Αυτά είναι τα 5 σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις κουρτίνες

18 Νοεμβρίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner afta einai ta 5 simadia oti irthe i ora na allakseis kourtines

Nοέμβριος σημαίνει ανανέωση σπιτιού και προετοιμασία να υποδεχτούμε έναν όμορφο χειμώνα. Σε αυτή την προσπάθεια πρωτοστατεί η διακόσμηση αλλά και η επένδυσή του με υφάσματα που του προσδίδουν ζεστασιά και κομψότητα. Εκτός από τα πλούσια παπλώματα, τα αφράτα χαλιά και τα ζεστά ριχτάρια, οι κουρτίνες αναλαμβάνουν και αυτές κεντρικό ρόλο για να ντύσουν το σπίτι με θαλπωρή.

Οι κουρτίνες αποτελούν ένα από τα πιο προβεβλημένα στοιχεία διακόσμησης του σπιτιού, ενώ διαθέτουν ταυτόχρονα τόσο διακοσμητικό όσο και λειτουργικό ρόλο αφού αναλαμβάνουν να ανακόψουν την πορεία του ψυχρού αέρα από το εξωτερικό στο εσωτερικό του σπιτιού, διατηρώντας τη θερμοκρασία εντός σταθερή και ευχάριστη.

Πώς θα καταλάβουμε, λοιπόν, πως είναι καιρός να αγοράσουμε νέες κουρτίνες;

1. Αν έχει παρέλθει καιρός από τότε που τις πρώτο-αγοράσαμε, πιθανότατα είναι ένα στοιχείο του σπιτιού που ήδη βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως χρειάζεται αντικατάσταση. Το ίδιο ισχύει αν βρίσκονται σε πολυσύχναστο σημείο του σπιτιού, όπως την κουζίνα, και έχουν φθαρεί από το χρόνο και τη χρήση. Κυρίως, όμως, ξέρουμε πως χρειαζόμαστε μια ανανέωση όταν επιθυμούμε να αλλάξουμε την ψυχολογία μας μέσα στο χώρο, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον που θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να δημιουργήσουμε μέσα σε ένα οικείο αλλά και εντελώς διαφορετικό σκηνικό.

epoxiaki anakainisi xorou xirstougenna kourtines

2. Στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης ή εποχιακής ανακαίνισης του χώρου και ενόψει του χειμώνα και των Χριστουγέννων, είναι πιθανό να επιθυμούμε να ανακαινίσουμε το χώρο μας και να του προσδώσουμε νέα αισθητική και λειτουργική αξία. Με την επιλογή μιας νέας κουρτίνας μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες χρωματικές διαβαθμίσεις, να εξισορροπήσουμε τη ροή του φυσικού φωτός μέσα στο χώρο, ακόμα και να προσδώσουμε εντελώς διαφορετική χρηστική λειτουργία σε ένα δωμάτιο.

Στα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds οι πελάτες μας ξεφυλλίζοντας τον πλούσιο κατάλογο σχεδίων, χρωμάτων και υλικών για συστήματα εσωτερικής σκίασης οριοθετούν καλύτερα τις ανάγκες τους μέσα σε έναν συγκεκριμένο χώρο στο πλαίσιο μιας γενικότερης ανακαίνισης.

3. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο χρόνος και η χρήση μπορούν να σταθούν αμείλικτοι στην τελική εμφάνιση των κουρτινών σας, ειδικά αν τις έχετε πολύ καιρό. Αν, λοιπόν, παρατηρείτε ουσιαστικά σημάδια φθοράς και επίμονους λεκέδες σε σημεία που δεν μπορεί να παραβλέψει η αισθητική σας, είναι σίγουρα καιρός να επισκεφτείτε κάποιο από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds για νέες κουρτίνες. 

neo sistima skiasis kourtines

4. Αν διαθέτουμε ένα πιο σκοτεινό δωμάτιο ή έναν χώρο που διαθέτει περισσότερη ηλιοκάλυψη από όση θα θέλαμε, είναι σίγουρα το ιδανικό κίνητρο για να σκεφτούμε να εγκαταστήσουμε ένα νέο σύστημα σκίασης. Οι κουρτίνες προσφέρουν απίθανους συνδυασμούς διαστάσεων, χρωμάτων, σχεδίων και υφασμάτων για να μπορέσουμε να φτιάξουμε το χώρο μας όπως ακριβώς τον θέλουμε, αξιοποιώντας στο έπακρο τη θέση του δωματίου σε σχέση με τον ήλιο. Στη Euroblinds θα βρείτε υφάσματα όλων των υφάνσεων από λινό μέχρι βελούδο για μερική ή πλήρη συσκότιση, που παρέχουν λύσεις για τη βέλτιστη διαχείριση του φωτός στο χώρο.


5.
Κατά το κοινώς λεγόμενο, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αυτό ισχύει κάθε φορά που θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα διακοσμητική άποψη στο χώρο μας. Ακόμα και αν το προηγούμενο αποτέλεσμα δεν μας ενοχλεί, μια διακοσμητική αναβάθμιση είναι πάντα το ζητούμενο για να αντλούμε ενέργεια και έμπνευση από το χώρο μέσα στον οποίο περνάμε μεγάλο μέρος της ζωής μας. Η αισθητική που επιλέγουμε είναι ικανή να τονώσει την αυτοπεποίθησή μας και να μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα με αισιόδοξη προοπτική.

Η συνεργασία των Κέντρων Σκίασης της Euroblinds με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς Οίκους υφασμάτων κλειδώνει αυτή ακριβώς τη δυνατότητα να εξοπλίσουμε το σπίτι μας με επιλογές από πλούσιες, πληθωρικές και statement επιλογές με signature υπογραφή.

statement epiloges kourtinwn me signature ipografi

Αυτός ο μήνας είναι, λοιπόν, ο ιδανικότερος για να επιθεωρήσουμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι κουρτίνες μας, ενόψει μάλιστα και των Χριστουγέννων, και να προβούμε στις ανάλογες αντικαταστάσεις ή προσθήκες που θα αναβαθμίσουν τη συνολική αισθητική του σπιτιού αλλά και την ψυχολογία μας.

Και μην ξεχνάτε πως τα Κέντρα Σκίασης Euroblinds προσφέρουν δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες από εξειδικευμένους διακοσμητές, για αυτό σας προσκαλούμε να προγραμματίσετε άμεσα το ραντεβού σας με τον προσωπικό σας διακοσμητή που θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στην τέλεια επιλογή κουρτίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer