Διαλέξτε τα καταλληλότερα υφάσματα για το χώρο σας

18 Αυγούστου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedjungle decor teaser.jpg1504867575

Η Σημασία της Σωστής Επιλογής

Όσο εργονομικός και εξυπηρετικός κι αν είναι ένας χώρος, όση προσοχή κι αν έχετε δείξει στην επιλογή των επίπλων και των χρωμάτων στους τοίχους και στα κουφώματα, η επιλογή των υφασμάτων τα οποία θα επενδύσουν τα επιμέρους στοιχεία του χώρου είναι αυτά που θα καθορίσουν το πόσο όμορφο και γοητευτικό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Κι είναι αυτά που, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, θα καθορίσουν και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα ή στυλ του κάθε δωματίου, καθώς και τον «αέρα» ή τη διάθεση που αποπνέει.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως το ύφασμα δεν είναι μόνο στοιχείο διακόσμησης, αλλά και προστασίας. Τα υφάσματα είναι τα στοιχεία ενός δωματίου που θα δεχτούν τη μεγαλύτερη τριβή, θα είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και την υγρασία, και παρόλα αυτά θα πρέπει να διατηρήσουν τη ζωντάνια των χρωμάτων και των σχεδίων τους.

Συνεπώς, η επιλογή υφασμάτων δεν είναι κάτι που πρέπει να πάρετε στα ελαφρά. Με τόσα σχέδια, όμως, ποιότητες και χρώματα, ίσως νιώθετε χαμένοι. Οι σύμβουλοι Σκίασης της Euroblinds, όμως, σκέφτηκαν να σας βοηθήσουν λίγο!

Επιλέξτε Ποιότητα

Μολονότι τα υφάσματα του οίκου Alhambra, τα οποία κατ’ αποκλειστικότητα προσφέρει η Euroblinds στους πελάτες της, είναι όλα εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής, προτού επιλέξετε είναι σημαντικό να σκεφτείτε πρώτα πού πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το εν λόγω ύφασμα, τι ατμόσφαιρα και αίσθηση θέλετε να αποπνέει ο χώρος, πώς θα χρησιμοποιείται και πόσο συχνά κτλ.

Παραδείγματος χάρη, πολυτελή και ελαφριά υφάσματα, όπως το μετάξι, εμπνέουν ρομαντισμό, ενώ βαριά υφάσματα, όπως το βελούδο, αποσκοπούν στο να προσθέσουν κύρος και να εντυπωσιάσουν.

Πώς να Επιλέξετε Χρώμα

Πρώτα από όλα, καταλήξτε στο χαρακτήρα και στο γενικότερο στυλ του δωματίου που θέλετε να διακοσμήσετε. Πιθανόν έχετε ήδη βάψει κιόλας τους τοίχους και προφανώς γνωρίζετε το χρώμα των κουφωμάτων.

Αυτό που πρέπει αρχικά να προσέξετε είναι να προσκολληθείτε σε ένα γενικό χρωματικό θέμα. Με απλά λόγια, θα πρέπει εξαρχής να καταλήξετε σε 3-4 βασικά χρώματα, αποχρώσεις των οποίων είτε θα υπάρχουν σε κουφώματα και τοίχους, είτε θα πρέπει να δένουν αρμονικά με αυτά, και στη συνέχεια να επιλέξετε ποια από αυτά τα χρώματα θα λειτουργούν ως φόντο, και ποια ως σχέδιο.

Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υφάσματα στο ίδιο δωμάτιο, φροντίστε ένα από τα βασικά χρώματα του κάθε υφάσματος να είναι ίδιο.  Αν, λόγου χάρη, έχετε ήδη υφάσματα σε πράσινο και κίτρινο και θέλετε να προσθέσετε και ένα ακόμη σε άλλο σχέδιο, θα πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει ένα από τα δύο αυτά χρώματα ως βασική του απόχρωση, ενώ το δευτερεύον θα πρέπει προφανώς να είναι κάτι που ταιριάζει – ίσως μια απόχρωση που υπάρχει ήδη σε ένα στοιχείο του δωματίου (έπιπλο, κούφωμα, φωτιστικό κτλ.).

Σε γενικές γραμμές, είναι καλό να επιλέξετε το χρώμα των τοίχων ως βασικό χρώμα στο φόντο του υφάσματος. Στη συνέχεια, εντοπίστε ωραίες αποχρώσεις από έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία του δωματίου (π.χ. κεριά), και ψάξτε να βρείτε ύφασμα στο βασικό φόντο με σχέδια και κεντήματα σε αυτές τις δευτερεύουσες αποχρώσεις.

Αξιοποιήστε Διαφορετικές Υφάνσεις

Εξαιρετική κομψότητα επιτυγχάνουν υφάσματα διαφορετικής ύφανσης, π.χ. απλό, λείο ύφασμα συνδυασμένο με ύφασμα με ανάγλυφα σχέδια ή κεντήματα. Παίξτε, επίσης, με διαφορετικά νήματα και ποιότητες, όπως λινό, μετάξι, βαμβάκι κτλ. Εννοείται πως ένα από αυτά πρέπει να κυριαρχεί – φροντίστε να υπάρχει σε τουλάχιστον 3 στοιχεία του χώρου (π.χ. καναπές, κουρτίνα, πολυθρόνα) ενώ τα άλλα να χρησιμοποιούνται μόνο ως φινίρισμα.

optimizedinner fabrics.jpg1503045934

Παίξτε με τα Μεγέθη ενός Βασικού Σχεδίου

Τέλος, αφού βρείτε ύφασμα με ένα σχέδιο που σας αρέσει, προτιμήστε μια έκδοσή του με διαφορετικά μεγέθη του ίδιου στοιχείου: π.χ. μικρά και μεγάλα σύννεφα, μικρά, μεσαία και μεγάλα ανθέμια, γιρλάντες κτλ.

Έχετε πλέον αρκετό υλικό για σκέψη, δεν συμφωνείτε; Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταλήξετε στο γενικότερο στυλ του δωματίου, και στη συνέχεια επισκεφτείτε ένα από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds. Οι Σύμβουλοι Σκίασης θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε από την πλούσια γκάμα υφασμάτων του διεθνούς φήμης οίκου Alhambra.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer