Κουρτίνες – Η Πεμπτουσία της Εσωτερικής Διακόσμησης

01 Δεκεμβρίου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedteaser.jpg1512131943

Μοιάζει παράδοξο, αλλά είναι αλήθεια. Οι κουρτίνες είναι η πεμπτουσία της εσωτερικής διακόσμησης.

Ακόμη κι αν τοποθετήσετε επίπλωση εξαιρετικής αισθητικής σε ένα δωμάτιο, βάψετε τους τοίχους στις πλέον ταιριαστές αποχρώσεις και διαλέξετε εξαιρετικό φωτισμό, αν η όψη του πατώματος και των παραθύρων δεν είναι εξίσου γοητευτική, το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό.

Οι κουρτίνες δεν δίνουν μόνο χρώμα στο χώρο⋅ αποτελούν το κεντρικό στοιχείο του γενικότερου ύφους του δωματίου. Μια ρετρό κουρτίνα θα δείχνει εντελώς κακόγουστη σε μια μοντέρνα, μίνιμαλ διακόσμηση, όπως και μια εντυπωσιακή, φουτουριστική κουρτίνα σε ένα χώρο με vintage στοιχεία.

Πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι κουρτίνες σας θα αποτελούν στολίδι κι όχι καταστροφή για την εσωτερική σας διακόσμηση; 

Οι Διαστάσεις της Κουρτίνας

Πρώτα από όλα, πρέπει να διασφαλίσετε πως η κουρτίνα σας έχει τις σωστές διαστάσεις. Θα πρέπει να υπερκαλύπτουν το άνοιγμα του κουφώματος στα πλαϊνά και οπωσδήποτε να φτάνουν ως το πάτωμα, αγγίζοντάς το ελαφρά, δίχως να κυλιούνται πάνω του. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αμπράς ή πιάστρες που θα συγκρατούν τα πλαϊνά της κουρτίνας, θα πρέπει να προσθέσετε αρκετούς πόντους στη μέτρηση του μήκους της ώστε και πάλι να αγγίζει το πάτωμα.


Η Ποιότητα του Υφάσματος

inner3

Καθώς επιλέγετε το ύφασμα της κουρτίνας σας, μην παρασυρθείτε μόνο από την κομψότητα του σχεδίου ή την αισθητική του. Βεβαιωθείτε πως είναι λειτουργικό για το χώρο σας. Ένα βαρύ ύφασμα πυκνής ύφανσης θα περιορίσει αρκετά το φυσικό φως στο χώρο, κάνοντας το δωμάτιό σας σκοτεινό – κάτι που δεν είναι αναγκαστικά κακό, αρκεί να είναι όντως αυτό που θέλετε για το χώρο. Αντίθετα, μια κουρτίνα λεπτής ύφανσης δεν θα προσφέρει αρκετή σκίαση και ίσως είναι πιο δύσκολη στο σιδέρωμα και το πλύσιμό της.

Φροντίστε, λοιπόν, πρώτα να αποφασίσετε τι ρόλο θα παίζει ακριβώς η κουρτίνα στο χώρο σας, και μετά επιλέξτε την ποιότητα του υφάσματος.

Επιλέξτε Σωστά για το Κάθε Κούφωμα

Το κάθε παράθυρο απαιτεί και διαφορετική διαχείριση στην επιλογή εσωτερικής σκίασης.

Πιο συγκεκριμένα, παράθυρα μικρά και δίχως ιδιαίτερη θέα, όπως αυτά του μπάνιου που ίσως βλέπουν στον ακάλυπτο χώρο, καθώς και όσα έχουν φθαρεί από το πέρασμα του χρόνου δεν χρησιμοποιούνται συχνά, θα ήταν καλύτερο να καλυφθούν με μια κουρτίνα τύπου ρόμαν, καθώς και το σημείο θα καλύψουν, και θα του προσδώσουν πολύ μεγαλύτερη κομψότητα και καλαισθησία.

Αντίθετα, οι μπαλκονόπορτες και ευμεγέθη παράθυρα που ανοιγοκλείνουν συχνά, θα είναι πιο λειτουργικά αν καλυφθούν με διπλές κουρτίνες, που θα σας επιτρέπουν να ελέγχετε ευκολότερα τη διάχυση του φωτός στο εσωτερικό του δωματίου, καθώς θα μπορούν να μαζεύονται κατά βούληση στις άκρες. Επιλέξτε ένα φίνο, λεπτό ύφασμα για την εσωτερική κι ένα βαρύτερο για την εξωτερική. Φροντίστε, επίσης, να εναλλάξετε τα σχέδια – π.χ. αν η μία είναι μονόχρωμη, η άλλη θα πρέπει να είναι εμπριμέ. Συνήθως η μονοχρωμία αποδίδει καλύτερα αισθητικά στην εσωτερική κουρτίνα.

Εξίσου πρακτική μα και εντυπωσιακή μπορεί να είναι η χρήση ρόμαν και εξωτερικής κουρτίνας.

Προσέξτε τις Λεπτομέρειες

inner2

Θα πρέπει να προσέξετε και άλλες μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες ώστε η επιλογή σας να αποδειχτεί όντως λειτουργική:

  • Λάβετε υπόψη την κατεύθυνση διάνοιξης των παραθυρόφυλλων,
  • Τη συχνότητα της χρήσης τους,
  • Το πόσο τακτικά θα πρέπει να πλένονται (και το σχετικό κόστος),
  • Το χρόνο που ίσως απαιτεί το σιδέρωμά τους.

     

Μην Ξεχάσετε τα Κουρτινόξυλα!

Ο τρόπος στήριξης της κουρτίνας είναι εξίσου σημαντικός: υπάρχει η λύση του πατροπαράδοτου «σιδηρόδρομου», ξύλινες ή μεταλλικές βέργες - κουρτινόξυλα, ή πιο ασυνήθιστες, DIY επιλογές, όπως ένα ξύλο που ανασύρατε από τη θάλασσα ένα ξερό κλαρί δέντρου. Δώστε ιδιαίτερα έμφαση στις άκρες – τελειώματα του κουρτινόξυλου.

Τέλος, φροντίστε το δέσιμο της κουρτίνας να συνάδει και με τη συχνότητα χρήσης της. Όσο πιο συχνά την ανοιγοκλείνετε, τόσο πιο άνετο και λειτουργικό πρέπει να είναι το δέσιμό της.

Ο Ευκολότερος & Καλύτερος Τρόπος…

… να επιλέξτε την κουρτίνα που θα αναδείξει τέλεια την εσωτερική σας διακόσμηση είναι να έχετε μια καλή εικόνα των διαθέσιμων επιλογών σας σε

  • υφάσματα,
  • διαστάσεις,
  • σχέδια και χρώματα
  • και κουρτινόξυλα.

Στον ιστότοπο της Euroblinds μπορείτε να βρείτε τεράστια γκάμα κουρτινών κάθε είδους και να εξασφαλίσετε έτσι ότι ο προσωπικός σας χώρος αποπνέει την αύρα και το στιλ που εσείς θέλετε.

Επισκεφτείτε ένα από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds!  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer