Ώρα για Δουλειές; Καθάρισε τις Κουρτίνες σου με 6 Απλές Κινήσεις

09 Αυγούστου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedteaser.jpg1533825690

«Κάνω γενική στο σπίτι», «βγάζω τα καλοκαιρινά», «καθαρίζω τα παντζούρια» - φράσεις που όταν βγαίνουν από το στόμα μιας πολυάσχολης νοικοκυράς κρύβουν… πόνο, ειδικά όταν δεν υπάρχει κανείς γύρω να προσφέρει ένα χέρι βοήθειας. Και το πλύσιμο των κουρτινών είναι μια τέτοια εργασία!

Έλα, όμως, που είναι απαραίτητη! Οι κουρτίνες αποτελούν πραγματική επένδυση για έναν χώρο, προστατεύοντάς τον από την ηλιοφάνεια και τους θορύβους, διασφαλίζοντας την ιδιωτικότητά σας και συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας - χωρίς να υπολογίζουμε την κομψότητα που προσδίδουν στους χώρους σας! Αξίζουν, λοιπόν, λίγη προσοχή και συντήρηση, έτσι δεν είναι;

Κι αν η ιδέα και μόνο σας απωθεί, σας έχουμε καλά νέα! Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε τις κουρτίνες σε 6 πολύ απλές και εύκολες κινήσεις!

  1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι, φυσικά, να ξεκρεμάσετε την κουρτίνα: αφαιρέσετε ένα προς ένα τα θηλύκια και, αν την έχετε μαζέψει, χαλαρώστε το κορδόνι της από την τρέσα.
  2. Στη συνέχεια πάρτε την προσεκτικά, βγάλτε την έξω σε σημείο εκτεθειμένο στο αεράκι, και τινάξτε την για να αποβάλετε όσο το δυνατόν περισσότερη σκόνη.  
  3. Έπειτα, πρέπει να αποφασίσετε, με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή, την ύφανση και το είδος του υλικού, αν θα τις πλύνετε στο χέρι ή στο πλυντήριο.
  • Αν πρέπει να πλυθούν στο χέρι, χρησιμοποιήστε μόνο κρύο νερό και βεβαιωθείτε πως το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε έχει διαλυθεί πλήρως στο νερό προτού καν βυθίσετε τις κουρτίνες στο νερό.
  • Μην τις τρίβετε! Θα καταστρέψετε την ύφανση και το σχέδιό τους, ενώ σε διάφορα σημεία τα χρώματα θα χάσουν τη ζωντάνια τους!
  • Αν πάλι χρησιμοποιήσετε πλυντήριο, βεβαιωθείτε πως το ρυθμίζετε σε πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα.
  1. Δώστε μεγάλη έμφαση στο προσεκτικό ξέπλυμα και το στύψιμο. Βεβαιωθείτε πως δεν έχει μείνει ούτε ίχνος σαπουνάδας πριν τις κρεμάσετε για στέγνωμα. Καλό είναι, επίσης να τις στύψετε χειροκίνητα για να μην χρειαστεί να μείνουν εκτεθειμένες στον ήλιο υπερβολικά πολλή ώρα.
  2. Αν το ύφασμά τους απαιτεί σιδέρωμα, θα πρέπει να το κάνετε όσο διατηρούν ακόμη μια υγρασία στο εσωτερικό τους. Αυτό θα διευκολύνει τον ατμό να εισχωρήσει σε βάθος στο ύφασμα, αποφέροντας καλύτερο αποτέλεσμα.
  3. Τέλος, προτού τις κρεμάσετε, ξεσκονίστε καλά το αντίστοιχο κούφωμα και το κουρτινόξυλο. Θα είναι κρίμα να τις λερώσετε λίγες μόνο στιγμές αφού τελειώσετε το σιδέρωμα!

Αλήθεια, γνωρίζετε ποια υφάσματα κουρτινών πλένονται ευκολότερα και δεν χρειάζονται σιδέρωμα; Μάθετε τώρα, επισκεπτόμενο το πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer