7 Μυστικά για να Επιλέξετε Σωστά Χρώμα για τις Κουρτίνες σας

11 Ιανουαρίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Inner 2

Είναι λογικό να σας απασχολεί τόσο πολύ, και να περνάτε ώρες στο διαδίκτυο ψάχνοντας για ιδέες και έμπνευση⋅ εξάλλου οι κουρτίνες είναι τόσο σημαντικό στοιχείο στη διακόσμηση των εσωτερικών μας χώρων!

Κυριολεκτικά, μπορούν να απογειώσουν ή να καταστρέψουν το design ενός δωματίου, όσο κόπο κι έξοδα κι αν έκανε ο ιδιοκτήτης του. Καλά κάνετε, λοιπόν, που το ψάχνετε λίγο παραπάνω, ειδικά όσον αφορά την επιλογή χρωμάτων στις νέες σας κουρτίνες.

Το μυστικό είναι να αποφύγετε ορισμένες συνηθισμένες παγίδες που πάντοτε ελλοχεύουν στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Πώς; Μαθαίνοντας ένα-δυο βασικά πράγματα για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, τα οποία και θα μας μάθουν πως να ενσωματώσουμε αρμονικά την κουρτίνα μας στο κάθε δωμάτιο, εκπληρώνοντας τόσο τον αισθητικό όσο και τον λειτουργικό τους σκοπό.

Παρακάτω, λοιπόν, θα μάθετε 7 μικρά, αλλά πολύ σημαντικά μυστικά για το πώς να επιλέξετε σωστά χρώματα για τις νέες σας κουρτίνες!

  1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι οι κουρτίνες, ως συνδετικό στοιχείο του ταβανιού και του δαπέδου, μπορούν να δώσουν εύκολα την ψευδαίσθηση πως το δωμάτιο είναι ψηλότερο ή χαμηλότερο από ό,τι στην πραγματικότητα.
  1. Δεύτερον, φροντίστε όλα τα υφασμάτινα στοιχεία του χώρου σας να ανήκουν σε ένα βασικό χρώμα, το οποίο θα έρχεται σε αρμονική αντίθεση με το κύριο χρώμα των τοίχων και γενικά του δωματίου.
  1. Τρίτον, επιλέξτε σοφά μεταξύ θερμών και ψυχρών για το κάθε δωμάτιο: όσα είναι ηλιόλουστα αποζητούν ψυχρές αποχρώσεις, καθώς θα γίνουν έτσι πιο δροσερά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Αντίθετα, ένα βορεινό δωμάτιο χρειάζεται λίγη περισσότερη ζεστασιά – και μια αντίστοιχη απόχρωση στην κουρτίνα σας θα βοηθήσει πολύ.
  1. Τέταρτον, σε δωμάτια ψηλοτάβανα με μεγάλα παράθυρα ταιριάζουν κουρτίνες με μεγάλα σχέδια. Επίσης, αν θέλετε να «χαμηλώσετε» λίγο το ταβάνι, κινηθείτε σε σκούρες αποχρώσεις.
  1. Χαμηλοτάβανα δωμάτια με μικρά παράθυρα χρειάζονται λίγο περισσότερο αέρα – και ριγωτές κουρτίνες είναι ό,τι πρέπει προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως επίσης και τα ανοιχτά χρώματα.
  1. Τι γίνεται αν ένα δωμάτιο είναι στενόχωρο, με μικρές πλευρές; Προτιμήστε μαλακές ή παστέλ αποχρώσεις και απλά σχέδια, ώστε το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι ανάλαφρο στο μάτι κι όχι κουραστικό.
  1. Τέλος, μην ξεχάσετε ποτέ πως το χρώμα πρέπει να σας εκφράζει και να σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα! Εξάλλου, εσείς είστε που περνάτε περισσότερο χρόνο στον συγκεκριμένο χώρο. Είναι καλό να ακολουθούμε τη μόδα και να δίνουμε προσοχή στους κανόνες διακόσμησης, αλλά πρέπει στις κουρτίνες μας να διαγράφεται ξεκάθαρα και η ψυχοσύνθεσή μας.

Τώρα που ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, δεν έχετε παρά να κάνετε τις τελικές σας επιλογές! Επισκεφτείτε το πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds και βρείτε μοναδική ποικιλία σε χρώματα, υφάσματα, και σχέδια κουρτινών!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer