Σκίαση Εσωτερικού Χώρου – Όσα Πρέπει να Ξέρετε

27 Οκτωβρίου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedesoteriki skiasi teaser.jpg1509095072

Με τη φράση «σκίαση εσωτερικού χώρου» αναφέρονται οι ειδικοί του χώρου σε είδη σκίασης που εφαρμόζονται μέσα από τα τζάμια και παράθυρα ενός χώρου – βρίσκονται δηλαδή εντός του οικήματος.

Τα συστήματα σκίασης εσωτερικού χώρου αποτελούν εξαιρετικές επιλογές όχι μόνο για κατοικίες, αλλά και για καταστήματα και χώρους επαγγελματικής χρήσης, καθώς είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, προσαρμόζονται άνετα σε κάθε είδους κτιριακό προφίλ, και χαρίζουν πολύ καλής ποιότητας θερμομόνωση και διαχείριση του φυσικού φωτός.  

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα συστήματα αυτά συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για την εσωτερική ψύξη ενός κτιρίου, ενώ τους χειμερινούς μήνες επιτρέπουν στη θερμική ενέργεια να διεισδύσει εσωτερικά του κτιρίου, μειώνοντας τη δαπάνη για θέρμανση – σε ποσοστό, σύμφωνα με κάποιες μελέτες, που αγγίζει το 25%!

Οι Επιλογές σας

  • Venetian Blinds

Τα Venetian blinds κυκλοφορούν σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, ακόμη και υλικών (αλουμίνιου ή ξύλο). Τα οριζόντια blinds φιλτράρουν το φως και μονώνουν το χώρο όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ συχνά ενσωματώνονται σε διπλό υαλοπίνακα, για να τον προστατέψει από τον αέρα και τη σκόνη.

Το υλικό κατασκευής του παίζει σημαντικό ρόλο. Η σύγχρονη τεχνολογία μας έχει πλέον δώσει τη δυνατότητα να κατασκευάζουμε blinds από διάτρητα φύλλα αλουμινίου, που προσφέρουν στο χώρο ένα απαλό φυσικό φωτισμό που διαχέεται ομοιόμορφα στο χώρο.

Τα blinds από ξύλο δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα, καθώς οι μοντέρνες αποχρώσεις και τα πολυάριθμα σχέδιά τους παιχνιδίζουν με το φως και τις σκιές.

Τα blinds από PVC δεν λυγίζουν, δεν ξεθωριάζουν και καθαρίζονται πανεύκολα, ενώ τα δερμάτινα, από φυσικό ή συνθετικό δέρμα, φέρουν μια ειδική επικάλυψη από προστατευτικό φιλμ για να διατηρούν τα χρώματα και την υφή τους.

  • Κατακόρυφα Blinds

katakorifa blinds inner

Κατασκευασμένα από ανθεκτικά υφάσματα, τα κάθετα blinds κινούνται τόσο οριζόντια όσο και κάθετα, ικανοποιώντας την ανάγκη για σκίαση σε κάθε είδους χώρους – ιδιαίτερα σε δωμάτια με πολύ μεγάλες μπαλκονόπορτες.

Τα κάθετα blinds αντανακλούν εξαιρετικά το ηλιακό φως, παρέχοντας θερμομόνωση υψηλής απόδοσης, ενώ έχουν και αντιστατικές ιδιότητες. Το υλικό κατασκευής του ποικίλει (ξύλο, ύφασμα, συνθετικό υλικό), προσαρμοζόμενο στο στιλ του εκάστοτε δωματίου.

  • Ρόλερ

roler inner

Τα ρόλερ βασικά είναι υφάσματα που τυλίγονται σε ένα οριζόντιο άξονα και προσαρμόζονται κάθετα, δίχως δυνατότητα προσαρμογής της γωνίας τους. Λειτουργικές και πολύ αποτελεσματικές, ξεχωρίζουν για τη μικρή, διακριτική τους παρουσία. Προφανώς, οι επιλογές σε χρώματα, υφές και σχέδια είναι αμέτρητες, και η απλή τους διαμόρφωση ταιριάζει εύκολα σε κάθε είδους ανοίγματα.

Στην πλειονότητά τους είναι μονόχρωμα, ενώ κυκλοφορούν σε ενιαίο ή και διάτρητο σχέδιο, που δίνει τη δυνατότητα στον εσωτερικό χώρο να είναι κάπως ορατός, προστατεύοντάς τον παράλληλα από τις ηλιακές ακτίνες – γι’ αυτό και χρησιμοποιείται περισσότερο σε κατοικίες.

Αντίθετα, το ενιαίο σχέδιο προτιμάται σε γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων, όπου χρησιμοποιούνται οθόνες υπολογιστών και η σκίαση που απαιτείται είναι μεγαλύτερη. Για ακόμη εντονότερη συσκότιση, υπάρχουν και ρόλερ ολικής συσκότισης. Σε κτίρια όπου τα κουφώματα δεν είναι πολύ καλής ποιότητας, προτιμώνται ρόλερ με ανακλαστικές ιδιότητες, τα οποία εξασφαλίζουν πολύ καλύτερη θερμομόνωση.

Τα ξύλινα ρόλερ, με τη ρετρό αραιή τους πλέξη, έχουν την ικανότητα να φιλτράρουν το φως του ήλιου, επιτρέποντας να διαπεράσει μόνο όσο χρειάζεται για να φωτιστεί διακριτικά ο χώρος.

  • Πάνελ

Αγαπητά σε όσους προτιμούν τη μίνιμαλ διακόσμηση, τα πάνελ είναι βασικά «τελάρα» με ύφασμα που σύρονται σε οδηγούς, προσφέροντας κυριολεκτικά απεριόριστες δυνατότητες εφαρμογής. Το υλικό σκίασης ποικίλει, από ύφασμα έως γιαπωνέζικο washi (είδος ρυζόχαρτου), και προφανώς κάθε υλικό καθορίζει και τη διαπερατότητα του φωτός και συνεπώς το βαθμό θερμομόνωσης.   

 

  • Silhouette Blinds

silhouette blinds inner

Κλείνουμε μια τελείως ξεχωριστή τεχνολογία blinds, τα λεγόμενα Silhouette Blinds, που έχουν ήδη κυριαρχήσει με το ιδιαίτερα κομψό τους στιλ καθώς και με τον πολύ διακριτικό και φιλικό στο ανθρώπινο μάτι τρόπο με τον οποίο διαχέουν το φως στο δωμάτιο.

Κατασκευασμένα από προηγμένα υλικά που απορροφούν τμήμα της ηλιακής ακτινοβολίας, σας δίνουν τη δυνατότητα να διαχειριστείτε το ηλιακό φως ώστε να δημιουργήσετε μια μεγάλη ποικιλία από διαθέσεις στο χώρο. Το εκπληκτικό είναι πως, ακόμη και όταν επιλέξτε να φωτίσετε πλήρως το δωμάτιο με τις ακτίνες του ήλιου, το φως ποτέ δεν γίνεται εκτυφλωτικό ή ενοχλητικό, προστατεύοντας τα μάτια σας από την υπεριώδη ακτινοβολία, καθώς και τα έπιπλά σας από τη διαβρωτική ισχύ του ήλιου.

Τα συγκεκριμένα blinds έχουν, επίσης, εξαιρετική θερμομονωτική απόδοση: μετρήσεις έχουν αποδείξει πως μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας για κλιματισμό σε ποσοστό ως και 25%! 

Επιλογές, λοιπόν, υπάρχουν πολλές, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να διαχειριστείτε τέλεια το φυσικό φως, να μονώσετε πληρέστερα τους χώρους σας, να προσδώσετε στο κάθε δωμάτιο το στιλ που σας εκφράζει, αλλά και να μειώσετε δραστικά τις δαπάνες σας σε ενέργεια.

Χρειάζεστε Περισσότερες Πληροφορίες;

Επισκεφτείτε το website της Euroblinds, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή επισκεφτείτε το πιο κοντινό σας Κέντρο Σκίασης και το έμπειρο προσωπικό μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σύστημα εσωτερικής σκίασης που θα καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες του χώρου σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer