Ρολοκουρτίνες σε Χαλαρωτικές Αποχρώσεις που θα Μεταμορφώσουν τον Χώρο σας

25 Ιανουαρίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Ξέρετε, ο χειμώνας είναι ιδανική εποχή για την καταπολέμηση του άγχους – όπως επίσης και για να κάνουμε τον χώρο μας γενικότερα πιο χαλαρωτικό και ξεκούραστο. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά σε ορισμένες από τις αγαπημένες μας αποχρώσεις σε ρολοκουρτίνες, που έχουν αποδεδειγμένα χαλαρωτική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα και, παράλληλα, μπορούν να μεταμορφώσουν τον χώρο σας.

Πράγματι, το χρώμα είναι ιδανικός τρόπος να βελτιώσετε την όψη αλλά και την αίσθηση που αποπνέει ένα δωμάτιο. Είναι πράγματι εκπληκτικό το πώς η εφαρμογή ορισμένων πιο απαλών και ξεκούραστων χρωματικών τόνων μπορεί να επιδράσει στη διάθεσή σας – όπως και το αντίστροφο. Είναι γνωστό, για παράδειγμα, πως το κόκκινο εκτοξεύει το άγχος, σε αντίθεση με το πράσινο και το μπλε που ξεκουράζουν την όραση και ηρεμούν τον οργανισμό.

Διαλέξαμε, λοιπόν, ορισμένες ρολοκουρτίνες σε αποχρώσεις που θα καταπραΰνουν την έντασή σας και παράλληλα θα αναβαθμίσουν την όψη των προσωπικών σας χώρων.

Ουδέτερο Πράσινο

prasino inner

Ένα από τα πιο φυσικά χρώματα στην παλέτα της εσωτερικής διακόσμησης είναι το πράσινο, και μάλιστα στην πιο ουδέτερη εκδοχή του. Εξάλλου, περιστοιχιζόμαστε από αυτό το χρώμα σχεδόν σε κάθε πτυχή της φύσης, ιδιαίτερα τον χειμώνα και την άνοιξη. Φέρνοντάς το στον προσωπικό σας χώρο θα προσδώσετε στο δωμάτιο μια συνεχή αύρα φρεσκάδας.

Απαλό Γκρι

Το απαλό γκρι θα δέσει τέλεια με λευκά έπιπλα και αντίστοιχες αποχρώσεις στο ίδιο δωμάτιο. Επιπρόσθετα, ταιριάζει σχεδόν με κάθε χρωματική παλέτα που χρησιμοποιείται στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, προσθέτοντας περισσότερο στιλ στο παράθυρό σας και διατηρώντας τον χώρο φωτεινό και φιλόξενο.

Το απαλό γκρι θα προσθέσει, επίσης, κομψότητα στο δωμάτιο, απαλύνοντας παράλληλα τις όποιες έντονες αντιθέσεις ήδη υπάρχουν στον χώρο.

Λευκό

Αν το δωμάτιό σας είναι κατά κύριο λόγο γκρι, προσθέστε λίγο λευκό για να του προσδώσετε έναν πιο ξεκάθαρο χαρακτήρα. Το γκρι ήταν ανέκαθεν ένα δημοφιλές χρώμα για τοίχους και έπιπλα – όταν παντρεύεται δε με λευκά blinds το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο. Παράλληλα, ο συγκεκριμένος συνδυασμός δίνει την αίσθηση πως «μεγεθύνει τον χώρο» - ιδανικό αποτέλεσμα για μικρά ή χαμηλοτάβανα δωμάτια.

 

Μπλε του Πάγου

inner mple

Το μπλε συσχετίζεται άμεσα στη διάνοια μάς με τη φύση. Είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά χρώματα και αναδίδει μια αίσθηση άνεσης στο δωμάτιο. Όπως οποιοδήποτε άλλο χρώμα, το μπλε έρχεται σε μια τεράστια ποικιλία αποχρώσεων και παραλλαγών, με το μπλε του πάγου να αποτελεί αγαπημένη επιλογή διακοσμητών που αποζητούν γαλήνη και ηρεμία σε ένα δωμάτιο. Ταιριάζει με μεγάλο αριθμό χρωμάτων, αλλά είναι πραγματικά τέλειο για δωμάτια με τοίχους σε σοκολατί ή γκρι.

Ναι, τα χρώματα μπορούν να κάνουν θαύματα για τη διάθεσή σας, ειδικά όταν επενδύουν οι ρολοκουρτίνες, ένα στοιχείο που δέχεται το φως το ήλιου και αναδεικνύεται από αυτό.

Επισκεφτείτε τώρα ένα από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds και βρείτε τα συστήματα σκίασης που ταιριάζουν τόσο στον χώρο, όσο και στην ψυχοσύνθεσή σας! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer