Πάσχα: Πώς μπορούμε να πετύχουμε τη δική μας προσωπική Ανάσταση;

12 Απριλίου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner pasxa pws mporoume na petixoume ti diki mas prosopiki anastasi

Αν και το φετινό Πάσχα δεν φαίνεται να μοιάζει με τα προηγούμενα, εντούτοις η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, ίσως τώρα πιο πολύ από ποτέ, μπορεί να εμπνεύσει με το μήνυμα της, καλλιεργώντας την ελπίδα και την αισιοδοξία στις καρδιές όλου του κόσμου μας. Πέρα από όσα είχαμε συνηθίσει και είχαμε συνδέσει απόλυτα με τον ερχομό αυτών των αγίων ημερών, όπως εορταστικά τραπέζια, δώρα στα βαφτιστήρια και εκδρομές στην εξοχή, το αίσθημα της αλληλεγγύης και της ευθύνης είναι αυτό που προβάλλει περισσότερο έντονο ως μέρος μιας κατάνυξης που μας φέρνει πιο κοντά στο πραγματικό μήνυμα του Πάσχα.

Μπορούμε, λοιπόν, να σκύψουμε περισσότερο μέσα μας εφέτος, γιατί το μήνυμα της Ανάστασης είναι απόλυτα συνυφασμένο με την εσωτερικότητα και τον αναστοχασμό.

Η προσωπική συναισθηματική και ψυχική ανάταση οφείλει να είναι ειδικά αυτές τις μέρες, ένας σημαντικός αυτοσκοπός. Οι συγκυρίες ευνοούν σε αυτή την ενδοσκόπηση, εξασφαλίζοντας τον απαραίτητο για αυτή χρόνο, την έλλειψη του οποίου συχνά επικαλούμασταν ως μόνιμη δικαιολογία για να μην την πραγματοποιήσουμε. Εφόσον, λοιπόν, εξασφαλίσουμε το χρόνο, εναπόκειται στον καθένα ξεχωριστά να βρει τη διάθεση να λυτρωθεί από τα προσωπικά του πάθη και να βάλει ουσιαστικά την άνευ όρων αγάπη που κήρυξε ο Θεάνθρωπος στη ζωή του.

Κι αν παλαιότερα το μήνυμα της Σταύρωσης ταυτιζόταν με όσους υποφέρουν και δοκιμάζονται, με τις τωρινές δύσκολες συνθήκες είναι ένα μήνυμα που ταυτίζεται με καθέναν άνθρωπο ξεχωριστά αλλά και με το σύνολο της κοινωνίας. Ακολουθώντας αυτά τα χνάρια θα περάσουμε και εμείς από τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες του εαυτού μας, θα κρίνουμε τα λάθη μας και θα αναμοχλεύσουμε το πραγματικό νόημα της ύπαρξής μας σε αυτόν τον κόσμο.

Η ενσυναίσθηση του ανθρώπινου πόνου που βρίσκεται πλέον όχι μόνο γύρω μας, αλλά και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, είναι καθοριστική στο να μπορέσουμε όχι μόνο να ανέβουμε και εμείς τον δικό μας προσωπικό Γολγοθά, αλλά και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της δικής τους ζωής, αποτελώντας οι ίδιοι παράδειγμα υπομονής, επιμονής, προσπάθειας, αλλά και ανιδιοτελούς αγάπης. Γιατί μέσα από την αγάπη θέτουμε τις βάσεις στήριξης του νέου κόσμου που ξημερώνει.

Η αλλαγή θα ξεκινήσει από μέσα μας και από εκεί θα αναβλύσει η πηγαία θέληση της αγάπης προς τον πλησίον και της εξάλειψης της αδικίας. Λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο, μόνο τότε θα μπορέσουμε να είμαστε πραγματικοί κοινωνοί του βαθύτερου μηνύματος των θείων Παθών.

Ας μην αφήσουμε τις δύσκολες αυτές στιγμές να μας απομακρύνουν από αυτή την προσπάθεια, αλλά αντίθετα ας οπλιστούμε με θάρρος και ψυχική δύναμη ώστε να βρεθούμε ακόμα πιο κοντά ο ένας με τον άλλον, όσο μακριά κι αν βρισκόμαστε προσωρινά.

Από την Euroblinds έρχονται οι θερμότερες ευχές για να περάσετε με τους αγαπημένους σας τις άγιες μέρες που έρχονται όσο το δυνατόν πιο αρμονικά, μεταφέροντας το πραγματικό τους μήνυμα σαν πολύτιμη παρακαταθήκη για το ελπιδοφόρο μέλλον που βρίσκεται μπροστά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer