4+1 συμβουλές για τον σωστό καθαρισμό και προστασία της τέντας σας

11 Ιουνίου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner 5 simvoules gia ton sosto katharismo kai prostasia tis tentas sas

Η τέντα είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός σας τώρα το καλοκαίρι, ειδικά με τις υψηλές θερμοκρασίες και το μεγάλο ποσοστό ηλιοφάνειας στο νησί μας. Προστατεύει τους χώρους σας από τη ζέστη, τον ήλιο και την υγρασία και αποτελεί ένα σημαντικό μηχανισμό που διατηρεί δροσερό τον κήπο ή τη βεράντα σας.

Η καθαριότητά της μπορεί να σας φαίνεται μια βαρετή και δύσκολη διαδικασία. Ωστόσο, είναι απαιτητική και όσο καλύτερα γίνει τόσο περισσότερο η τέντα σας θα συντηρείται σε καλή κατάσταση. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι, όσο καλή κι αν είναι η ποιότητά της, είναι σημαντικό να τη διατηρείτε κι εσείς καθαρή και περιποιημένη για να λάμπει και να φαίνεται καινούργια ακόμη και μετά από χρόνια.

Αν είστε λοιπόν από αυτούς που τώρα άνοιξαν την τέντα τους για δροσερά απογεύματα στον κήπο ή βραδινή χαλάρωση στη βεράντα ή αν απλώς τώρα θυμηθήκατε να καθαρίσετε και να περιποιηθείτε την τέντα σας, μην ανησυχείτε καθόλου! Πιο κάτω έχουμε μαζέψει για εσάς 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να την καθαρίσετε εύκολα, σωστά και γρήγορα.

  • Καθαρίστε και ξεσκονίστε την τέντα σας όταν είναι στεγνή

Η τέντα σας θα πρέπει να είναι στεγνή όταν θα την καθαρίσετε. Πιο εύκολα μπορεί να αφαιρεθεί από το στεγνό ύφασμα της τέντας η σκόνη και τυχόν φύλλα δέντρων, παρά από ένα βρεγμένο ύφασμα που θα δυσχεραίνει τη διαδικασία. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα καθαρό σκουπάκι με μαλακές τρίχες και σκουπίστε την τέντα σας σε ολόκληρη την επιφάνειά της. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε μαζέψει όλες τις ακαθαρσίες από τις γωνιές και τις ακρινές επιφάνειες.

  • Καθαρίστε την με χλιαρό ή κρύο νερό

kathariste tin me xliaro i krio nero

Σε περίπτωση που χρειάζεται να καθαρίσετε την τέντα σας με νερό, χρησιμοποιήστε χλιαρό ή κρύο νερό. Αποφύγετε το ζεστό νερό καθώς θα συρρικνώσει τις υφές του υφάσματος της τέντας και θα της προκαλέσει ζημιές. Ιδανικά, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες, περνώντας από την επιφάνεια της τέντας που θέλετε να πλύνετε. Για τυχόν λεκέδες, χρησιμοποιήστε επίσης χλιαρό ή κρύο νερό και ιδανικά αμέσως μόλις αντιληφθείτε ένα λεκέ.

  • Πλύνετε την τέντα σας μια φορά τον χρόνο και αφήστε την να στεγνώσει καλά

Τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο θα πρέπει να πλύνετε καλά και σχολαστικά το πανί της τέντας σας, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες των ειδικών. Αφού το πλύνετε, αφήστε το να στεγνώσει καλά προτού το μαζέψετε για να μην συγκρατήσει υγρασία και μούχλα. Καλό είναι ο καθαρισμός αυτός να γίνεται όταν τελειώσει ίσως το καλοκαίρι, προτού να μπούμε στον χειμώνα και έρθουν οι πρώτες βροχές. Αν έχετε ανοιχτή την τέντα σας και τον χειμώνα, φροντίστε να στεγνώνει καλά μετά από μια βροχή, προτού την μαζέψετε, για αποφυγή της μούχλας.

  • Η «πρόληψη» είναι εξίσου σημαντική για την τέντα σας

Σε περίπτωση ισχυρών ανέμων ή βροχής συστήνουμε πάντα η τέντα να κλείνει για προστασία της. Όταν φεύγετε από το σπίτι καλό θα ήταν, επίσης και σε αυτή την περίπτωση, η τέντα να παραμένει κλειστή, πράγμα που την προστατεύει από τους ισχυρούς κραδασμούς και τα καιρικά φαινόμενα. Η επιλογή τέντας σε κασετίνα αυξάνει τη μακροζωία της τέντας σας γιατί το ύφασμα είναι προστατευμένο, οπότε θεωρήστε την μια καλή επιλογή για τον χώρο σας.

  • Απευθυνθείτε στους ειδικούς για συντήρηση και καθαρισμό της τέντας σας

Οι τέντες είναι ευαίσθητες και πολλές φορές χρειάζονται ειδικό χειρισμό και καθαριότητα, ειδικά αν έχετε παρατηρήσει σκισίματα και λεκέδες. Παρά να το ρισκάρετε, καλύτερα να αναθέσετε τη συντήρησή της στα κατάλληλα άτομα με εμπειρία και γνώση για να αποφύγετε περισσότερη ζημιά.

Η ομάδα της Euroblinds μπορεί να σας συμβουλεύσει και να σας κατευθύνει κατάλληλα για τον καθαρισμό και τη συντήρηση της τέντας σας. Θα σας δώσει επίσης τις κατάλληλες πληροφορίες για οτιδήποτε χρειάζεται να κάνετε για να έχετε την τέντα σας όσα περισσότερα χρόνια γίνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer