Τα φετινά Χριστούγεννα ας γίνουν η αρχή για μια ζωή γεμάτη αγάπη και φως!

23 Δεκεμβρίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner ta fetina xristougenna zwi gemati agapi kai fws

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανικότερη εποχή για να έρθουμε σε επικοινωνία με τα βαθύτερα και πλέον ειλικρινή αισθήματά μας, προσπαθώντας να φτάσουμε πιο κοντά στους αληθινούς μας στόχους και τον σημαντικότερο προορισμό μας που είναι η ευτυχία.

Σε μια εποχή που μας κυνηγά το άγχος και η αβεβαιότητα, το συναισθηματικό διάλειμμα των Χριστουγέννων μας κινητοποιεί να κοιτάξουμε λίγο πιο ουσιαστικά τα πραγματικά μας θέλω, να κινητοποιηθούμε και να αναπροσαρμόσουμε τα θέλω μας προς μια ουσιαστική κατεύθυνση. Με αυτή την ανιδιοτέλεια και τον αυθορμητισμό, έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε νέες αξίες για τη δική μας ζωή και να πλημμυρίσουμε τα σκοτάδια μας με το φως της αγάπης του Χριστού, του οποίου η γέννηση αναγεννά κάθε ελπίδα ακόμα και στην πιο ταλαιπωρημένη ψυχή. Αυτή η νέα ζωή βρίσκεται κοντά στο πραγματικό νόημα της χριστουγεννιάτικης γιορτής και οριοθετεί το αντιστάθμισμα στην αγωνιώδη προσπάθεια να δούμε το λόγο της ύπαρξής μας και να καθρεφτίσουμε την αγάπη στο πολλαπλάσιο σε κάθε κομμάτι της ζωής μας.

Την ουσιαστική και μονιμότερη ευτυχία μοιάζει να την κερδίζουμε όχι όταν καταναλώνουμε ή κυνηγάμε αέναα την ουρά μας μέσα από απραγματοποίητους ή ανέφικτους στόχους, αλλά όταν βρισκόμαστε πραγματικά ο ένας δίπλα στον άλλον. Αυτή η ανθρωπιστική προσέγγιση της ευτυχίας υπερβαίνει την πρόσκαιρη υλική ευημερία και μεταφέρει το κέντρο βάρους του ενδιαφέροντός μας στο πώς μπορούμε να γίνουμε χρήσιμοι προς τον συνάνθρωπό μας. Έτσι όχι μόνο κερδίζουμε δίκαια το φωτοστέφανό μας, αλλά νιώθουμε πως κάνουμε μια ουσιαστική αλλαγή στον κόσμο μας που τόσο τη χρειάζεται.

i filanthropia i allileggii kai i anidiotelis prosfora

Η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη και η ανιδιοτελής προσφορά αποτελούν τα χρυσά μας εισιτήρια για μια ζωή γεμάτη αγάπη και φως. Μας γεμίζουν την καρδιά και αρκετές φορές μια γεμάτη καρδιά είναι το ίδιο σημαντική (αν όχι περισσότερο) με ένα γεμάτο πορτοφόλι.

Αποκωδικοποιώντας σωστά το μήνυμα των Χριστουγέννων, καλούμαστε να γίνουμε και εμείς με τη σειρά μας εκείνοι οι απλοί βοσκοί που με ταπεινότητα έσκυψαν τον εγωισμό τους μπροστά σε κάτι θείο και μεγαλύτερο. Και αυτοί που με αγνή καρδιά προσφέρουν στον πλησίον την περίσσεια των πλούσιων συναισθημάτων τους. Με αυτό το πνεύμα δουλεύουν εξάλλου άοκνα και κάποιοι αφανείς ήρωες της καθημερινότητάς μας, όπως οι ναυτικοί, οι δάσκαλοι, οι πυροσβέστες, οι νοσηλευτές, που δεν γνωρίζουν γιορτές ή ωράρια, και δουλεύουν για να προσφέρουν στους άλλους, δείχνοντας σε όλους μας το δρόμο της προσφοράς, της αυτοθυσίας και της αυταπάρνησης.

Με την πρόκληση της πανδημίας, αυτή η ανάγκη να νιώσουμε ο ένας πιο κοντά στον άλλον και να λάβουμε ψυχική συμπαράσταση και συναισθηματική υποστήριξη αποδείχτηκε απόλυτα επιτακτική. Και μπορεί να χάσαμε κάποιες αγκαλιές και κάποια φιλιά, αλλά κερδίσαμε το χρόνο να εκτιμήσουμε πόσο ανεκτίμητο είναι να τα έχουμε τελικά στη ζωή μας. Καθώς οι σελίδες του 2021 τελειώνουν, το μήνυμα της θεανθρώπινης γέννησης αποκτά ένα ολότελα νέο νόημα. Να ξαναγεννηθούν οι ελπίδες μας για κάτι ανώτερο, κάτι καλύτερο, κάτι πιο ουσιαστικό στη ζωή μας.

efxi na vroume kai emeis to magiko astro

Με αυτή την ευχή να βρούμε και εμείς το μαγικό Άστρο που θα μας οδηγήσει στην πραγματική Βηθλεέμ του ανώτερου εαυτού μας, ας ζήσουμε τα φετινά Χριστούγεννα. Με αυτή την ευχή, ας επιδιώξουμε να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη αγάπη και θείο φως!

Καλές γιορτές, γεμάτες από ειλικρινή συναισθήματα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer