, καθώς αποτελεί το στολίδι του σπιτιού και θα υποδεχτεί όλες τις επίσημες περιστάσεις της χρονιάς. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποπνέει χλιδή, κύρος και λάμψη.

Προφανώς, σε έναν τέτοιο χώρο αρμόζουν πιο βαριά, πολυτελή υφάσματα, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας, όπως και πολύπλοκα κεντητά ή εμπίεστα σχέδια που θα σαγηνεύσουν το βλέμμα των καλεσμένων σας.  

Καθιστικό

Σε αντίθεση με το σαλόνι, το καθιστικό είναι ένας χώρος χαλάρωσης και παρέας πρωτίστως για τα μέλη της οικογένειας, τους συγγενείς και τους κολλητούς. Συνεπώς, χρειάζεστε υφάσματα που συνδυάζουν κομψή εμφάνιση και λειτουργικότητα, δεσμεύοντας το φως του ήλιου, διατηρώντας το δωμάτιο δροσερό ή ζεστό, ανάλογα με την εποχή του χρόνου, καθώς και προστατεύοντας την ιδιωτικότητά σας.

Στην επιλογή του υφάσματος, μεγάλο ρόλο θα παίξει η χρήση του καθιστικού σας – το τι προτιμάτε να κάνετε εκεί με την υπόλοιπη οικογένεια και τους φίλους σας. Αν χρησιμοποιείτε συχνά το καθιστικό για βραδιές Home Cinema, προτιμήστε υφάσματα που σας επιτρέπουν να συσκοτίσετε πλήρως το δωμάτιο. Αν πάλι χρησιμοποιείτε περισσότερο το καθιστικό σας για ρομαντικές συντροφιές για επιτραπέζια και κουτσομπολιό, ίσως θα ήταν καλύτερο να κινηθείτε σε κάτι πιο αέρινο και διαπερατό, ώστε να φωτίζει φυσικά τον χώρο και να κάνει την περιποίηση και το καθάρισμα των παραθύρων και της κουρτίνας ευκολότερα.

Υπνοδωμάτια

upnodwmatio

Τα υπνοδωμάτια είναι οι χώροι που απαιτούν τη μεγαλύτερη προσοχή, καθώς η επιλογή κουρτίνας θα επηρεάζει όχι μόνο τη διάθεσή σας, αλλά και τον ύπνο σας.

Αν δυσκολεύεστε στο θέμα του ύπνου, ή αν αναζητάτε κουρτίνες για το δωμάτιο του παιδιού, κινηθείτε σε υφάσματα που μονώνουν τον χώρο καλά από άποψη θερμοκρασίας και θορύβου, και σας επιτρέπουν να επιφέρετε πλήρη συσκότιση ακόμη και κάτω από τον δυνατό μεσημεριανό ήλιο της Μεσογείου. Τέτοιου είδους επιλογές θα προστατέψουν επίσης και την ιδιωτικότητά σας από πονηρούς γείτονες, ακόμη κι όταν έχετε το φως σας ανοιχτό την ώρα που αλλάζετε ρούχα.

Από την άλλη, ιδιαίτερα όταν επιλέγετε κουρτίνα για παιδικό υπνοδωμάτιο, λάβετε υπόψη το συνολικό βάρος της, καθώς τα μικρά παιδιά συχνά «παλεύουν» μαζί της.

Κουζίνα & Μπάνιο

Βασικό σας κριτήριο στην επιλογή κουρτίνας για τους χρηστικούς χώρους του σπιτιού είναι η εύκολη τοποθέτηση και το καθάρισμα, καθώς και μια σύνθεση υφάσματος που δεν ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας και υγρασίας. Εφόσον σπάνια στην κουζίνα υπάρχει θέμα ιδιωτικότητας, καθώς δεν βλέπει σε μπαλκονόπορτες, και στο μπάνιο τα παράθυρα είναι πάντοτε αρκετά ψηλά, είναι προτιμότερο να κινηθείτε εδώ σε ελαφριά και ανθεκτικά υφάσματα.

Βρείτε μεγάλη γκάμα σχεδίωνχρωμάτων και υφασμάτων για κουρτίνες!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer