5 Σχεδιαστικά Tips για να Βρείτε τις Κουρτίνες που Ταιριάζουν στο Στιλ σας

25 Απριλίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Teaser 1

Ποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με το άγχος της τελευταίας πινελιάς στη διακόσμηση ενός δωματίου; Κι αυτή η τελευταία πινελιά συχνά δεν είναι άλλη από την κάλυψη των παραθύρων με κουρτίνες που πραγματικά θα αναδείξουν τη γοητεία του δωματίου αλλά και το στιλ που προτιμάτε.

Το μυστικό είναι να λάβετε υπόψη ορισμένα κριτήρια με συγκεκριμένη σειρά. Τα παρακάτω 5 tips θα σας φανούν πολύ χρήσιμα.  

 

  1. Πρώτα το Στιλ, Μετά ο Προϋπολογισμός

Είναι καλύτερα να έχετε πρώτα μια ξεκάθαρη εικόνα του στιλ που θέλετε να δώσετε στο δωμάτιο και στη συνέχεια να εξετάσετε το θέμα του προϋπολογισμού σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν τα παράθυρά σας είναι μεγάλα, ή απαιτούν μια συνεχόμενη κουρτίνα, ή αν το δωμάτιο είναι ασυνήθιστα ψηλοτάβανο, οπότε και είναι καλύτερο να κινηθείτε σε κατά παραγγελία κουρτίνες.

 

  1. Να είστε Ανοιχτοί σε Διαφορετικές Επιλογές

Aniktoi se diaforetikes epiloges

Προφανώς το προσωπικό σας γούστο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επιλογή κουρτινών. Αν έχετε πρόσβαση σε κάποιο εργαλείο ψηφιακής απεικόνισης, χρησιμοποιείστε το για να δείτε τι χρώμα και σχέδιο θα σας άρεσε καλύτερα. Μη φοβηθείτε να εξερευνήσετε κι άλλες επιλογές, να σκεφτείτε, όπως λέμε, «έξω από το κουτί», ειδικά όσον αφορά την επιλογή χρωμάτων.

 

  1. Αποφασίστε για το Πάχος της Κουρτίνας

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν διάφορα πάχη κουρτίνας, με αντίστοιχες ιδιότητες στη διαχείριση του ηλιακού φωτός, της ηχομόνωσης, του βάρους, και της σταθερότητας έναντι του αέρα. Για να επιλέξετε αυτό που χρειάζεστε, σκεφτείτε προσεκτικά τις ανάγκες του δωματίου:

  • Πώς θα το χρησιμοποιείτε;
  • Θα χρειάζεται συχνά συσκότιση, επειδή, π.χ., κάποιος θα ξεκουράζεται σε αυτό;
  • Περιέχει διακοσμητικά στοιχεία με ευαίσθητες επιφάνειες;
  • Είναι βορεινό ή εκτεθειμένο σε δυνατούς ανέμους;
  • Μήπως το δωμάτιο είναι από μόνο του κάπως σκοτεινό;
  • Βλέπει σε κεντρικό δρόμο κι έχει αυξημένες ανάγκες ηχομόνωσης;

Απαντώντας σε αυτά τα ερωτήματα και συζητώντας τα με έναν έμπειρο Σύμβουλο Σκίασης θα ανακαλύψετε εύκολα τι πάχος πρέπει να έχει η κουρτίνα σας.

 

  1. Ξεκινήστε από Ψηλά

3ekinhste apo 4hla

Το πάνω μέρος της κουρτίνας παίζει τον πλέον κομβικό ρόλο στο τελικό αισθητικό της αποτέλεσμα, κι αυτό είναι που θα καθορίσει αν το στιλ θα είναι πιο επίσημο ή casual, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο με τον οποίο θα διαμορφώνονται οι πτυχώσεις της κουρτίνας. Γενικά, να θυμάστε πως όσο περισσότερες και πυκνότερες είναι οι πτυχώσεις, τόσο πιο επιβλητικό κι επίσημο είναι το στιλ.

 

  1. Προσέξτε το Μήκος!

Το θέμα του μήκους θα το δείτε τελευταίο. Από μόνο του, το μήκος μιας κουρτίνας μπορεί να αλλάξει τελείως το στιλ της, γι’ αυτό απαιτεί προσοχή: όσο πιο μακριά είναι η κουρτίνα, τόσο πιο επίσημο και επιβλητικό το look της και κατάλληλο για δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται συχνά από παιδιά ή κατοικίδια.

Επισκεφτείτε τώρα τον επίσημο ιστότοπο της Euroblinds και ανακαλύψτε αμέτρητες επιλογές σε στιλ, σχέδια, υφάσματα και μήκη κουρτίνας για κάθε δωμάτιο και γούστο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer