Εξωτερική Σκίαση: 5 λόγοι που τα οικιακά ρολά αξίζουν την προσοχή σας!

10 Σεπτεμβρίου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner eksoteriki skiasi 5 logoi pou ta oikiaka rola axizoun tin prosoxi sas

Τα οικιακά ρολά εξωτερικής σκίασης επιλέγονται σήμερα από όλο και περισσότερα σπίτια ως αποτελεσματική αλλά και καλαίσθητη λύση για την εξωτερική σκίαση αλλά και την προστασία του χώρου τους.

Με προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και έξυπνες λειτουργίες, τα οικιακά ρολά αναβαθμίζουν ποιοτικά τη λειτουργική συμπεριφορά του σπιτιού ακόμα κι όταν λείπετε από το σπίτι. Παράλληλα, διασφαλίζουν την άψογη εφαρμογή συνδυαζόμενα με το πλεονεκτήματα που τους αποδίδει η δυνητική αυτοματοποιημένη λειτουργία τους που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά παρακάτω τα 5 κυριότερα πλεονεκτήματα των οικιακών ρολών εξωτερικής σκίασης:

1. Απόλυτη διαχείριση του εξωτερικού φωτός

Μπορείτε να αποκλείσετε άμεσα και απόλυτα τις εξωτερικές πηγές φωτός (ήλιο, δημόσιο φωτισμό κ.λπ.) τη στιγμή ακριβώς που το επιθυμείτε. Με το απλό πάτημα ενός κουμπιού, την ενεργοποίηση ενός αυτόματοποιημένου σεναρίου ή την εγκατάσταση αισθητήρων που ανταποκρίνονται στις καιρικές συνθήκες, τα ρολά ανοίγουν ή κλείνουν, με αποτέλεσμα στο χώρο σας να επέρχεται μερική/πλήρης διέλευση του φωτός αλλά και πλήρης συσκότιση, πάντα ανάλογα με το τμήμα της ημέρας και τις προκαθορισμένες ανάγκες σας.

2. Προσεγμένη και διακριτική εγκατάσταση με αόρατα κουφώματα

Ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε για τα αντιαισθητικά κουτιά αποθήκευσης των ρολών. Τα σύγχρονα οικιακά ρολά αναπτύσσονται και κλείνουν σε ειδικά πλαίσια που εντοιχίζονται και ακολουθούν απόλυτα την αισθητική γραμμή του σπιτιού. Στην πραγματικότητα μιλάμε για αόρατα κουφώματα που αποτελούν στην όψη συνέχεια των τοίχων, χωρίς να προεξέχουν ή να χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση ως προς το βάψιμο ή την κάλυψη.

Καλό είναι φυσικά να γνωρίζετε ότι η πρόνοια των αόρατων κουφωμάτων θα  πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια σχεδιασμού του σπιτιού σας. 

3. Μόνωση ενάντια στη ζέστη και στο κρύο

monosi enantia sti zesti kai sto krio

Οι μεγαλύτερες απώλειες θερμότητας μέσα στο σπίτι προέρχονται από τα ανοίγματα σε παράθυρα και πόρτες. Η ειδική μόνωση των πλαισίων αποθήκευσης των οικιακών ρολών διαθέτει προηγμένες θερμομονωτικές ιδιότητες, καθιστώντας τα απόλυτα στεγανά απέναντι στην υγρασία και αποκλείοντας το κρύο και τη ζέστη από το εσωτερικό του σπιτιού.

4. Εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας

Με την ειδική μονωτική τους στεγανότητα, τα οικιακά ρολά διατηρούν τη θερμοκρασία του σπιτιού σε σταθερά επίπεδα, ενισχύοντας τη μικρότερη κατανάλωση συσκευών θέρμανσης ή ψύξης του χώρου σας που συχνά αποδεικνύονται όχι μονάχα κοστοβόρες αλλά και ενεργοβόρες.

5. Προστασία από το θόρυβο και ενίσχυση της ασφάλειας

Εκτός από τη θερμαντική μόνωση του σπιτιού σας, εξίσου σημαντική, κυρίως σε ένα αστικό περιβάλλον, είναι και η ηχομόνωση. Τα οικιακά ρολά προστατεύουν τον προσωπικό χώρο σας από του ηχητικούς “εισβολείς”, κρατώντας το θόρυβο μακριά.

Η δυνατότητα να αποκλείετε, εξάλλου, με τα ρολά μέρος ή το σύνολο του σπιτιού σας από το φως, το θόρυβο αλλά και τα αδιάκριτα βλέμματα πιθανών διαρρηκτών εντείνει την ηρεμία και τη χαλάρωση, με αποτέλεσμα να απολαμβάνετε περισσότερο αίσθημα ασφάλειας μέσα στο σπίτι.

Όπως είδαμε, λοιπόν, τα οικιακά ρολά μπορούν συνδυαστικά να σας προσφέρουν όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα, αποτελώντας μια ασφαλή επιλογή για την εξωτερική σκίαση και την προστασία του σπιτιού σας.

Στο κοντινότερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds οι έμπειροι και καταρτισμένοι σύμβουλοι σκίασης μας θα σας βοηθήσουν να συγκεντρώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να προσαρμόσετε και να αυτοματοποιήσετε τα χαρακτηριστικά του εν λόγω συστήματος στις ανάγκες του δικού σας σπιτιού, απολαμβάνοντας τα οφέλη του στον υπερθετικό βαθμό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer