Πώς θα Επιλέξετε Κουρτίνες και Συστήματα Σκίασης για το Παιδικό Δωμάτιο

20 Ιουλίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedteaser.jpg1532089095

Δεν είναι λίγοι οι ενήλικες που νομίζουν πως το παιδικό δωμάτιο είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης όσον αφορά τη διακόσμηση· μεγάλο λάθος. Να θυμάστε πως αν κάποιο μέλος της οικογένειας επηρεάζεται περισσότερο από το γενικότερο περιβάλλον του σπιτιού, αυτό είναι το παιδί, καθώς ακόμη αναπτύσσεται σωματικά και διανοητικά.

Παράλληλα, το παιδικό δωμάτιο, μαζί με την κουζίνα και το μπάνιο, θα πρέπει να είναι από τους πιο ασφαλείς χώρους του σπιτιού.

Άρα, έχουμε και λέμε: ευχάριστη διακόσμηση, καλοδιαλεγμένα χρώματα, ύψιστη ασφάλεια –δύσκολος συνδυασμός, ειδικά όσον αφορά στη σκίαση του δωματίου, δεν συμφωνείτε; Ή μήπως όχι;

Λάβετε Υπόψη πρώτα την Ηλικία

Ο πρώτος αυτός παράγοντας είναι τόσο προφανής, που δεν χρειάζεται και πολλές επεξηγήσεις. Να θυμάστε απλά πως το χρώμα και το είδος των συστημάτων σκίασης που θα επιλέξτε θα επηρεάζει καθημερινά τον ύπνο και την ξεκούρασή τους, όπως και τη διάθεση και την γνωστική τους οξύνοια.

Ο κανόνας είναι απλός: τα βρέφη χρειάζονται απαλά χρώματα, αλλά μετά τα πρώτα 2-3 χρόνια της ηλικίας τους, όσο μικρότερο το παιδί, τόσο πιο ζωηρά θα πρέπει να είναι τα χρώματα. Φροντίστε η σκίαση να είναι αρκετά πλούσια, ώστε να επιτυγχάνεται πλήρης συσκότιση όταν πρέπει να κοιμηθούν ή να ξεκουραστούν. Βεβαιωθείτε, επίσης, πως οι έφηβοι έχουν αρκετό ηλιακό φως για να τους συντροφεύει στις ατέλειωτες ώρες μελέτης αλλά και να τους ανεβάζει τη διάθεση όταν περνούν τις γνωστές… μελαγχολίες τους!  

Α, και κάτι σημαντικό: αν έχετε να κάνετε με έφηβο, μην κάνετε το λάθος να μην τον συμβουλευτείτε πριν καταλήξετε!

Αγόρι ή Κορίτσι;

Στις παιδικές ηλικίες, τόσο αγόρια όσο και κορίτσια προτιμούν ζωηρά χρώματα που τους θυμίζουν αγαπημένους τους ήρωες. Εξαίρεση θα αποτελεί το δωμάτιο που θα το μοιράζονται δύο παιδιά διαφορετικού φύλου, οπότε θα πρέπει να επιτευχθεί κάποιος… συμβιβασμός, ίσως με μια πιο ουδέτερη ή παλ απόχρωση.

Ύφασμα

yfasma inner

Η επιλογή του υφάσματος είναι σπουδαία, γιατί επηρεάζει το βαθμό συσκότισης, την αντοχή του συστήματος σκίασης, καθώς και την ασφάλειά του.

Ο κανόνας εδώ έχει ως εξής: όσο πιο ηλιόλουστο είναι το δωμάτιο, τόσο καλύτερη σκίαση θα απαιτήσει, και άρα ίσως πιο χοντρό ύφασμα, ή μια επιλογή σε ρολοκουρτίνα. Τα εφηβικά και παιδικά δωμάτια είναι καλό να είναι φωτεινά, για να βοηθούν στη ανανεωμένη διάθεση και την ευεξία του παιδιού, ιδιαίτερα κατά τις ώρες μελέτης του. Τα βρεφικά δωμάτια θα πρέπει να είναι κάπως πιο σκιασμένα, γιατί το δέρμα και τα ματάκια του μωρού είναι ακόμη αρκετά ευαίσθητα.

Αντοχή & Ασφάλεια

antoxh afalia inner

Δεν είναι εύκολο να βρείτε σύστημα σκίασης που να είναι ταυτόχρονα ανθεκτικό, ώστε να αντέχει τη συχνή χρήση και την κακομεταχείριση των παιδιών, αλλά και ασφαλές. Γενικά, όσο πιο μικρό είναι το παιδί, τόσο ελαφρύτερο πρέπει να είναι το σύστημα σκίασης, αλλά και λιγότερο εύφλεκτο.

Καλό είναι, επίσης, να μην είναι πολύ μακριές, ειδικά αν το παιδί είναι πολύ μικρής ηλικίας, καθώς θα προσπαθεί να τις τραβήξει για να σηκωθεί, βάζοντας έτσι τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Τώρα σίγουρα θα έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, έτσι δεν είναι; Γιατί να μην την «καθαρίσουμε» ακόμη πιο πολύ; Επισκεφτείτε τώρα το κοντινότερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds και ανακαλύψτε τι ταιριάζει καλύτερα στον δικό σας χώρο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer