Φέρε την άνοιξη στο σπίτι: 5 χρωματικές τάσεις που σου φτιάχνουν τη διάθεση

25 Φεβρουαρίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner fere tin anoiksi sto spiti 5 xrwmatikes taseiw pou sou ftiaxnodiathesi kourtines

Η άνοιξη είναι προ των πυλών και τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας μέσα από την αέρινη και φωτεινή διακόσμηση του σπιτιού μας. Αλλάζοντας εποχή, αφήνουμε πίσω την απαισιοδοξία μιας και η άνοιξη είναι άμεσα συνυφασμένη με την αρμονία που φέρνει το ελπιδοφόρο ξύπνημα της φύσης. Μέσα από αυτή την αναγέννηση δίνεται το έναυσμα να στολίσουμε ανάλογα το χώρο μας, αντλώντας δύναμη αλλά και έμπνευση για τις προκλήσεις που ακολουθούν.

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία της ανοιξιάτικης διακόσμησης είναι οι κουρτίνες, στοιχείο εκφραστικής σκίασης και προσωπικού γούστου που μπορούμε πολύ εύκολα να αλλάξουμε δίνοντας μεμιάς άλλη όψη και αισθητική στο χώρο. Τη φετινή άνοιξη πρωταγωνιστούν στα υφάσματα 5 χρώματα χαρούμενα, γιορτινά. Οι τάσεις αυτές θα κυριαρχήσουν τους επόμενους μήνες, χαρίζοντάς μας μια απαραίτητη ψυχική ανάταση μετά από έναν, ομολογουμένως, δύσκολο χειμώνα.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε πώς μπορούν αυτές οι 5 μοντέρνες αλλά και διαχρονικές χρωματικές παλέτες να αλλάξουν την καθημερινότητά μας μέσα από τα μοναδικά συναισθήματα που αποπνέουν.

1. Τούτι φρούτι

tutti frutti kourtines

Υπέροχοι πληθωρικοί τόνοι χαρακτηρίζουν αυτή την εαρινή παλέτα. Τα γυμνά δέντρα και τα ξερά φύλλα αποκτούν ξανά ζωή και μαζί με τα εποχιακά φρούτα, όπως μούρα, ρόδια, μήλα και σύκα, φέρνουν στο εσωτερικό του σπιτιού ένα γλυκό γήινο δέσιμο, που πολύ εύκολα συνδυάζεται με εκρηκτικές νότες από πορτοκαλί και κόκκινο. Επιλέξτε μια κουρτίνα που θα επιτρέπει στον ζεστό ανοιξιάτικο ήλιο να χαϊδεύει τους χώρους σας, αντανακλώντας χρωματιστά μοτίβα που κάνουν το σπίτι φιλόξενο αλλά και μοντέρνο.

2. Τeal

teal ifasma kourtinas

Αποτελούμενη από βαθύτερες και συνάμα πιο διαισθητικές νότες, η γαλαζοπράσινη παλέτα φέρνει την αρμονική πολυτέλεια σε κάθε χώρο του σπιτιού. Παρόλο που χαρίζει αρμονία, έχει ταυτόχρονα το χάρισμα να ξυπνά τις αισθήσεις αντανακλώντας ενέργεια και θετικότητα. Οι παστέλ αποχρώσεις «επιτίθενται» με αγάπη στους επιβλητικότερους τόνους, όπως το εντυπωσιακό κοραλί και το σαγηνευτικό κεχριμπάρι. Μη φοβηθείτε να τις χρησιμοποιήσετε ακόμα και σε μεγάλες επιφάνειες, μιας και δημιουργούν ένα απόλυτα σοφιστικέ ύφος στο δωμάτιο.

3. Πράσινο

prasino ifasma kourtinas

Τα στοιχεία της φύσης εκπροσωπούνται επάξια στη δυναμική του πράσινου, του κατεξοχήν χρώματος της άνοιξης, της ελπίδας και της αναγέννησης. Κάθε πράσινη λεπτομέρεια χαρίζει μια ρουστίκ αίσθηση που μας φέρνει σε άμεση σύνδεση με την αληθινή μας ταυτότητα. Η αλήθεια είναι πως το πράσινο έχει τόσους πολλούς διαφορετικούς τόνους, από μέντα, φυστίκι μέχρι λαδί, φασκόμηλο ακόμα και σμαραγδί, που είναι πρακτικά αδύνατο να μην ταιριάξει σε κουρτίνες, πλακάκια, αλλά και να μη συνδυαστεί υπέροχα με ξύλινες και γυάλινες μοβ λεπτομέρειες μέσα στο χώρο.

4. Αποχρώσεις του ροζ

kourtines se apoxroseis tou roz

Η άνοιξη φέρνει αυθόρμητα στο μυαλό ανθισμένα δέντρα με τα λευκά και ροζ ανθάκια τους να στολίζουν κομψά και εντυπωσιακά κάθε κλαδί. Η ισορροπία της αρμονίας που κρύβεται στο ροζ γλυκαίνει ιδιαίτερα τους πιο προσωπικούς χώρους του σπιτιού, ενώ μπορείτε να το συνταιριάξετε άψογα με πιο ψυχρές παλέτες όπως γκρι και μπλε. Ο χαμηλός φωτισμός δυναμώνει το αισθητικό ροζ αποτύπωμα, ενώ οι αποχρώσεις του μοβ στο ύφασμα δίνουν ένα απροσδόκητα σαγηνευτικό vintage αποτέλεσμα. 

5. Τερακότα και μπλε

teraota kai mple ifasma kourtinas

Έχετε δοκιμάσει να ταιριάξετε τόνους πορτοκαλί με μπλε; Η ανάμειξή τους μπορεί αρχικά να ξαφνιάζει, αλλά αυτό το πάντρεμα είναι η πιο ανερχόμενη τάση αυτή την άνοιξη! Η γήινη πληθωρικότητα που χαρίζουν οι πορτοκαλί και καφεκόκκινοι τόνοι της τερακότας ενισχύονται από την ένταση του γαλάζιου και του αριστοκρατικού μπλε. Η σύζευξή τους χαρίζει μια ονειρεμένη αρμονία, ιδιαίτερα αν προσθέσετε στο χώρο φυσικά υλικά και ρετρό μικροέπιπλα.

Όσο κι αν ο χειμώνας μας προβλημάτισε, η άνοιξη υπόσχεται ελπιδοφόρα ξεκινήματα. Την υποδεχόμαστε, λοιπόν, με αισιόδοξη διάθεση, αλλάζοντας το πνεύμα και την αισθητική του χώρου μας. Τη νέα εποχή αφήνουμε το προσωπικό μας γούστο να μας οδηγήσει σε χρωματικές επιλογές που αναδεικνύουν τη λειτουργικότητα και την αισθητική του χώρου μας. Επενδύουμε στη δύναμη των χρωμάτων να ανακτήσουν την πίστη μας και διακοσμούμε ένα σπίτι φρέσκο, φωτεινό και χαρούμενο!

Στα Κέντρα Σκίασης Euroblinds έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε το απόλυτα προσωπικό μας στυλ, καθώς περιηγούμαστε ανάμεσα στις πλούσιες επιλογές του καταλόγου, με υφάσματα υψηλής ποιότητας και αισθητικής από τους διασημότερους Οίκους. Το πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης είναι πάντα δίπλα σας για συμβουλές αλλά και εξατομικευμένες προτάσεις που συνεχώς εμπλουτίζονται για να απογειώσουν τις εαρινές σας αισθήσεις!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer