Γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα συστήματα κρέμασης κουρτίνας;

07 Ιανουαρίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner gnorizete ta pleonektimata pou prosferoun ta sistimata kremasis kourtinas

Η επιλογή των σωστών κουρτινών προκύπτει συχνά μέσα από πολλή σκέψη, έρευνα και σύγκριση των δειγμάτων που υπάρχουν στην αγορά. Για πολλούς η εύρεση της σωστής κουρτίνας αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην προσπάθεια να αναδείξουν όχι μόνο την αισθητική του χώρου τους αλλά και να τον μονώσουν από τα εξωτερικά καιρικά φαινόμενα. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που οι κουρτίνες είναι από τα πρώτα πράγματα που εστιάζουμε όταν επισκεπτόμαστε ένα δωμάτιο, καθώς συνθέτουν το ιδανικό συνταίριασμα εσωτερικής διακόσμησης αλλά και πρακτικής χρησιμότητας.

Και ενώ τα υφάσματα κλέβουν την παράσταση, καθώς καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό της επιφάνειας ενός παραθύρου, εξίσου αξιοπρόσεκτες είναι και οι κουρτινόβεργες στήριξής τους, ιδιαίτερα για όσους έχουν απαιτήσεις από το ύφος του σπιτιού τους.

Αφού, λοιπόν, καταλήξουμε στο σωστό ύφασμα, στο ιδανικό χρώμα ή μοτίβο που θα έχουν, σειρά παίρνει μια εξίσου σημαντική απόφαση: ο τρόπος που θα τις κρεμάσουμε. Ανάλογα με το σύστημα κουρτινόβεργας/κουρτινόξυλου, από ξύλο, σίδερο, μπρούντζο ή νίκελ, με εγχαράξεις ή χωρίς, μπορούμε να προσθέσουμε ένα ιδιαίτερο στυλ στο χαρακτήρα του σπιτιού, αλλά και να υποστηρίξουμε συγκεκριμένα είδη κουρτίνας με τον καλύτερο τρόπο. Αν, λοιπόν, ανήκετε στους αναποφάσιστους ή σε αυτούς που δεν έδιναν μέχρι πρότινος ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή την παράμετρο, οι παρακάτω κατηγορίες κρεμάσματος σας ενδιαφέρουν.

1. Flat rail με κρίκο/τροχάκι

Πρόκειται για κουρτινόβεργα επίπεδης πρόσοψης, στην οποία μπορούν να τοποθετηθούν κρίκοι ή τροχάκια. Συνιστά μια ιδιαίτερα κομψή στυλιστικά πρόταση, που ταιριάζει σε μοντέρνους χώρους, ενώ παράλληλα αναδεικνύει το ύφασμα της κουρτίνας καθώς ξεφεύγει από τον τυπικό κυλινδρικό σωλήνα που έχουμε συνηθίσει στις κουρτινόβεργες. Η δυνατότητά του να υποδεχθεί είτε κρίκους είτε τροχάκια εξοπλίζει το σύστημα με πολλαπλές εφαρμογές που ανταποκρίνονται στην αισθητική πολλών διαφορετικών δωματίων μέσα στο σπίτι.

2. Τετράγωνο rod

Μια φουτουριστική λεπτομέρεια που μπορεί να απογειώσει την αισθητική του χώρου σας. Το τετράγωνο σχήμα του σωλήνα εκτός από χαριτωμένο και πρωτότυπο, είναι συνάμα καλαίσθητο και διακριτικό. Παράλληλα, η μοντέρνα του εμφάνιση το καθιστά υπέροχο σε εξίσου δυναμικούς χώρους, όπως το γραφείο, το χώρο γυμναστικής ή ακόμα και το παιδικό δωμάτιο.

3. Ράγια smart

ragia smart

Ο συγκεκριμένος τύπος επιδεικνύει εξαιρετική αντοχή σε μεγάλο βάρος κουρτίνων μέχρι και 8 κιλών ανά μέτρο, ενώ διασφαλίζει την αθόρυβη κίνηση των φύλλων τους. Στο μηχανισμό της τοποθετούνται τροχάκια με ρουλεμάν για τη επίτευξη καλύτερου χειρισμού, ενώ ισάξια προσοχή δίνεται και στην καλαίσθητη στήριξή της. Τα τροχάκια προσαρμόζονται εύκολα και βοηθούν τη βέλτιστη κίνηση της κουρτίνας.

4. Ράγια mini smart

Η μικρή... αδελφή της προηγούμενης κατηγορίας δεν περνά διόλου απαρατήρητη, μιας και συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα που αναφέραμε, όπως ανθεκτικότητα, διαθέτοντας παράλληλα λιγότερο όγκο, κάτι που την καθιστά μια κομψή και διακριτική πρόταση ακόμα και για το σαλόνι. Η λειτουργία της γίνεται και σε αυτή την περίπτωση με τροχάκια υψηλής αντοχής.

Η επιλογή του σωστού μηχανισμού στήριξης μιας κουρτίνας δεν είναι ασήμαντη. Δώστε, λοιπόν, σε αυτή την απόφαση τον κατάλληλο χρόνο και την κατάλληλη έρευνα προκειμένου να καταλήξετε σε ένα αποτέλεσμα που θα τους χαρίζει ευκολία στην κίνηση, χυτή εμφάνιση αλλά και πληθωρικότητα.

Στο πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds σας περιμένουμε με αστείρευτες ιδέες και προτάσεις από τον πλούσιο κατάλογό μας, για να καταλήξετε πράγματι σε ένα αποτέλεσμα που θα αναδείξει με τον πιο κομψό τρόπο τις υπέροχες κουρτίνες σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer