Πώς να Διαλέξετε το Σχέδιο της Νέας σας Ταπετσαρίας

29 Σεπτεμβρίου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedtapetsaries teaser.jpg1506690507

Για αιώνες αποτέλεσε σύμβολο χλιδής και πολυτέλειας. Στη δύση του 20ού αιώνα γνώρισε την απαξίωση, μα λίγα χρόνια αργότερα άρχισε να μπαίνει και πάλι δυναμικά στην αγορά της διακόσμησης εσωτερικών χώρων. Τι προσδίδει στην ταπετσαρία τέτοια διαχρονικότητα;

Είναι απλό: η ταπετσαρία προσθέτει στο χώρο εκλεπτυσμένη κομψότητα, με περίπλοκα μα διακριτικά μοτίβα, ανάγλυφες υφές και εντυπωσιακά χρώματα. Τοποθετείται εύκολα και είναι ο πιο απλός τρόπος να προσδώσετε την προσωπικότητα και το στιλ που θέλετε σε ένα δωμάτιο, διατηρώντας την ίδια ποιότητα χρώματος και σχεδίου σε όλη την έκτασή του. Τέλειο, έτσι δεν είναι;

Οι σύγχρονες ταπετσαρίες έχουν ένα μόνο πρόβλημα: έρχονται σε τόσο μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων που σε κάνουν να αναρωτιέσαι: «Πώς να επιλέξω το κατάλληλο σχέδιο για το δικό μου χώρο;» Οι έμπειροι Σύμβουλοι Σκίασης της Euroblinds είναι εδώ για να σας βοηθήσουν με μερικές απλές, μα ζωτικές συμβουλές…

  • Αποφασίστε το Στιλ που Θέλετε να Προσδώσετε στο Χώρο

Αυτό είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ταπετσαρία αυτή καθαυτή. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε τι στιλ θέλετε να έχει ο χώρος: μοντέρνο, παραδοσιακό, μπαρόκ, μίνιμαλ, ρομαντικό, vintage; Ο κατάλογος είναι μακρύς, μα λογικά εύκολα θα προσδιορίσετε με μια – δυο λέξεις τι από αυτά σας αντιπροσωπεύει.

Η επιλογή είναι σημαντική, καθώς θα βοηθήσει πολύ να επικεντρωθείτε σε συγκεκριμένες ομάδες σχεδίων.  

  • Επικεντρωθείτε στα Σχέδια που Ταιριάζουν στο Στιλ της Επιλογής σας

tapetsaries inner

Τώρα που γνωρίζετε το στιλ που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να εστιάσετε σε μοτίβα, χρώματα και σχέδια που το αποπνέουν σε εντονότερο βαθμό. Χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα ως «μπούσουλα» για να περιορίσετε τις επιλογές σας:

  • Τα μεγάλου μεγέθους και πιο αφηρημένα μοτίβα αρμόζουν σε δωμάτια με μοντέρνο χαρακτήρα και δυναμική.
  • Αντίθετα, μεγάλου μεγέθους σχέδια που είναι περίπλοκα και αρκετά λεπτοδουλεμένα σε όλη τους την έκταση θυμίζουν περισσότερο μπαρόκ και ταιριάζουν σε δωμάτια με ρομαντικό ή vintage προσανατολισμό.
  • Τα μικρού μεγέθους σχέδια, ιδιαιτέρως τα φλοράλ, παραπέμπουν σε πιο παραδοσιακό χαρακτήρα και στιλ. Μεγάλου μεγέθους φλοράλ σχέδια προσδίδουν, από την άλλη, μια πιο ρομαντική νότα στο χώρο.
  • Τα μικρά μοτίβα σε πιο ψυχρές αποχρώσεις χρησιμοποιούνται κυρίως σε μίνιμαλ και μοντέρνες διακοσμήσεις για να δώσουν μια ψευδαίσθηση ευρύτητας, μεγαλύτερου χώρου σε ένα μικρό δωμάτιο. Αντίθετα, μικρού μεγέθους μοτίβα σε πιο ζεστά, σκούρα χρώματα θα έχουν το ακριβώς αντίθετο οπτικό αποτέλεσμα, δίνοντας την αίσθηση ενός πιο προσωπικού χώρου που αγκαλιάζει την ανθρώπινη παρουσία.  
  • Ταπετσαρίες με γεωμετρικά σχήματα –ιδιαίτερα όταν τοποθετούνται σε διαδοχικούς τοίχους- προσδίδουν έναν ιδιαίτερα πρωτοποριακό, σχεδόν φουτουριστικό χαρακτήρα στο χώρο.
  • Τέλος, μοτίβα σε κάθετο σχέδιο προσδίδουν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου ύψους στο χώρο, κάνοντάς τον να δείχνει πιο ψηλοτάβανος. Οριζόντια μοτίβα έχουν αντίσβτοιχη επίδραση όσον αφορά το φάρδος του δωματίου. Το διαγώνιο σχέδιο από την άλλη, ταιριαστό μόνο σε δωμάτια με ξεκάθαρα μοντέρνο προσανατολισμό, κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται πως υπάρχει κίνηση στο σχέδιο του τοίχου!
  • Ταπετσαρίες με ανάγλυφα σχέδια σε σκούρες αποχρώσεις δημιουργούν ιριδίζουσες οφθαλμαπάτες με το φως και τη σκιά, κι ανάλογα με το χρώμα τους μπορούν να ταιριάζουν είτε σε vintage, είστε σε μοντέρνες διακοσμήσεις.
     

Ίσως μια περιήγηση στις περίφημες συλλογές Alhambra, Casadeco και Caselio που σας προσφέρει κατ’ αποκλειστικότητα η Euroblinds, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε μετά από τις απλές συμβουλές αυτού του άρθρου για να εμπνευστείτε και να καταλήξετε.

Ακόμη καλύτερα: γιατί να μην επισκεφτείτε ένα από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds; Οι έμπειροι συνεργάτες μας, με λίγες μόνο ερωτήσεις, θα καταλάβουν ποιες επιλογές σας ταιριάζουν καλύτερα.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer