Σκίαση με εμπειρία, νόημα και περιβαλλοντική συνείδηση

04 Ιουνίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Η μακρόχρονη παρουσία της Euroblinds έχει συνδυαστεί άρρηκτα με την έννοια της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από ενέργειες που προωθούν και στηρίζουν έμπρακτα το όραμα για έναν πιο πράσινο και βιώσιμο πλανήτη. Η περιβαλλοντική συνείδηση, άλλωστε, αποτελεί τον κατεξοχήν πυρήνα της εταιρικής φιλοσοφίας της Euroblinds, βάσει του οποίου δομείται διαχρονικά η στρατηγική της. 

inner skiasi me empeiria noima kai perivallontiki sinidisi

Με συνεργασίες, ηθικές πρακτικές και σεβασμό στα διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα, αναδεικνύουμε την αξία προστασίας του πλανήτη μας μέσα από κάθε μικρή ή μεγάλη ενέργεια που έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν. Το όραμά μας συλλαμβάνει την ανθρώπινη παρουσία απόλυτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα του κλίματος, της ενέργειας και των φυσικών πηγών της Γης, γι' αυτό και αποσκοπούμε στη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος τόσο ως προς τη λειτουργία όσο και ως προς τα κατασκευαστικά μας προϊόντα. 

Σε μια εποχή που καλούμαστε, λοιπόν, όλοι να συμβάλλουμε στην πράξη και να υπερβούμε τις φιλοσοφικές θεωρήσεις, η Euroblinds περνά στη νέα εποχή της πράσινης ανάπτυξης εισάγοντας στην πρακτική και στις υπηρεσίες της καινοτόμες λύσεις που ωφελούν το περιβάλλον. Εφαρμόζοντας κατασκευαστικά πρότυπα που εναρμονίζονται προς τις ορθές πρακτικές χρήσης των υλικών αλλά και απόρριψης των υπολειμμάτων, διαπνεόμαστε από το έντονο ενδιαφέρον της απτής προσφοράς για έναν πλανήτη που μπορεί πλέον να… αναπνεύσει με ασφάλεια, υπό το πρίσμα και του δυστοπικού σεναρίου της εντεινόμενης κλιματικής αλλαγής.

euroblinds antiprosopos tou evropaikou organismou skiasis kai ilioprostasias

Ειδικότερα, αποτελεί μεγάλη τιμή το ότι σήμερα η εταιρεία μας αποτελεί τον αντιπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σκίασης και Ηλιοπροστασίας (ES-SO), ο οποίος αποτελεί από το 2004 τον διεθνή οργανισμό-ομπρέλα των αντίστοιχων 16 εθνικών ενώσεων πανευρωπαϊκά. Ο ES-SO διαπνέεται από το όραμα της διαφύλαξης και τήρησης των νέων κανονισμών οικοδόμησης, που κινούνται όλο και σε πιο πράσινα μονοπάτια, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για περισσότερες βιοκλιματικές μελέτες και σύγχρονες κατασκευές εναρμονισμένες προς ενεργειακά πρότυπα που παύουν να απαιτούν υπέρμετρες ενεργειακές θυσίες από τον ορυκτό πλούτο ενός πλανήτη που ψυχορραγεί. Παράλληλα, υπογραμμίζεται η σημαντική συνεισφορά της αξιοποίησης αλλά και ποιοτικής διοχέτευσης του ήλιου σε όφελος της αναπλήρωσης του ενεργειακού κενού που διαφαίνεται πως σύντομα θα προκύψει. Στόχος είναι στο άμεσο μέλλον σύσσωμη η κατασκευαστική κοινότητα να έχει ενημερωθεί πλήρως για τα πλεονεκτήματα της ηλιακής σκίασης αλλά και των καινοτόμων τεχνικών που προκρίνουν κατασκευές που όχι μόνο δεν ζημιώνουν, αλλά δίνουν πίσω στο περιβάλλον.

Σε δεύτερο επίπεδο, η Euroblinds υιοθετεί πλήρως την αξία της σήμανσης Oeko-Tex σε όλα τα υφάσματα των προϊόντων της. Το εν λόγω διεθνές πρότυπο Oeko-Tex σηματοδοτεί ένα ανεξάρτητο και αξιόπιστο σύστημα πιστοποίησης της μη χρήσης επιβλαβών χημικών και τοξικών ουσιών σε όλες τις κλωστοϋφαντουργικές ύλες που χρησιμοποιούνται στα υφάσματα της εταιρείας, σε όλα τα στάδια της παραγωγής και εγκατάστασής τους. Η απουσία αυτών των βλαβερών ουσιών εξασφαλίζει σε επίπεδο πρόληψης την υγεία των καταναλωτών αποτελώντας δέσμευση στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής ποιότητας και ηθικής παραγωγής. Συνεκδοχικά, δημιουργούμε με αυτόν τον τρόπο ένα αδιάτρητο πλέγμα δημόσιας ασφάλειας της υγείας και σεβασμού προς το περιβάλλον, μιας και μειώνεται η απόρριψη σε αυτό επιβλαβών και πολλές φορές αδιάσπαστων υλικών που απειλούν τα οικοσυστήματα αλλά και την τροφική αλυσίδα.

etairiki kai koinwniki efthini

Η εταιρική και κοινωνική ευθύνη της Euroblinds τη φέρνει αντιμέτωπη με τη διαρκή αναπροσαρμογή στα νέα σύγχρονα πρότυπα της περιβαλλοντικής σταθεροποίησης και ανάπλασης. Και σε αυτή την πρό(σ)κληση δηλώνουμε δυναμικά «παρών», γιατί στην προστασία του περιβάλλοντος δεν περισσεύει καμιά προσπάθεια. Η υπεύθυνη ομάδα της Euroblinds είναι πάντα πρόθυμη να σας ενημερώσει για όλες τις τελευταίες δράσεις και πράσινες πρακτικές που στοχεύουμε να επεκτείνουμε, πάντα με στόχο να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμασταν μέχρι σήμερα για το πώς μπορεί καθένας από εμάς να βοηθήσει τον πλανήτη μας μέσα από απλές καθημερινές πράξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer