Νέες τεχνολογίες για νέες κατοικίες: 2 σημαντικά στοιχεία που δεν πρέπει να παραβλέψετε

14 Οκτωβρίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner nees texnologies gia nees katoikies 2 simantika stoixeia pou pei na paralipsete

Το να μπορείς να φτιάξεις από την αρχή το δικό σου σπίτι ακριβώς όπως το έχεις ονειρευτεί είναι το όνειρο πολλών ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από κακοτεχνίες και κατασκευαστικές αστοχίες ή ελλείψεις που θα μπορούσαν εύκολα να είχαν αντιμετωπιστεί κατά τη φάση του αρχικού σχεδιασμού των σπιτιών τους.

Όσο, λοιπόν, αναζητάμε τις λύσεις εκείνες που θα μας φέρουν πιο κοντά στο να έχουμε τελικά το σπίτι που ανταποκρίνεται στη δική μας αισθητική και καθημερινότητα, τα νέα από τον κατασκευαστικό κλάδο είναι πολύ ελπιδοφόρα, μιας και πλέον προσφέρουν τη δυνατότητα για προσθήκη τεχνικών χαρακτηριστικών που κάνουν πραγματικότητα το σύγχρονο σπίτι που όλοι θα θέλαμε να απολαμβάνουμε!

Αν βρίσκεστε στη διαδικασία σχεδιασμού του νέου σας σπιτιού ή ακόμα και αν έχετε πάρει την τολμηρή απόφαση για μια γερή ανακαίνιση, υπάρχουν δύο σημαντικά στοιχεία που μπορείτε να ενσωματώσετε στη δόμηση του κτηρίου ώστε να αυξήσετε κατακόρυφα τη λειτουργικότητα και την ενεργειακή του απόδοση.

Προνοώντας για τον σχεδιασμό και την τοποθέτηση αυτών των δύο νέων τεχνολογιών, που αποτελούν ωστόσο προσιτές πρακτικές για σχεδόν κάθε προϋπολογισμό, εξασφαλίζετε προκαταβολικά τη σωστή λειτουργία βασικών συστημάτων του σπιτιού, όπως της σκίασης και της ηλεκτροκίνησης, που εγγυημένα θα προσδώσουν άλλη λειτουργική αξία στο σπίτι γλιτώνοντάς σας επιπλέον από πολλά μελλοντικά... μερεμέτια.

pronoies ilektrodotisis

1. Πρόνοιες ηλεκτροδότησης

Είναι σαφές πως όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να τοποθετήσουμε αναμονές ηλεκτροδότησης σε όλα τα σωστά σημεία του σπιτιού, εξωτερικά και εσωτερικά. Σημαντικό, όμως, για ένα έξυπνο σπίτι είναι να μπορεί να αξιοποιεί τον ηλεκτρισμό όχι μόνο για τη διεκπεραίωση των αυτονόητων αναγκών ενός νοικοκυριού, αλλά και για να επεκτείνει τις δυνατότητες χρήσης του στο επίπεδο της πρόληψης, της ασφάλειας αλλά και της μεγαλύτερης άνεσης ζώντας σε αυτό.

Προβλέποντας την εγκατάσταση ηλεκτροκίνητων συστημάτων σκίασης και στοχεύοντας τελικά στη σταδιακή αυτοματοποίησή τους, σχεδιάζουμε ένα σπίτι σε πραγματική κίνηση. Ένα σπίτι που αφουγκράζεται τις ανάγκες των ιδιοκτητών του από πριν και τους παρέχει τη δυνατότητα να το έχουν μαζί τους, μέσω του απομακρυσμένου ελέγχου των συστημάτων του, κυριολεκτικά όπου και αν βρίσκονται.

Εξελίσσοντας την ιδέα της ηλεκτροκίνησης, μπορούμε να δημιουργήσουμε άπειρα εξατομικευμένα σενάρια όχι μόνο για τη σκίαση αλλά και για κάθε δραστηριότητα μέσα και έξω από το σπίτι, όπως τον έλεγχο του φωτισμού, της θέρμανσης/ψύξης και των συστημάτων ασφαλείας.

pronoies aoratwn koufwmatwn

2. Πρόνοιες αόρατων κουφώματων

Περνώντας την ασφαλή αναδίπλωση και την αισθητική εικόνα των εξωτερικών ρολών στο επόμενο επίπεδο, συναντάμε αναπόφευκτα τη νέα κατασκευαστική πρόταση αιχμής που ονομάζεται αόρατα κουφώματα. Με στόχο την προστασία των ρολών, τη δυνατότητα ηλεκτροκίνησής τους αλλά και την αισθητική αρμονία με την εξωτερική πρόσοψη του κτηρίου, η νέα τεχνολογία αντιμετωπίζει την πρόβλεψη για ένθεση αόρατων κουφωμάτων στα τοιχία του κελύφους ως τη δυναμική, ασφαλή και οικονομική σε αυτό το στάδιο προοπτική που τα συνδυάζει όλα. Συχνά η εικόνα ενός σπιτιού μπορεί να διαταραχθεί από την αταίριαστη προσθήση εξωτερικών κουτιών που τοποθετούνται σε εμφανή σημεία του σπιτιού. Με τα νέα αόρατα κουφώματα η αναδίπλωση του οικιακού ρολού συμβαίνει εξολοκλήρου μέσα στο εντοιχισμένο κουτί, καθιστώντας την όλη διαδικασία πραγματικά αόρατη.

Η Euroblinds συνεργάζεται και προτείνει τα προηγμένης γερμανικής κατασκευής κουφώματα Beck & Heun, που διαθέτουν ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και ενσωματώνονται άψογα στις αρχιτεκτονικές απαιτήσεις κάθε κτηρίου. Κατασκευασμένα από θερμοηχομονωτικό υλικό και ενσωματωμένο μεταλλικό πλέγμα που χρησιμοποιείται σαν ανώφλι, δίνουν τη δυνατότητα για σοβάτισμα στο ίδιο το επίχρισμα του κτηρίου, έτσι ώστε να αποτελούν μια αδιάσπαστη και αρμονική συνέχειά του.

leitourgikes ergonomies ston arxiko sxediasmo tou ktiriou

Παρεμβαίνοντας λοιπόν από την αρχή στον σχεδιασμό του κτηρίου με την προσθήκη λειτουργικών εργονομιών που βελτιώνουν την κτηριακή συμπεριφορά του σπιτιού, μπορούμε να διασφαλίσουμε τη μέγιστη αποδοτικότητά του αλλά και τη μακρόχρονη συντήρησή του.

Στη Euroblinds παρέχουμε στοχευμένες λύσεις εκφραστικής εξωτερικής αλλά και εσωτερικής σκίασης μέσα από μια τεράστια γκάμα συστημάτων, χρωμάτων και σχεδίων που μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα και με ασφάλεια στις αρχιτεκτονικές του μελέτες. Οι έμπειροι σύμβουλοί μας βρίσκονται δίπλα σας για να σας παρουσιάσουν όλους τους τρόπους που μπορείτε και εσείς να αποκτήσετε το πραγματικό σπίτι των ονείρων σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer