Φέτος γινόμαστε φωτεινά παραδείγματα μιας καλύτερης κοινωνίας

22 Δεκεμβρίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner fetos ginomaste fwteina paradeigmata mias kaliteris koinwnias

Οι γιορτινές μέρες που πλησιάζουν καθρεφτίζουν τις πραγματικές μας ανάγκες και μας φέρνουν σε αληθινή επικοινωνία με τον ανώτερο εαυτό μας. Μετά από μία δύσκολη χρονιά γεμάτη προκλήσεις, ματαιώσεις και δυσάρεστες εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, για μία ακόμη φορά η ανθρώπινη αξία μπαίνει επιτακτικά στο προσκήνιο. Όλα ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανατραπούν. Για αυτό και είναι σημαντικό να εκτιμούμε και να αποδίδουμε φόρο τιμής ακόμα και στα πιο μικρά, ακόμα και σε αυτά που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε δεδομένα. 

Δεν χρειάζονται λοιπόν μεγαλοστομίες ή κινήσεις που στοχεύουν μόνο στον εντυπωσιασμό. Η μαγεία βρίσκεται ακόμα και στην πιο μικρή χείρα βοηθείας που μπορούμε να τείνουμε προς τον συνάνθρωπό μας. 

Μερικά φωτεινά παραδείγματα μιας τέτοιας ανιδιοτελούς αγάπης μπορούμε να προσφέρουμε:

  • μοιράζοντας μία αγκαλιά σε κάποιον δικό μας που δοκιμάζεται 
  • χαρίζοντας ένα τηλεφώνημα σε κάποιον φίλο μας που έχουμε πολύ καιρό να δούμε ή να ακούσουμε
  • μαγειρεύοντας ένα πιάτο φαΐ για μία οικογένεια που γνωρίζουμε πως δεν τα βγάζει εύκολα πέρα 
  • παραχωρώντας τη θέση μας στο λεωφορείο σε κάποιον που το χρειάζεται περισσότερο από εμάς
  • αφήνοντας έναν περαστικό να προηγηθεί, ακόμα και αν εμείς οδηγούμε και βιαζόμαστε σαν τρελοί να φτάσουμε στη δουλειά μας

Μα πέρα από αυτές τις κινήσεις. που μπορούμε καθημερινά να τις εντάξουμε στη ζωή μας και όχι μόνο τα Χριστούγεννα, υπάρχουν και πράξεις αγάπης που ειδικά αυτή την εποχή μας κάνουν πιο δοτικούς και γενναιόδωρους στο να τις υλοποιήσουμε. Ας αφήσουμε λοιπόν την καρδιά μας να μιλήσει και μην το πολυσκεφτόμαστε. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να περάσουμε από το εγώ στο εμείς. 

tora einai i kaliteri stigmi na perasoume apo to egw sto emeis

Τι λέτε, λοιπόν, αν φέτος τα Χριστούγεννα κάναμε ένα (ή περισσότερα) από τα παρακάτω:

  • Περιμένοντας στην ουρά του σούπερ μάρκετ ή αλλού, κερνούσαμε κάτι τον άνθρωπο που περιμένει από πίσω μας, όποιος και αν είναι αυτός. 
  • Πηγαίναμε να επισκεφτούμε εκείνη την βαρετή αλλά τόσο μοναχική θεία που συνεχώς αναβάλλουμε να επισκεφτούμε τον υπόλοιπο χρόνο.
  • Αναλαμβάναμε να πάρουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα ή τα υλικά για το χριστουγεννιάτικο δείπνο σε μία οικογένεια που γνωρίζουμε πως δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.
  • Αγοράζαμε σε κάποιον οικογενειακά εισιτήρια για το σινεμά ή το λούνα παρκ, χαρίζοντάς του έτσι την πολυτέλεια του ελεύθερου οικογενειακού χρόνου που δεν θεωρείται για όλους αυτονόητος. 
  • Μαθαίνουμε στα παιδιά μας να σκέφτονται τους άλλους και τις ανάγκες τους και να φτιάχνουν μικρά χειροποίητα δώρα για να τους τα χαρίσουν. 

ftiaxnoume mikra xeiropoiita dora

Για άλλη μία χρονιά τούτες οι εξελίξεις μας προτρέπουν να εστιάσουμε στα σημαντικά της ζωής και να συνειδητοποιήσουμε πως η μεγαλύτερη αξία είναι στα καθημερινά. Φέτος τα Χριστούγεννα λοιπόν γιορτάζουμε διαφορετικά και ερχόμαστε σε απευθείας διάλογο με τις αξίες της ζωής που μας γεμίζουν ανιδιοτελή αγάπη, όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τον πλησίον. Γινόμαστε πραγματικά φωτεινά παραδείγματα μιας καλύτερης, δικαιότερης και αλληλέγγυας κοινωνίας. Με απλό, πρακτικό, αθόρυβο, αλλά και τόσο αποτελεσματικό τρόπο. Αυτού του χαρακτήρα ο εορτασμός βρίσκεται, άλλωστε, σε πλήρη σύμπνοια με το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer