Άνεση, μόνωση και ασφάλεια: 3 λόγοι για να ηλεκτροκινήσετε τα οικιακά ρολά

24 Φεβρουαρίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner anesi monosi kai asfaleia 3 logoi gia na ilektrokinisete ta oikiaka rola

Τα οικιακά ρολά συνιστούν μια από τις πλέον διαδεδομένες και δημοφιλείς λύσεις εξωτερικής σκίασης. Τη δημοτικότητά τους χρωστούν στις κορυφαίες θερμομονωτικές και ηχομονωτικές τους ιδιότητες, γεγονός που θωρακίζει τόσο την ιδιωτικότητα όσο και την πρακτικότητά τους. Παράλληλα, υπάρχουν ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να καταστούν απόλυτα αόρατα στο μάτι. Διατίθεται αόρατο κουτί το οποίο ενσωματώνεται στην τοιχοποιία της οικοδομής με αποτέλεσμα την απόλυτη αρχιτεκτονική καλαισθησία όπως και την επίτευξη θερμομόνωσης και ηχομόνωσης. 

Πέρα, όμως, από τις υψηλές τεχνικές προδιαγραφές τους, τα οικιακά ρολά βασίζουν την εξέλιξή τους στη δυνατότητα ηλεκτροκίνησης, που τα καθιστά μια ανταγωνιστική επιλογή όταν θέλουμε να συνδυάσουμε πρακτικότητα και καλαισθησία υπό το πρίσμα ενός απόλυτα έξυπνου και σύγχρονου σπιτιού. Σε πρακτικό επίπεδο τα αναρίθμητα οφέλη της ηλεκτροκίνησης στα οικιακά ρολά συνοψίζονται στα εξής:

1. Απλοποιεί τη ζωή  

Το σπίτι κινείται και αντιδρά δυναμικά σε όσα συμβαίνουν γύρω του. Είτε πρόκειται για μια ξαφνική βροχή, που απαιτεί γρήγορο κλείσιμο των ρολών, είτε για τον χειρισμό τους ακόμα και από τα πιο μικρά ή τα πιο ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας, η ηλεκτροκίνηση δεν χρειάζεται ιδιαίτερες εξειδικευμένες γνώσεις και προσφέρει σε λίγες μονάχα κινήσεις την επιθυμητή προστασία του σπιτιού.

2. Θωρακίζει το σπίτι 

Το να είμαστε πιο ήσυχοι για την ασφάλεια του σπιτιού είναι απαραίτητο κυρίως όταν βρισκόμαστε μακριά από αυτό. Τα ηλεκτρικά ρολά διαθέτουν ειδικά αντικλεπτικά χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την ασφάλεια του χώρου, ενώ μπορούν να ανταποκριθούν έγκαιρα σε αιφνίδιες μεταβολές του καιρού κλείνοντας ερμητικά. 

3. Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση 

Η πρόβλεψη των ρολών είναι εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερα κοστοβόρα και χρονοβόρα μερεμέτια. Είτε σε πρώτο χρόνο είτε μεταγενέστερα μπορούν να προσαρμοστούν τέλεια στις διαστάσεις των κουφωμάτων, ενώ η εγκατάστασή τους γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και συνοδεύεται από εγγύηση καλής λειτουργίας και απόδοσης ανεξαρτήτως χρόνου και συχνότητας χρήσης. 

efkoli kai grigori egkatastasi

Σε συσχέτιση με την ηλεκτροκίνηση, βέβαια, υπάρχει πάντα η δυνατότητα τα οικιακά ρολά να μπορούν να συνδεθούν με διάφορα εξατομικευμένα σενάρια αυτοματοποίησης, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των ιδιοκτητών του. Η αυτοματοποίηση προχωρά την ηλεκτροκίνηση πολλά βήματα παραπέρα, αποκαλύπτοντας απεριόριστες δυνατότητες που κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Ειδικότερα, στα αξιόλογα πλεονεκτήματα της αυτοματοποίησης, όπως έχουμε ξαναπεί, ανήκουν: 

1. Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και η εξοικονόμηση της συνολικής ενέργειας που δαπανά το κτήριο. Με την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών περισσότερων ενεργειών με λιγότερες κινήσεις έχουμε τη μικρότερη ενεργειακή δαπάνη και ως εκ τούτου περισσότερη οικονομία πόρων και ενέργειας.

2. Η αυτοματοποίηση των οικιακών ρολών θέτει ως προϋπόθεση τον κεντρικό έλεγχό τους από έναν βασικό πίνακα εντολών. Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι ανάγκη να χάνεστε ανάμεσα σε πολυάριθμα κοντρόλ ελέγχου που διαφοροποιούνται ανάμεσα στις εξωτερικές και εσωτερικές ζώνες του σπιτιού. Μια μονάχα βασική ασύρματη εγκατάσταση μπορεί να χωρέσει όλες τις ζώνες ελέγχου των ρολών. 

3. Τέλος, ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της ασύρματης αυτοματοποίησης δεν είναι άλλο από τον απομακρυσμένο έλεγχο των συστημάτων του σπιτιού (εν προκειμένω, των ρολών). Αυτή η ιδιότητα προσφέρει αναβαθμισμένες δυνατότητες ελέγχου του σπιτιού ακόμα και σε απόσταση, κλειδώνοντας την ασφάλειά του σαν να είστε παρόντες. 

Τα οικιακά ρολά αποτελούν την αξιόπιστη λύση που όλοι ψάχνουμε για το σπίτι μας. Συνδυάζουν την εργονομία, την πολυλειτουργικότητα και την ασφάλεια που ταιριάζει στον σύγχρονο τρόπο ζωής και διαθέτουν ένα πολυπρόσωπο προφίλ χαρακτηριστικών που υπηρετούν άμεσα και σφαιρικά κάθε ανάγκη. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να τα γνωρίσετε από κοντά βρίσκεστε μονάχα ένα τηλεφώνημα μακριά από έναν εξειδικευμένο σύμβουλο σκίασης της Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer