Πώς να καθαρίσετε και να αποθηκεύσετε σωστά τα blinds και τις κουρτίνες σας

10 Ιανουαρίου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner pws na katharisete kai na apothikefsete swsta ta blinds kai tis kourtines sas

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές επονομαζόμενες «μαγικές λύσεις» και σούπερ καθαριστικά για τις κουρτίνες και τα blinds του σπιτιού. Η καλύτερη προσέγγιση, ωστόσο, για τον καθαρισμό αυτών των τόσο σημαντικών διακοσμητικών και χρηστικών αξεσουάρ των χώρων μας είναι και η πιο απλή. Τις περισσότερες φορές το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καθαρό υγρό πανί ή το κατάλληλο εξάρτημα της ηλεκτρικής μας σκούπας!

Παρόλο που, όπως θα δούμε παρακάτω, οι διαδικασίες διαφέρουν ελαφρώς από τύπο σε τύπο, ισχύουν οι παρακάτω γενικοί κανόνες καθαρισμού για τα blinds:

  1. Η υγρασία είναι πάντα εχθρός, γι' αυτό να τσεκάρετε πάντα ότι δεν έχουν απομείνει υπολείμματα νερού στα blinds σας.
  1. Τα σκληρά χημικά προϊόντα καθαρισμού πολλές φορές μπορούν να βλάψουν την υφή, το χρώμα και το υλικό των blinds σας.
  1. Να αποφεύγετε τη λίπανση του μηχανισμού.

  2. Κρατήστε τους παράγοντες που ευνοούν τη δημιουργία μούχλας έξω από το δωμάτιο και φροντίστε για τον καλό και τακτικό εξαερισμό του.

Για να διασφαλίσετε πως θα έχετε μακροπρόθεσμα κοντά σας τα αγαπημένα σας blinds, όπως την πρώτη μέρα που τα αγοράσατε, φροντίστε να τα εντάξετε στη ρουτίνα καθαριότητας του σπιτιού σας. Ο συστηματικός καθαρισμός τους δεν απαιτεί χρόνο, αλλά αντίθετα αποζημιώνει με το αισθητικό του αποτέλεσμα αλλά και την υγιεινή των χώρων καθώς οι κουρτίνες πολύ συχνά μπορούν να γίνουν εστίες συσσώρευσης ανθυγιεινών στοιχείων όπως καπνού, μικροβίων κ.λπ.

 

Roller blinds

roller blinds

Χάρη στα πολυεστερικά υλικά τους, ο καθαρισμός τους δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα απλό σκούπισμα με πανί ή την απομάκρυνση των λεκέδων με μία παλιά μαλακή οδοντόβουρτσα. Φροντίστε κατά την αποθήκευσή τους να είναι καλά τυλιγμένα μέσα στο σωλήνα και να μην έρχονται σε επαφή με κάποια επιφάνεια που μπορεί να αλλοιώσει το μοτίβο ή το χρώμα τους.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ 

Vertical Blinds

vertical blinds

Με σύμμαχο την ηλεκτρική σκούπα, οι κάθετες περσίδες σας θα λάμψουν στη στιγμή! Αν κάποιοι λεκέδες συνεχίζουν να... ανθίστανται μπορείτε να τους πλύνετε με το χέρι ή να χρησιμοποιήσετε μία απαλή βούρτσα για να τους απομακρύνετε. Για να τις αποθηκεύσετε αφαιρέστε όλες τις κάθετες λωρίδες από την κεφαλή και τοποθετήστε τα πάνελ σε ένα κουτί, προσέχοντας να μην τα λυγίσετε. 

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αλουμινένια και Ξύλινα Venetian Blinds

alouminenia kai ksilina venetian blinds

Με στεγνό ξεσκονόπανο ή ένα καθαρό υγρό πανί αλλά ακόμα και μία ευέλικτη βούρτσα, επιμείνετε στον καθαρισμό των λωρίδων πάνω-κάτω. Δώστε προσοχή ώστε να μην απομένουν υπολείμματα νερού που θα διαβρώσουν το υλικό των blinds. Αποθηκεύστε τα κλειστά και σε ευθεία θέση, σε δροσερό και ξηρό μέρος.

 

Κουρτίνες και Romans

Το ύφασμα αποτελεί ένα οικείο υλικό ως προς το καθάρισμα. Και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε ένα μαλακό πανί ή το αντίστοιχο εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας, αλλά μπορείτε να εμπιστευτείτε εξίσου και το στεγνοκαθαριστήριο για αυτή τη δουλειά. Πριν επιχειρήσετε οτιδήποτε είναι σημαντικό να έχετε αποδεσμεύσει το ύφασμα από όλα τα κορδόνια συγκράτησης και να τα αποσπάσετε από την επιφάνεια αυτοκόλλητης σύνδεσης. Η αποθήκευση είναι εξίσου εύκολη καθώς μιλάμε για ύφασμα που μπορεί να αποθηκευτεί όπως κάθε τι αντίστοιχο στο σπίτι.

Στη Euroblinds διαθέτουμε ειδική τεχνική γραμμή υποστήριξης στην οποία μπορείτε να απευθύνεστε κάθε φορά που προβληματίζεστε για τον καθαρισμό του blind σας! Και μην ξεχνάτε, όποια κι αν είναι η απορία σας, υπάρχει πάντα η σωστή και υπεύθυνη καθοδήγηση της Euroblinds για να χαίρεστε τα blinds σας σαν καινούρια για πολλά πολλά χρόνια!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer