5+1 συμβουλές για το πιο ζεστό χριστουγεννιάτικο σπίτι!

10 Δεκεμβρίου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner 6 simvoules gia to pio zesto xristougeniatiko spiti

Με τη χριστουγεννιάτικη διάθεση να φωτίζει τις καρδιές των ανθρώπων και να φορτίζει με θετικότητα και αισιοδοξία την ψυχολογία μας, αναλαμβάνουμε να εξοπλίσουμε και το σπίτι μας με την ανάλογη εορταστική διάθεση. Στόχος είναι πάντα να απολαμβάνουμε μέσα σε αυτό πολύτιμες στιγμές ηρεμίας παρέα με τους αγαπημένους μας. Αυτή είναι, λοιπόν, η ιδανικότερη εποχή για να δημιουργήσουμε εντός των... τειχών έναν ασφαλή μικρόκοσμο πηγαίας θαλπωρής και χαρούμενης ατμόσφαιρας.

Η διακόσμηση βρίσκεται σε απόλυτη εναρμόνιση με το πνεύμα της γιορτής, κάτι που συνεπάγεται άμεση... χριστουγεννιάτικη αναβάθμιση των χώρων αλλά και των υφασμάτων όλου του σπιτιού. Από κουρτίνες, καλύμματα, ριχτάρια και μαξιλάρια, μέχρι πετσέτες και χαλιά, όλα πρέπει να αντανακλούν την επισημότητα της επιβλητικής γιορτής, την ανανέωση με την είσοδο στο χειμώνα, αλλά και τη ζεστασιά του χώρου με έξυπνους τρόπους θέρμανσης αλλά και εξοικονόμησης ενέργειας.

Ανακαλύψτε παρακάτω 5+1 έξυπνες ιδέες που μπορούν να αναβαθμίσουν άμεσα και δημιουργικά το χώρο σας, καθιστώντας το σπίτι το πιο φιλόξενο μέρος για εσάς και την οικογένειά σας.

  • Κρεμάστε κουρτίνες με φαντασία και άποψη

kremaste kourtines me fantasia kai apopsi 
Το σπίτι τον χειμώνα χρειάζεται περισσότερο φως, γι' αυτό φροντίστε οι συνδυασμοί των φύλλων να επιτρέπουν αυτή τη δυνατότητα. Την τιμητική τους έχουν, φυσικά, οι κουρτίνες με πυκνή ύφανση από ζεστά υφάσματα και αντίστοιχες χρωματικές επιλογές (πορτοκαλί, κόκκινο, καφέ).

Λόγω Χριστουγέννων, μην διστάσετε να δώσετε στο σαλόνι σας μια νότα πολυτέλειας, κρεμώντας βελούδινες κουρτίνες σε πορφυρό χρώμα, φροντίζοντας πάντα να τις συγκρατείτε με κομψά κρατήματα ή χαριτωμένες δέστρες, ώστε να μη σκοτεινιάζουν πολύ το δωμάτιο. Αυτό το παιχνίδισμα μπορείτε να το κάνετε κυρίως αν διαθέτετε διπλές ράγες. Αν δεν έχετε, ωστόσο, ακολουθήστε την εξής μέθοδο: Περάστε διαφορετικούς τύπους κρίκων εναλλάξ στο κουρτινόξυλο και κρεμάστε σε αυτούς, ανάλογα με τον τύπο τους, και από μια ξεχωριστή κουρτίνα. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει, ιδιαίτερα αν συνδυάσετε κουρτίνες διαφορετικής ύφανσης.

  • Ντύστε το σπίτι με ζεστά υφάσματα

ntiste to spiti me zesta ifasmata 
Όσο το κρύο πολιορκεί το σπίτι μας στο εξωτερικό του, τόσο πιο έντονα επιθυμούμε να νιώσουμε τη ζεστασιά μέσα σε αυτό. Η αλλαγή των υφασμάτων κυριαρχεί σε αυτή την αποστολή, μιας και το καθετί ντύνεται με απαλά και αφράτα υφάσματα που μας προσκαλούν να χουζουρέψουμε και να χαλαρώσουμε με τις ώρες, παραδομένοι στην υπέροχη θαλπωρή με την οποία μας τυλίγουν. Τα κλινοσκεπάσματα αποκτούν ανάλογο όγκο, με επάλληλες στρώσεις από βαμβακερά σεντόνια και μαξιλαροθήκες, πλούσια παπλώματα και γιορτινά σκεπάσματα ή κουβερλί. Το layering, εξάλλου, όπως και στις κουρτίνες, έχει την τιμητική του τον χειμώνα.

Αν επιθυμείτε να αναβαθμίσετε με έναν σχετικά οικονομικό τρόπο το κρεβάτι σας, μια καλή ιδέα είναι να αγοράσετε ένα καινούριο υπόστρωμα που θα δώσει ύψος αλλά και πολυτέλεια σε όλη την παρουσίαση του κρεβατιού. Στα υπόλοιπα υφάσματα του σπιτιού, το βελούδο, το κασμίρ, αλλά και οι φόδρες μονώνουν ικανοποιητικά το χώρο από τις απώλειες θερμότητας, ενώ εξίσου κομψά και πρακτικά αποδεικνύονται τα γούνινα ή καπιτονέ υφάσματα σε ταπετσαρίες επίπλων, ριχτάρια ή ακόμα και χαλιά.

  • Καθαρίστε και φροντίστε το τζάκι

kathariste kai frontiste to tzaki
Πρωταγωνιστεί στις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα, καθώς χαρίζει την ευκαιρία σε όλη την οικογένεια ή την παρέα να συγκεντρωθεί γύρω από αυτό. Το τζάκι δίνει τη δική του πολυτελή ή παραδοσιακή νότα στο χώρο ανάλογα με το στυλ του. Φροντίζουμε, λοιπόν, να είναι πάντα περιποιημένο και καθαρό από στάχτες, ώστε να διατηρούνται η υγιεινή και η καθαριότητα στο εσωτερικό του σπιτιού. Η διασφάλιση πως η καμινάδα είναι καθαρή και πως το σύστημα του εξαερισμού του δεν έχει μπλοκάρει είναι σημαντική στο να νιώθουμε ασφαλείς πως δεν εισπνέουμε τον καπνό.

Καλό είναι αυτές τις εργασίες συντήρησης του τζακιού να τις εκτελείτε ανά δύο χρόνια, ώστε να παραμένει στην καλύτερη λειτουργική κατάσταση. Αυτές οι ενέργειες σε συνδυασμό με την υπέροχη εποχική διακόσμησή του απογειώνουν την εικόνα του.

  • Ρυθμίστε έξυπνα τα συστήματα θέρμανσης και σκίασης

rithmiste eksipna ta sistimata thermansis kai skiasis 
Η διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι αποτελεί συνδυασμό πολλών παραγόντων. Η επιλογή των σωστών συστημάτων σκίασης έξω και μέσα στο σπίτι εγγυώνται πως το σπίτι μας υποδέχεται το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό ηλιακού φωτός που θα το κρατήσει ζεστό με φυσικό τρόπο, εξοικονομώντας ενέργεια αλλά και χρήματα από τη μειωμένη κατανάλωση.

Οι τέντες και οι πέργολες αποτελούν μια πρώτη ασπίδα προστασίας του σπιτιού απέναντι στο κρύο, ενώ οι κουρτίνες, οι ρολοκουρτίνες και τα blinds μονώνουν το εσωτερικό και μειώνουν τις απώλειες θερμότητας που προκύπτουν από τα ανοίγματα. Παράλληλα, διακοσμούν υπέροχα το χώρο και διοχετεύουν ομοιόμορφα και ανάλογα με τη διάθεσή σας το φως, ώστε να έχετε ανά πάσα στιγμή την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε. Ταυτόχρονα, με τις έξυπνες και αυτόματες λειτουργίες του HomeMotion της Euroblinds ο έλεγχος των συστημάτων σκίασης αλλά και θέρμανσης γίνεται με τον πιο εύκολο και αποδοτικό τρόπο!

  • Στολίστε με την πιο γιορτινή διάθεση

stoliste me tin pio giortini diathesi

Δεν νοούνται Χριστούγεννα χωρίς την ανάλογη διακόσμηση που ανεβάζει τη διάθεση μικρών και μεγάλων. Τα ξύλινα διακοσμητικά είναι ό,τι πιο σύγχρονο στην τάση της εσωτερικής διακόσμησης αυτόν τον χειμώνα και θα τα βρείτε σε απίστευτες συνθέσεις που ταιριάζουν σε κάθε χώρο. Ο καναπές γεμίζει πληθωρικά και απαλά μαξιλάρια που απλώνονται μέχρι και στο πλούσιο χαλί, ενώ τα κεριά διασκορπίζονται στο χώρο μεταδίδοντας μια μυστηριακή αύρα.

Πέρα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενισχύστε την παρουσία των φυσικών υλικών μέσα στο σπίτι κατασκευάζοντας στεφάνια από κλαδιά, λουλούδια και κουκουνάρια, υπογραμμίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο την εσωτερική μας σύνδεση με τη Γη και τη φύση.

  • Δημιουργήστε χρόνο για τους αγαπημένους σας

dimiourgiste xrono gia tous agapimenous sas

Ειδικά αυτά τα Χριστούγεννα οι στιγμές με την οικογένεια θέλουμε να διακρίνονται από ποιότητα ώστε να τις ανακαλούμε για πάντα ως στιγμές υποστήριξης, αγάπης αλλά και πραγματικής συναισθηματικής ένωσης. Φροντίζουμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε ένα εορταστικό πρόγραμμα με δραστηριότητες που θα μας φέρουν πιο κοντά. Από την παρακολούθηση ενός μαραθωνίου χριστουγεννιάτικων ταινιών με μπόλικο ποπκορν, αλλά και τα γεμάτα αδρεναλίνη... πρωταθλήματα με επιτραπέζια, μέχρι την κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών ή καρτών και την προετοιμασία πεντανόστιμων εορταστικών λιχουδιών. Φιλοτεχνούμε, διασκεδάζουμε και μαγειρεύουμε με την καρδιά μας για τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπάμε και είμαστε ευγνώμονες που έχουμε στη ζωή μας.

Στα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds θα βρείτε πολλές διαφορετικές αλλά εξίσου υπέροχες ιδέες για να δημιουργήσετε μια υπέροχη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι. Ακολουθήστε, λοιπόν, τα παραπάνω χρήσιμα tips, ώστε να γίνει το σπίτι σας το πιο ευφάνταστο, φιλικό και ατμοσφαιρικό σκηνικό για τις πιο χαρούμενες, γιορτινές ιστορίες! Καιρός για σπίτι, λοιπόν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer