Θυμήσου το νόημα των ημερών. Νιώθουμε πραγματικά το νόημα των Χριστουγέννων;

26 Δεκεμβρίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner-thimisou-to-noima-twn-imerwn-niohtoume-pragmatika-to-noima-twn-xristougennwn

Ποιος μπορεί, αλήθεια, να αντισταθεί στο υπέροχα εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων; Αμέτρητα λαμπιόνια πλημμυρίζουν τη νύχτα με μαγικό φως και πασπαλίζουν με αστερόσκονη τα όνειρά μας, την ίδια στιγμή που τα δώρα, τα ψώνια, τα υπέροχα γλυκά και τα παιχνίδια γίνονται μέρος της καθημερινότητάς μας, ως ένα ευχάριστο διάλειμμα από το φορτωμένο με υποχρεώσεις πρόγραμμα του υπολοίπου χρόνου. Τα Χριστούγεννα, όμως, είναι πολλά περισσότερα από ένα λουκούλλειο χριστουγεννιάτικο γεύμα, ένα εθιστικά μονότονο χριστουγεννιάτικο τραγούδι στο ραδιόφωνο ή την καρικατούρα του Άγιου Βασίλη ως «κερματοδέκτη» άπληστων παιδικών επιθυμιών.

Τα Χριστούγεννα είναι αφιερωμένα στον Χριστό και κάθε φορά που λησμονούμε τη θρησκευτική διάσταση των εορτών, χάνουμε κάτι πολύ σημαντικό και ουσιώδες για την πραγματική σημασία τους. Σίγουρα η εμπορική διάσταση των Χριστουγέννων είναι πιο ελκυστική, ίσως γιατί δεν απαιτεί να κοιτάξουμε εκεί όπου νιώθουμε περισσότερο γυμνοί και ανασφαλείς, μέσα στην καρδιά μας. Κάθε φορά όμως που καταφεύγουμε στην ύλη γιατί φοβόμαστε να κοιτάξουμε καλύτερα μέσα μας, η αληθινή μαγεία των Χριστουγέννων δεν θα μας αγγίζει όσα ψηλά δέντρα κι αν στολίσουμε, όσα μπαλκόνια κι αν φωταγωγήσουμε, όσα υπέροχα γλυκά κι αν διαφημίσουμε στα social media πως φτιάξαμε.

Τα Χριστούγεννα είναι αφιερωμένα σε εμάς, την αδύναμη ανθρώπινη φύση που τράνεψε γιατί χώρεσε ολόκληρη μέσα σε μία φάτνη, που άναψε ξανά την ελπίδα μέσα στο σκοτάδι ενός Σπηλαίου στη μακρινή Βηθλεέμ, που τιμήθηκε με την ενσάρκωση του θεανθρώπου Χριστού. Το μήνυμα της Ενανθρώπησης είναι πάντα ζωντανό και επίκαιρο. Δεν οριοθετείται στο χρόνο και ακούγεται δυνατά σε κάθε ανοιχτή καρδιά. Απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, πλούσιο ή φτωχό, άρρωστο ή υγιή, σε όποια μήκη και πλάτη του κόσμου κι αν κατοικεί, σε όποιον θεό κι αν πιστεύει.

i agapi pros ton sinanthropo

Η αγάπη προς τον συνάνθρωπο ιδιαίτερα προς εκείνον που υποφέρει, πονάει, πασχίζει και δοκιμάζεται συμπυκνώνει όλο το πραγματικό νόημα αυτών των αγίων ημερών. Όπως ο Θεός της αγάπης μάς φίλεψε με το πιο φωτεινό πρότυπο, έτσι και εμείς αυτές τις μέρες πολύ περισσότερο καλούμαστε να φιλέψουμε τους άλλους με αγάπη και ανιδιοτέλεια και να σκύψουμε με ταπεινότητα μπροστά το ιερό καθήκον μας να αγγίξουμε τις ζωές τους και να σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια στον ανθρώπινο πόνο.

Φέτος αντί να στολίσουμε το σπίτι μας μονάχα, ας βάλουμε τα πιο φωτεινά «λαμπιόνια» και στην καρδιά μας. Αντί να αγοράσουμε το πιο ακριβό παιχνίδι, ας «αγοράσουμε» λίγο ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας και όσους μας έχουν ανάγκη. Αντί για λουκούλλεια χριστουγεννιάτικα γεύματα, ας θρέψουμε πρώτα την ψυχή μας με καλοσύνη και αγάπη.

«Θυμήσου το νόημα των ημερών», λοιπόν. Ανάμεσα στις τόσες φροντίδες μας να ξεκουραστούμε, να διασκεδάσουμε και να ανταλλάξουμε δώρα, ας μη λησμονήσουμε να περάσουμε και εμείς ταπεινά από τη φάτνη του Ιησού και να προσκυνήσουμε με ευλάβεια, ανάβοντας την ψυχή μας με τη φλόγα της αιώνιας αγάπης Του.

Η Διεύθυνση και η οικογένεια της Euroblinds προσκαλούν όλους μας να αφουγκραστούμε πλήρως αυτό το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων και εύχονται να φωλιάσει φέτος σε κάθε καρδιά. Κάθε σπίτι ας γίνει μια μικρή φάτνη για να υποδεχτεί την αγάπη και την ελπίδα που κομίζει η γέννηση του Σωτήρα Χριστού.

Όμορφες και γαλήνιες γιορτές σε όλους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer