4+1 λόγοι για να ντύσετε τα έπιπλά σας με ταπετσαρία

06 Οκτωβρίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner 5 logoi gia na ntisete ta epipla sas me tapetsaria

Ακόμα και οι μικρές αλλαγές είναι ικανές να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια τέτοια είναι και η επένδυση των επίπλων με νέα ταπετσαρία που αν γίνει σωστά, δεν χρειάζεται πολύ κόπο και αναβαθμίζει αισθητά το ύφος και τη λειτουργικότητα των εσωτερικών μας χώρων, αλλάζοντας ριζικά και την ψυχολογία μας. 

Παρακάτω, θα βρείτε 4+1 λόγους για να δώσετε ξανά ζωή στα παλιά σας έπιπλα!


1. Αλλαγή στο στυλ 

Τα έπιπλα προορίζονται για να εξυπηρετούν αλλά και να ομορφαίνουν το σπίτι. Ως γνωστόν, πέρα από τη χρηστική τους παρουσία στον χώρο, αποτελούν και τον καθρέφτη της προσωπικότητάς μας, καθώς αποκαλύπτουν το στυλ ζωής αλλά και τις ανάγκες μας. Η επιλογή μιας νέας ταπετσαρίας προσδιορίζει ολότελα την αισθητική του επίπλου και επανακαθορίζει την αξία του. Από την άλλη, υπάρχουν και έπιπλα που αγοράστηκαν χωρίς ταπετσαρία, αλλά όσο περνά ο καιρός θέλουμε να αλλάξουμε τη χρήση τους ή να τα αναβαθμίσουμε (π.χ. καρέκλες τραπεζαρίας).


2. Αποκατάσταση ποιοτικών επίπλων 

apokatastasi poiotikwn epilwn

Τα καλά και ποιοτικά έπιπλα μπορούν να διατηρηθούν για πολλά χρόνια με τη σωστή συντήρηση. Με το πέρας του χρόνου, όμως, είναι φυσιολογικό να προκύπτουν φθορές από τη χρήση αλλά και ξεθωριάσματα στην υφασμάτινη επένδυσή τους. Και επειδή οι καιροί δεν είναι εύκολοι για άμεση αντικατάστασή τους αλλά και γιατί απλά δεν ακολουθούνται πλέον οι ίδιες ποιοτικές μέθοδοι κατασκευής επίπλων όπως παλιά, η αλλαγή της ταπετσαρίας τους μπορεί να κάνει θαύματα! Το σωστό ποιοτικό ύφασμα προστατεύει το έπιπλο σε τυχόν εύθραυστα σημεία του, διατηρεί αναλλοίωτα τα μασίφ ξύλινα μέρη του και του χαρίζει νέα πνοή.

 
3. Συναισθηματικοί λόγοι 

Δεν είναι λίγες οι φορές που κουβαλούν μέσα τους πολύτιμες αναμνήσεις, συνδέοντας έτσι το παρόν με το παρελθόν. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα περνούν από γενιά σε γενιά, για αυτό και η ανάγκη αποκατάστασή τους υποδεικνύεται και για συναισθηματικούς λόγους. Δεν είναι ανάγκη να πρόκειται για κάποιο έπιπλο-αντίκα που θέλουμε να διατηρήσουμε την εμπορική του αξία. Αρκεί να έχει ταυτιστεί για εμάς με κάποιο πρόσωπο ή περιστατικό, ώστε να επιθυμούμε να μην το αντικαταστήσουμε αλλά να το επιδιορθώσουμε.

 
4. Για το καλό του περιβάλλοντος 

Η επένδυση με μια ποιοτική ταπετσαρία συνδέεται άμεσα με την επιμήκυνση της ζωής ενός επίπλου και αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται λιγότερα έπιπλα που καταλήγουν στις χωματερές. Όταν επενδύουμε λοιπόν σε ένα έπιπλο με ταπετσαρία, επαναχρησιμοποιούμε πλήρως τον σκελετό και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη ή ελατήριά του, κάνοντας απόλυτα πράξη την αρχή της ανακύκλωσης που υπηρετεί την αειφορία του πλανήτη. Κατά συνέπεια προκύπτουν μειωμένα ενεργειακά κόστη σε ό,τι έχει να κάνει τη χρήση πόρων για την κατασκευή νέων επίπλων, αλλά και την επεξεργασία και μεταφορά τους στην αγορά. 

gia to kalo tou perivallontos

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως αρκετά έπιπλα αποτελούνται και από προσμείξεις υλικών ή πλαστικά μέρη, με αποτέλεσμα όταν πεταχτούν να μην μπορούν να ανακυκλωθούν σωστά ή επαρκώς. Αντίθετα, σε αρκετές επενδύσεις ταπετσαριών είναι απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς επιλέγονται για αυτές οικολογικά υφάσματα βαμμένα με φυτικές βαφές ή νήματα. Στην Euroblinds συναντάμε μια εκτενή γκάμα από τέτοια υφάσματα ανώτερης ποιότητας που φέρουν την υπογραφή των μεγαλύτερων Οίκων αλλά και την πιστοποίηση του διεθνούς οργανισμού περί ασφάλειας και υγιεινής ΟΕΚΟΤΕΧ.

 
5. Αποτελεί μια μικρή επένδυση 

Η αλήθεια είναι πως η σύγχρονη παραγωγή επίπλων δεν επιτρέπει τον σχολαστικό έλεγχο της ποιότητάς τους. Και καθώς η ζήτηση αυξάνεται, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές λανσάρουν στην αγορά κατώτερης ποιότητας κομμάτια με σύντομη ημερομηνία λήξης. Το να επιχειρήσει, λοιπόν, κανείς στην ανακατασκευή επίπλων που έχουν φτιαχτεί σε μια άλλη εποχή με φιλοσοφία κατασκευής πιο κοντά στο ποιοτικό παρά στο μαζικό, είναι μια κίνηση που εξοικονομεί σε βάθος χρόνου πολλά χρήματα. Το ντύσιμο με μια νέα ταπετσαρία δεν είναι καν τόσο δαπανηρή, αν συγκρίνουμε μάλιστα το κόστος με την αγορά ενός αντίστοιχης ποιότητας επίπλου σήμερα. Η χρήση και η αισθητική απόλαυση του ανακατασκευασμένου επίπλου για τουλάχιστον άλλα 15-20 χρόνια ακόμα, κάνουν πλήρη απόσβεση της αρχικής επένδυσης. 

oikonomikoi logoi

Όπως είδαμε, λοιπόν, δεν είναι μονάχα οικονομικοί οι λόγοι που σας ενθαρρύνουμε να τολμήσετε την επένδυση των επίπλων σας με ταπετσαρία. Ανακατασκευάζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα έπιπλο αναβαθμίζουμε τη λειτουργικότητά του και αναδεικνύουμε τη διαχρονική αξία του. 

Στην ιστοσελίδα της Euroblinds θα βρείτε όλες εκείνες τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε αυτή την τόσο δημιουργική και ανταποδοτική διαδικασία. Και αν έχετε κάποια απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το εξειδικευμένο τμήμα διακόσμησης και συντήρησης της Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer