Διακοσμήστε το σπίτι σας με 5 τάσεις της μόδας από τα παλιά

13 Ιουλίου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedkourtina.jpg1499951749

Το σπίτι μας είναι ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες της μέρας μας και θέλουμε να μας εμπνέει και να μας χαρίζει ευχάριστες στιγμές χαλάρωσης. Τα τελευταία χρόνια είναι εμφανές ότι η μόδα αλλάζει καθημερινά! Νέες τάσεις προστίθενται και κάποιες άλλες επιστρέφουν. Φυσικά από αυτόν τον κύκλο δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η εσωτερική διακόσμηση σπιτιού. Πολλές παλαιότερες τάσεις φαίνεται πως είχαν ημερομηνία λήξεως όμως όπως όλα δείχνουν επανέρχονται στη μόδα και δίνουν νέα μορφή και εμφάνιση στα μοντέρνα σπίτια.

Στη Euroblinds ψάξαμε και βρήκαμε τις εντυπωσιακότερες τάσεις των δεκαετιών 1960 – 1990 και σας τις παρουσιάζουμε. Πάρτε ιδέες και δημιουργείστε τον δικό σας ξεχωριστό χώρο με πινελιές από τα παλιά.

  • Ταπετσαρίες με μοτίβα

Εμπνευστείτε από τις συλλογές μας για δημιουργικές ιδέες

Τοποθετώντας ταπετσαρίες στα δωμάτια του σπιτιού σας αυξάνεται το οπτικό ενδιαφέρον του χώρου και δημιουργείται μια μικρή ψευδαίσθηση. Οι ταπετσαρίες με μοτίβα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναζωογονήσετε το δωμάτιο σας και να του δώσετε νέα εμφάνιση. Η «ξεπερασμένη» αυτή τάση χρησιμοποιόταν ιδιαίτερα σε σπίτια τις δεκαετίες 1960 – 1980 για να προσθέσει χρώμα και υφή σε ένα δωμάτιο. Σήμερα θα τη βρείτε ενσωματωμένη σε πολλά μοντέρνα σπίτια για να αλλάξουν χαρακτήρα στο χώρο τους. Από τα κλασικότερα μοτίβα των δεκαετιών 1960 – 1980 είναι τα μικρά φλοράλ σχέδια σε απαλούς και ψυχρούς χρωματισμούς.

Το δωμάτιο σας αλλάζει μορφή και όψη ανάλογα με το μοτίβο και το χρώμα που θα επιλέξετε για τη ταπετσαρία σας. Σκούρα χρώματα και μεγάλα μοτίβα μικραίνουν τον χώρο ενώ αντίθετα ζωντανά χρώματα και μικρά μοτίβα δίνουν βάθος στο χώρο σας. Ζητήστε τη βοήθεια των συμβούλων σκίασης της Euroblinds για να φτιάξετε αυτό που έχετε στο μυαλό σας! 

 Άλλωστε από τα θετικότερα χαρακτηριστικά τοποθέτησης μιας ταπετσαρίας είναι η εύκολη τοποθέτηση και αφαίρεση τους, έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ορθότητα της απόφασης σας αφού μπορείτε οποτεδήποτε να την αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε κάτι διαφορετικό.

  • Έντονα ζωντανά χρώματα

optimized2.jpg1499951752

Τα έντονα και ζωντανά χρώματα επέστρεψαν και προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση. Οι πολύχρωμες κουζίνες και τα καθιστικά ήταν βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά σε όλη τη δεκαετία του 1950 , αλλά, και τη δεκαετία του 1960, όταν όλα τα λευκά δωμάτια ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλή για χάρη του καλλιτεχνικού ρεύματος του μινιμαλισμού. Αν και τα πολύ έντονα χρώματα αποφεύγονταν τα τελευταία χρόνια, αν τα χρησιμοποιήσεις θα δώσουν στο χώρο σου μια ευχάριστη ατμόσφαιρα η οποία είναι πάντα απαραίτητη. Εάν επιλέξετε έντονα χρώματα στη διακόσμηση σας οι διακοσμητές μας σας προτείνουν να επιλέξετε ουδέτερα χρώματα στους τοίχους σας ή το αντίθετο.

  • Ξύλινα κρεβάτια με ουρανό

optimized3.jpg1499951757

Πίσω στη δεκαετία του 1990, οι ευγενείς κυρίες κοιμόντουσαν σε κρεβάτια με ουρανό που προσέθεταν γοητεία και ζεστασιά στο υπνοδωμάτιο τους. Η τάση αυτή επέστρεψε για να δώσει μια πιο vintage εικόνα στο δωμάτιο σας. Τα ξύλινα κρεβάτια με ουρανό θεωρούνται παραμυθένια έπιπλα αφού τα βρίσκαμε κυρίως σε βασιλικά δωμάτια, διακοσμημένα με βελούδινες κουρτίνες. Για τέλειο ρετρό δωμάτιο σας προτείνουμε να συνδυάστε κουρτίνες και μαξιλάρια σε απαλά χρώματα κυρίως στους τόνους του ροζ και του γαλάζιου.

  • Διακόσμηση σε πράσινους τόνους

optimized4.jpg1499951760

Από τις δημοφιλέστερες τάσεις στη δεκαετία του 1980 ήταν η διακόσμηση εσωτερικών χώρων με πράσινα χρώματα, κυρίως σε λαδί τόνους. Το πράσινο χρώμα έκανε την εμφάνιση του στους τοίχους, στα έπιπλα και στα διακοσμητικά του σπιτιού μας αφού συνδυάζεται εύκολα με πάρα πολλές αποχρώσεις. Ειδικότερα αν στον χώρο σας έχετε ξύλινα έπιπλα, το χρώμα αυτό είναι η ιδανική απόχρωση για ένα αριστοκρατικό στυλ.

Αν και η τάση αυτή επέστρεψε στα σπίτια μας πολύ δυναμικά, πολλοί διακοσμητές ακολουθούν μια νέα πιο εξελιγμένη προσέγγιση χρησιμοποιώντας περισσότερο σμαραγδένιες αποχρώσεις σε συνδυασμό με λεπτομέρειες σε ορειχάλκινους τόνους.

  • Γεωμετρικά σχήματα και σχέδια

optimized6.jpg1499952262

Μια τάση που επέστρεψε από τα τέλη της δεκαετίας του '80. Τα γεωμετρικά σχέδια απουσίαζαν τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά πρόσφατα έκαναν την επανεμφάνιση τους σε πολλά σαλόνια ανά τον κόσμο. Εάν θέλετε να σπάσετε τη μονοτονία στη διακόσμηση σας και να δώσετε ένα πιο ζωηρό χαρακτήρα στο χώρο σας τα γεωμετρικά σχήματα και σχέδια είναι ότι χρειάζεστε. Συνήθως συναντάμε τρίγωνα, ρόμβους, γραμμές και κύβους σε ταπετσαρίες. Αν αυτό όμως σας φαίνεται πολύ τολμηρό, μπορείτε να δώσετε μια διαφορετική αισθητική στο χώρο σας προσθέτοντας στο σαλόνι σας μαξιλαράκια και κουρτίνες με γεωμετρικά σχέδια.

Αν επιθυμείτε να φτιάξετε ένα παραμυθένιο σπίτι από άλλη εποχή, επισκεφθείτε τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds σε όλη την Κύπρο. Οι σύμβουλοι σκίασης της εταιρείας μας βρίσκονται στη διάθεση σας για να σας παρουσιάσουν τις καλύτερες επιλογές και συνδυασμούς για το ιδανικό ρετρό στυλ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer