Οι 5 πολυαναμενόμενες διακοσμητικές τάσεις για το 2020

12 Δεκεμβρίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner oi 5 polianamenomenes diakosmitikes taseis gia to 2020

Τη χρονιά που μας πέρασε πολλές τάσεις ήρθαν, άλλες έκαναν το πέρασμα τους και έφυγαν αθόρυβα, κι άλλες ήρθαν και τρύπωσαν στη διακόσμηση του προσωπικού και του περιβάλλοντος χώρου μας. Έτσι, καιρός είναι να βγάλουμε από το κουτί και να «ξεσκονίσουμε» τις ανανεωμένες προβλέψεις για τις διακοσμητικές τάσεις που θα κλέψουν τις εντυπώσεις για το 2020.

 

Δεξιοτεχνία στην επιλογή

Στις γενικότερες τάσεις του 2019, συγκαταλέγετε φυσικά και η στροφή των ανθρώπων προς τη μείωση περιβαλλοντικών αποβλήτων όπως τα καλαμάκια μίας χρήσης και οι πλαστικές σακούλες, ωστόσο διαφαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει να εγκαταλείπουν επίσης και τη «γρήγορη μόδα» στον κόσμο της διακόσμησης επενδύοντας όλο και περισσότερα σε καλοσχεδιασμένα περίτεχνα έπιπλα και συστήματα εκφραστικής σκίασης κατασκευασμένα για ύψιστη ενεργειακή απόδοσηπου μπορεί να ανυψώσουν το στυλ του χώρου τους τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.

Η επένδυση σε διακοσμητικά και λειτουργικά στοιχεία με μεγάλη διάρκεια ζωής, θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα. Η αντικατάσταση τους θα είναι λιγότερο συχνή, η εξοικονόμηση χρημάτων βέβαιη ακόμη και το ενεργειακό κόστος ενδέχεται να μειωθεί σημαντικά!

Μεταλλικοί Τόνοι

metallikoi tonoi

Τα μεταλλικά στοιχεία σε βρύσες, κρεμαστά φωτιστικά, πόμολα και κουρτινόξυλα θα τραβήξουν και φέτος τις εντυπώσεις και θα λάβουν για ακόμη μια χρονιά πρωταγωνιστικό ρόλο στις διακοσμητικές τάσεις. Το ροζ χρυσό παραμένει ένα από τα δημοφιλές χρώματα σε μεταλλικούς τόνους, αλλά η ανάμειξη μετάλλων είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά για αυτή τη χρονιά.

Ορειχάλκινο, νίκελ, μπρούτζινο...υπάρχουν τόσες πολλές πανέμορφες διαθέσιμες μεταλλικές επιλογές, οπότε γιατί να περιορίσετε τον εαυτό σας σε μόνο μια; Όλο το τέχνασμα και η έξυπνη επιλογή είναι να επιμείνετε σε μια παλέτα χρωμάτων επιλέγοντας έντονα μεταλλικά φινιρίσματα και πιο ουδέτερους τόνους στην υπόλοιπη διακόσμηση. Φυσικά προσπαθήστε να περιοριστείτε σε δύο ή τρία τελειώματα, ώστε το δωμάτιο να μην φαίνεται πολύ βαρυφορτωμένο.

Τα κουρτινόξυλα και τα φινιρίσματα ραβδώσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εισάγεται τους μεταλλικούς τόνους στον χώρο σας ανακαλύπτοντας την μεγάλη συλλογή μας σε όλα τα καταστήματαEuroblinds Παγκύπρια.

Φυσικά υλικά, χρώματα και μοτίβα

Για το 2020 έρχεται μια στροφή προς τους ξύλινους τόνους, καφέ, μπεζ και ηλιόλουστες αποχρώσεις του λευκού. Τα γκρίζα και δροσερά ουδέτερα στοιχεία έχουν κυριαρχήσει στον τομέα της διακόσμησης για χρόνια, αλλά αρχίζουν να ξεθωριάζουν και να απομακρύνονται.

Η αναβίωση των ξύλινων τόνων όπως ο φυσικός δρυς ή το χρώμα του πεύκου δένουν ιδανικά με έπιπλα από μπαμπού ή ζαχαροκάλαμο, άλλη μια νέα μοντέρνα και σύγχρονη τάση της εποχής.

Για παράδειγμα, σίγουρα θα θέλατε να δείτε τον χώρο σας «ντυμένο» με ξύλινα Venetian Blinds που προσδίδουν ζεστασιά και ύψος σε κάθε χώρο.

Μαξιμαλισμός

Αν στη διακόσμηση των χώρων σας προτιμάτε μια πιο τολμηρή και πολύχρωμη εμφάνιση τότε η έμπνευση από το κίνημα του μαξιμαλισμού είναι ταυτόσημο του χαρακτήρα σας. Κάθε είδους μορφή ανάμειξης, χρωμάτων και υφών ενθαρρύνονται εδώ.

Ο μαξιμαλισμός φέρνει ένα νέο αέρα στην έκφραση του χώρου μας με συναρπαστικά και εκπληκτικά χρώματα. Τα τροπικά χρώματα, όπως τα βαθυγάλανα μπλε και τα πράσινα αναμιγμένα με φυσικές υφές, μεταφέρουν μια μοναδική πινελιά σε ένα χώρο που θέλει να ξεχωρίσει.

Στο σημείο αυτό φυσικά, η αντίθεση είναι το κλειδί! Τα έντονα χρώματα δημιουργούν μια δραματική αίσθηση με μοναδικό ενδιαφέρον. Για να δημιουργήσετε βάθος στο χώρο σας συνδυάστε διαφορετικές υφές.

Τα 70’s και τα 80΄s επέστρεψαν

ta 70s kai ta 80s epestrepsan

Είναι δύσκολο να μην αγαπήσεις ένα πολύχρωμο χώρο.

Η δεκαετία του ’70 και η δεκαετία του ’80 έχουν επιστρέψει και έχουμε μόνο μια λέξη για να τις περiγράψουμε: Μωσαϊκό. Μωσαϊκό σε κάθε πτυχή!

Όσο εντυπωσιακό είναι βέβαια αυτό το υλικό, το μωσαϊκό είναι ίσως μια δαπανηρή διακοσμητική λύση. Έτσι εάν ταυτίζεστε με τις throwback τάσεις αλλά χρειάζεστε μια οικονομικότερο λύση, δοκιμάστε να διακοσμήσετε τον χώρο σας με την κλασική παλέτα της δεκαετίας του ‘70 όπως το πορτοκαλί χρώμα της καλέντουλα, το έντονο πράσινο και οι ζεστοί τόνου του ξύλου, ή δοκιμάστε διακόσμηση με εντελώς παστέλ αποχρώσεις που χαρακτηρίζουν εντονότερα τη δεκαετία του ’80.

Με τόσες πολλές τάσεις για να δοκιμάσετε, θυμηθείτε να επιλέξετε κάτι που πραγματικά αγαπάτε και εκφράζει τον χαρακτήρα και το προσωπικό σας στυλ.

Το 2020 λοιπόν θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον έτος για τον κόσμο της διακόσμησης και δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει.

Επισκεφτείτε ένα από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds για εξειδικευμένες λύσεις σκίασης σε μοτίβα και σχέδια που αρμόζουν τέλεια με τις τάσεις της νέας χρονιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer