Προστατευτείτε από τους ανεπιθύμητους… επισκέπτες με σήτες κουνουπιών

23 Φεβρουαρίου 2023

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner prostatefteite apo tous anepithimitous episkeptes me sites kounoupiwn

Η άνοιξη είναι προ των πυλών και σύντομα η φύση θα βγει από το λήθαργό της. Όσο ρομαντικό και αν ακούγεται να πετούν τριγύρω μας όμορφες πεταλούδες, μαζί με αυτές πρέπει να… υποδεχτούμε και τα λιγότερα συμπαθή έντομα που αρχίσουν να ζουζουνίζουν γύρω μας. Με την άνοδο της θερμοκρασίας, λοιπόν, μύγες, κουνούπια, αράχνες, μυρμήγκια, σαύρες (ακόμη και φίδια σε σπάνιες περιπτώσεις!) κάνουν την εμφάνισή τους και πολιορκούν το εσωτερικό του σπιτιού μας περνώντας μέσα από τα παράθυρα που δειλά δειλά ανοίγουν όλο και περισσότερο.

Για να αποτρέψουμε τους ενοχλητικούς αυτούς εισβολείς και την άνοιξη αλλά και όλο το διάστημα που κρατά ο καλός καιρός, η ιδανική λύση βρίσκεται στην εγκατάσταση ενός συστήματος συρόμενης κουνουπιέρας στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Μια εξαιρετικά δημοφιλής και δοκιμασμένη πρόταση που μας λύνει τα χέρια και επιτρέπει να απολαύσουμε μόνο τα οφέλη της επαφής με τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Ειδικά αν έχουμε ανοίγματα που έρχονται σε άμεση επαφή με τον κήπο ή την αυλή μας, η συρόμενη κουνουπιέρα, με την πανεύκολη εφαρμογή της, είναι η πιο αποτελεσματική ασπίδα προστασίας μας από τη ζωή που αναγεννάται κάτω από τα παγωμένα φύλλα. 

sistima siromeni kounoupiera

To εν λόγω σύστημα της συρόμενης κουνουπιέρας αποτελείται από πυκνής πλέξης σήτα από πολυεστέρα ή μέταλλο, που χρησιμοποιείται σε συρόμενα δίφυλλα, τρίφυλλα και τετράφυλλα παράθυρα και πόρτες, εξασφαλίζοντας τόσο την προστασία από έντομα και μικρά ζωύφια όσο και τον επαρκή εξαερισμό του εσωτερικού. Μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε αλουμίνια με πρόνοια για τοποθέτηση κουνουπιέρας, αλλά και χωρίς πρόνοια με τη χρήση ειδικού οδηγού στο πάνω και στο κάτω μέρος του ανοίγματος. Ανάλογα με το άνοιγμα, η κουνουπιέρα καταλαμβάνει το μισό, το ⅓ ή το ¼ των συνολικών φύλλων, ενώ το πλέγμα τεντώνεται και στηρίζεται σε ένα ισχυρό πλαίσιο που αντέχει τις ελαφριές πιέσεις και δεν επιτρέπει εύκολα τα σχισίματα και τα μικροανοίγματα.

Τα πλεονεκτήματα της συρόμενης κουνουπιέρας αφορούν τόσο στη λειτουργικότητα του σπιτιού μας την άνοιξη και το καλοκαίρι, όσο και την υγιεινή των χώρων μας καθώς τα έντομα μπορούν να μεταφέρουν αρκετές μολυσματικές ασθένειες. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε και την εξίσου επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία χρήση χημικών προϊόντων που προορίζονται για την εξόντωσή τους. Πέρα από αυτό, όμως, εξασφαλίζουμε μακροπρόθεσμα και σημαντική οικονομία στα χρήματα που αφιερώνουμε στην αγορά αυτών των εντομοαπωθητικών, προϊόντων που άλλωστε λύνουν το πρόβλημα των ενοχλητικών εντόμων μονάχα πρόσκαιρα.

katharo kai asfales perivallon

Με το σύστημα της συρόμενης κουνουπιέρας απολαμβάνουμε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπουμε τη ροή του φρέσκου αέρα χωρίς εμπόδια. Και τώρα που ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει δεν μας κάνει καρδιά να κλειστούμε άλλο μέσα. 

Αν θέλουμε λοιπόν μια μόνιμη λύση με τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση στην αισθητική του σπιτιού μας αλλά και με τους οικονομικότερους όρους, το συρόμενο σύστημα σκίασης για κουνούπια και λοιπούς επισκέπτες είναι η πιο βολική και αξιόπιστη λύση!

Επισκεφτείτε σήμερα ένα από το Κέντρα Σκίασης της Euroblinds και με τη βοήθεια του προσωπικού σας διακοσμητή, γνωρίστε όλα τα οφέλη αλλά και τα πλεονεκτήματα που συνδυάζει το εν λόγω σύστημα. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι να κρατήσετε σε απόσταση ασφαλείας από το εσωτερικό του σπιτιού τα ενοχλητικά έντομα και τα ανεπιθύμητα ζωύφια!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer