Κορυφαία Tips για την Επιλογή συστημάτων σκίασης στο Μπάνιο σας

06 Μαρτίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Teaser 5

Η επιλογή συστημάτων σκίασης για το χώρο του μπάνιου, είναι σημαντική. Παρότι το στιλ θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από το προσωπικό σας γούστο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού κάνετε την τελική σας επιλογή.

 

Υλικά & Χρώματα

Ylika kai xromata

Όλοι θέλουν το μπάνιο τους να ξεχωρίζει για το στιλ και την αισθητική του⋅ και το υλικό και το χρώμα των συστημάτων σκίασης θα συμβάλουν καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν ορισμένα χρώματα που, διαχρονικά, ταιριάζουν στον χώρο του μπάνιου, όπως είναι το λευκό και το μπλε – κυρίως λόγω της φωτεινότητάς τους. Αποπνέουν, επίσης, μια αίσθηση καθαρότητας και θυμίζουν την αγνότητα του νερού.

Από την άλλη, η επιλογή υλικού έχει να κάνει περισσότερο με πρακτικά ζητήματα: για παράδειγμα ένα σετ ξύλινων blinds δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για ένα υγρό περιβάλλον, καθώς γρήγορα θα παρουσιάσουν σημάδια φθοράς και ρυτιδώσεις.

Αντίθετα, τα blinds αλουμινίου, τα μεταλλικά venetian blinds απομίμησης ξύλου ή αυτά που είναι κατασκευασμένα από PVC με ειδική αδιάβροχη προστασία, δεν επηρεάζονται από την υγρασία και καθαρίζονται πανεύκολα με ένα στεγνό πανί.

 

Ιδιωτικότητα

Είτε απολαμβάνετε ένα χαλαρωτικό λουτρό, είτε ένα γρήγορο ντους, το τελευταίο πράγμα που θέλετε στο μπάνιο σας είναι οι κρυφές ματιές ενός αδιάκριτου γείτονα.

Αν τα παράθυρα του μπάνιου σας επιτρέπουν την εξωτερική παρατήρηση, η επιλογή ενός απλού roller blind θα προστατέψει αποτελεσματικά την ιδιωτική σας ζωή. Παρόμοια, τα Venetian blinds είναι εξίσου αποτελεσματικά, δίνοντάς σας παράλληλα τη δυνατότητα να τα αφήνετε ανοιχτά.

 

Διαχείριση του Φωτός

Diaxirisi photos

Η δυσκολία στην επιλογή blinds έγκειται πάντοτε στην επίτευξη της χρυσής τομής μεταξύ ιδιωτικότητας και φυσικού φωτισμού. Το μπάνιο είναι ένας χώρος στον οποίο θέλουμε να εισέρχεται άπλετο το φως του ήλιου, ειδικά αν τα παράθυρά του είναι κάπως μικρά.

Αν δεν σας αρέσει η ιδέα του να έχετε τα blinds σας μονίμως ανοιχτά ή σε κλίση, μπορείτε πολύ απλά να κινηθείτε σε ένα λιγότερο πυκνό υλικό κατασκευής, που θα επιτρέπει σε ένα ποσοστό ηλιακού φωτός να το διαπερνά και να διαχέεται στον χώρο, προστατεύοντας την ιδιωτική σας ζωή, δίχως να σας στερεί τον φυσικό φωτισμό.

Αν πάλι προτιμάτε ένα μπάνιο πιο σκοτεινό και ρομαντικό, δεν έχετε παρά να επιλέξετε ένα blackout blind, που μπορεί να προκαλέσει πλήρη συσκότιση όταν σφαλίζει.

 

Πρακτικότητα

Τέλος, υπάρχουν κι ορισμένα πρακτικά ζητήματα που πρέπει να εξετάσετε⋅ εξάλλου, το μπάνιο είναι ένας χώρος τον οποίο χρησιμοποιούμε πολύ συχνά σε καθημερινή βάση. Θα πρέπει, λοιπόν, να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη.

Το καλό με τα blinds είναι η χρηστικότητά τους. Ανοιγοκλείνουν πανεύκολα, είναι πολύ ελαφριά, καθαρίζοντας γρήγορα και είναι ανθεκτικά στον χρόνο και τη χρήση. Αυτό που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή των blinds, είναι το ύφος του παραθύρου σας, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση στον μηχανισμό χειρισμού.

Ήδη γνωρίζετε, λοιπόν, τα βασικά. Αν χρειάζεστε, όμως, πιο εξειδικευμένη βοήθεια, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το κοντινότερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds! Βρείτε το, πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer