Προτάσεις αγοράς για κάθε δωμάτιο. Μάθε πως να επιλέγεις σωστά.

24 Νοεμβρίου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner protaseis agoras gia kathe domatio mathe pws na epilegeis sosta

Η εγκατάσταση των σωστών συστημάτων σκίασης μέσα στο σπίτι μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει το εσωτερικό του. Καθώς τα blinds αποτελούν μία λύση με εξαιρετική ανθεκτικότητα στο χρόνο αλλά και εύκολη σχετικά συντήρηση αποτελούν τη βέλτιστη πρόταση για τη διαχείριση του φωτός αλλά και την εξασφάλιση της απαραίτητης ιδιωτικότητας μέσα στο σπίτι. Σε αντίθεση με τις κουρτίνες, που αποτελούν μία πιο δεσμευτική επιλογή, τα blinds προσφέρουν μία σύγχρονη και μοντέρνα εμφάνιση με το πρόσθετο πλεονέκτημα της πρακτικότητας και της εύκολης χρήσης καθόλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και από όλα τα μέλη της οικογένειας.

Ποια κριτήρια ποιότητας μας οδηγούν, όμως, στη σωστή επιλογή για κάθε δωμάτιο; Παρακάτω θα βρείτε μερικές πρακτικές συμβουλές για να κάνετε την καλύτερη για τις ανάγκες σας επιλογή.

1. Αποφασίστε εκ των προτέρων τι είναι αυτό που χρειάζεστε

apofasiste ek twn proterwn ti einai afto pou xreiazeste

Επειδή στην αγορά υπάρχουν διαφορετικοί τύποι blinds, στυλ, χρώματα και σχέδια, μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε με την πρώτη τι είναι αυτό που ανταποκρίνεται στις δικές μας ανάγκες. Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη σας τις προδιαγραφές ασφάλειας κάθε συστήματος, ειδικά αν στο σπίτι διαμένουν μαζί σας παιδιά ή κατοικίδια. Τα μακριά κορδόνια και οι αλυσίδες που παραμένουν εκτεθειμένες και σε ελεύθερο σημείο πρόσβασης δεν αποτελούν επιλογή σε αυτή την περίπτωση. Σκεφτείτε επιπλέον τον προσανατολισμό του σπιτιού σας, καθώς αυτός καθορίζει τις ανάγκες που έχει σε σχέση με την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ ανάλογα με τις ώρες ύπνου που έχετε αλλάζει και η επιλογή των blinds που επιτρέπουν ή αντίστοιχα αποκλείουν το ηλιακό φως μέσα στο δωμάτιο. Την επιλογή σας θα καθορίσει τέλος και ο χρόνος που θέλετε να αφιερώνετε στο καθάρισμά τους, αλλά και η φύση των ίδιων των δωματίων που κατά περίσταση απαιτεί και διαφορετικό υλικό κατασκευής όπως π.χ. στα blinds του μπάνιου, αλλά και της κουζίνας.

2. Προσδιορίστε το μέγεθος και το σχήμα των παραθύρων σας

prosdioriste to megethos kai to sxima twn parathirwn sas

Για να είστε σίγουροι πως έχετε κάνει τη σωστή αγορά blind, πρέπει να έχετε μετρήσει σωστά τις διαστάσεις του ανοίγματος για το οποίο προορίζεται. Μερικές φορές τα υφάσματα τείνουν να δείχνουν πιο χαλαρά πάνω σε μεγάλα παράθυρα, ενώ αντίθετα παρουσιάζουν καλύτερη εφαρμογή στα μικρότερα ανοίγματα. Αντίστοιχα για τις μπαλκονόπορτες και τα μεγάλα παράθυρα τα κάθετα blinds είναι η καλύτερη επιλογή. Τα στενά παράθυρα από την άλλη ταιριάζουν πολύ ωραία με τα οριζόντια blinds, τα οποία κατά περίπτωση μπορούν να επιτρέπουν την ελεγχόμενη ροή του φωτός μέσα στο δωμάτιο.

3. Το υλικό μετράει

to iliko metraei

Τα blinds βγαίνουν σε διαφορετικά σχήματα αλλά και από διαφορετικά υλικά κατασκευής, για αυτό και η τελική επιλογή εξαρτάται πάντα από τον χώρο σας. Για παράδειγμα, στην κουζίνα και στα υπόλοιπα δωμάτια που είναι εκτεθειμένα στη ζέστη και την υγρασία, τα blinds από αλουμίνιο είναι η σωστότερη επιλογή. Παρομοίως τα ξύλινα blinds ταιριάζουν περισσότερο σε χώρους που δεν βρέχονται και δεν εκτίθενται άμεσα στον ηλιακό φως. Τα υφασμάτινα χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε σαλόνι, κρεβατοκάμαρα και οπουδήποτε αλλού θέλουμε να συνδυάσουμε λειτουργικότητα με διακόσμηση, καθόσον διατίθενται σε απίστευτες επιλογές σχεδίων, χρωμάτων υφασμάτων και μοτίβων.

4. Το στυλ είναι προσωπική σας υπόθεση

New Project 4

Στην αγορά θα βρείτε πολλά σχέδια και η αλήθεια είναι πως μερικές φορές οι πολλές επιλογές μπερδεύουν λίγο την τελική μας απόφαση. Αν θέλετε να δώσετε χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο, δοκιμάστε blinds με ρίγες, ενώ εξίσου δημοφιλή είναι και τα φλοράλ μοτίβα, ιδανικά για το σαλόνι αλλά και για να προσδώσουν μία οικεία ιδιωτικότητα στην κρεβατοκάμαρα. Για ένα ιδιαίτερο στυλ όλο και περισσότερο έδαφος κερδίζει τα τελευταία χρόνια η επιλογή των zebra blinds, που εναλλάσσει διαφάνειες με ενιαίες φάσες υφασμάτων, με αποτέλεσμα να αναδεικνύει τον χώρο με το ποσοστό φωτεινότητας που επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι να εισέλθει στο δωμάτιο.

Πριν ξεκινήσετε λοιπόν την έρευνα αγοράς, αναλογιστείτε όλους τους παραπάνω παράγοντες, ώστε να επιλέξετε τον τύπο blind που προσαρμόζεται καλύτερα στους ρυθμούς της ζωής σας. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι σκίασης των Κέντρων Σκίασης της Euroblinds βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σας για να σας προσφέρουν περαιτέρω καθοδήγηση σχετικά με τις επιλογές που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer