Πώς θα Καθαρίσω Σωστά τα Roman Blinds μου;

05 Οκτωβρίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Teaser 1

Τα Roman blinds, με τη διαχρονικότητα, τη χρηστικότητα, την προσαρμοστικότητα, την ποικιλία και την ανθεκτικότητά τους, έχουν κατακτήσει εκατοντάδες σπιτικά και επαγγελματικούς χώρους. Αν το δικό σας είναι ένα από αυτά, τότε ίσως αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα καθαρίσετε δίχως να τραυματίσετε το υλικό τους ή να αλλοιώσετε τη ζωηράδα των χρωμάτων τους.
 

Η διαδικασία είναι απλή:

  1. Να τα καθαρίζετε από τη σκόνη μία φορά την εβδομάδα με την ηλεκτρική σας σκούπα, χρησιμοποιώντας το πρόσθετο ακροφύσιο με το βουρτσάκι. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στις πτυχώσεις, καθώς εκεί είναι που κατακάθεται περισσότερο η σκόνη. Αν το ύφασμα έχει κεντητό σχέδιο ή άλλα πρόσθετα, θα πρέπει να δείξετε φυσικά ιδιαίτερη προσοχή, ρυθμίζοντας ίσως την ισχύ αναρρόφησης στο μικρότερο δυνατό επίπεδο. Αν είναι πολύ περίτεχνο και ευαίσθητο, ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φτερό για το εβδομαδιαίο φρεσκάρισμα.
  2. Αν λεκιάσει το ύφασμα μπροστά σας, ρίξτε λίγο ανθρακούχο νερό και τρίψτε το ελαφρά για να μην γίνει ο σπίλος μόνιμος. Ακόμη κι αν δεν φύγει ο λεκές, αυτό θα βοηθήσει να αφαιρεθεί ευκολότερα στο πλύσιμο.  
  3. Τώρα, για να πλύνετε το ύφασμα –μια φορά το χρόνο είναι αρκετή-, θα πρέπει πρώτα να το αφαιρέσετε από τον κουρτινοοδηγό του, και να έχετε στα χέρια σας μόνο το ύφασμα. Προφανώς, ένα στεγνό καθάρισμα από επαγγελματία είναι η ασφαλέστερη και πλέον αποτελεσματική επιλογή. Αν πάλι το ύφασμα είναι ανθεκτικό στο νερό, όπως το βαμβακερό, θα μπορούσατε να το πλύνετε και στο σπίτι σας, σε κάποιο πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα, και σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην επηρεαστεί η ζωηρότητα των χρωμάτων.
  4. Στη συνέχεια, μην κάνετε το λάθος να το βάλετε σε στεγνωτήριο! Αφήστε το να στεγνώσει μόνο του για να μην επηρεαστεί η υφή του υφάσματος.

OptimizedInner.jpg1538737788

Τα Roman blinds είναι τόσο όμορφα και κομψά, ώστε αξίζουν την τακτική περιποίηση και την προσοχή σας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για πρακτικές λύσεις σκίασης για το εσωτερικό του σπιτιού σας; Επικοινωνήστε τώρα με έναν Σύμβουλο Σκίασης της Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer