Μιχάλης Μούσκος: «Η Euroblinds ήταν και θα είναι πάντοτε η δεύτερη οικογένειά μου»

26 Μαΐου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner mixalis mouskos i euroblinds itan kai tha einai pantote i defteri oikogeneia mou

Ο Μιχάλης Μούσκος υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της Euroblinds για περισσότερα από 30 χρόνια. Αρχικά ως Σύμβουλος Σκίασης και έπειτα ως Διευθυντής Παραγωγής, είδε την Εταιρεία να αξιοποιεί δυναμικά το μικρό της ξεκίνημα και να γιγαντώνεται, με επιμονή, προσήλωση και σκληρή δουλειά. 

Απολαμβάνοντας πλέον τη συνταξιοδότησή του, μας αφιέρωσε λίγα λεπτά για να θυμηθεί μαζί μας ορισμένες από τις σημαντικότερες στιγμές του στη Euroblinds, καθώς και τα στοιχεία που συνθέτουν, κατά τη γνώμη του, μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο των πωλήσεων. 

1. Πόσα χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη μέρα που εργαστήκατε στη Euroblinds;  

Έχουν περάσει 32 ολόκληρα χρόνια!  

2. Από ποιες θέσεις έχετε περάσει στην Εταιρεία;  

Η πρώτη μου θέση στην εταιρεία ήταν Σύμβουλος Σκίασης. Όταν πρωτοξεκίνησα, η Εταιρεία λεγόταν ΑDENIK - αργότερα μετονομάστηκε σε Euroblinds, οπότε ανέλαβα Διευθυντής Παραγωγής, θέση στην οποία παρέμεινα πολλά χρόνια, ώς τη συνταξιοδότησή μου. 

Τα πρώτα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, γιατί η Εταιρεία δεν ήταν κατάλληλα στελεχωμένη. Ως αποτέλεσμα, τα καθήκοντα και οι ευθύνες του εκάστοτε Διευθυντή Παραγωγής ήταν πάρα πολλά. 

Φυσικά, με τα χρόνια η κατάσταση άλλαξε. Αυτή τη στιγμή η Εταιρεία είναι πλήρως οργανωμένη και  στελεχωμένη, με όλο το απαραίτητο προσωπικό. Λειτουργεί άψογα και εύχομαι να συνεχίσει έτσι για πολλά χρόνια ακόμα.

3. Ποια είναι τα αισθήματα που γεννά μέσα σας η ολοκλήρωση της πορείας σας στην Euroblinds;  

Τα αισθήματα που νιώθω είναι πάρα πολλά, μα πρωτίστως χαρά, υπερηφάνεια, βαθιά ικανοποίηση και ευτυχία που έχω συμβάλει κι εγώ στην επιτυχία της. 

poia einai ta aisthimata sas gia tin oloklirosi tis poreias sas stin euroblinds

4. Στη Euroblinds, η εξωτερική σκίαση έχει δημιουργηθεί, σε μεγάλο βαθμό, από τα δικά σας χέρια και μέσα από τις δικές σας ιδέες και προτάσεις. Κατά τη γνώμη σας, προϋποθέτει ρίσκο η επιτυχία;  

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Σε μια επιχείρηση υπάρχει πάντοτε το στοιχείο του ρίσκου. Άλλο ρίσκο, ωστόσο, και άλλο απερισκεψία ή προχειρότητα στη λήψη αποφάσεων. Μετά από πολλή μελέτη και έρευνα, καταλήξαμε σε ρεαλιστικές προτάσεις που πράγματι έφεραν αποτελέσματα. Ζούμε σε ένα μικρό νησί με αρκετό ήλιο, ζέστη, σκόνη και αέρα. Λόγω αυτών των συνθηκών, οι ανάγκες των κατοίκων αλλάζουν διαρκώς. Η Εταιρεία μας δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις - και πράγματι τα καταφέραμε. 

Βέβαια, πίσω από κάθε επιτυχία βρίσκονται οι άνθρωποι της Euroblinds. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ: δεν θα τους ξεχάσω ποτέ· θα είναι πάντα στο μυαλό και στις σκέψεις μου.

5. Σίγουρα θα συναντήσατε αρκετές προκλήσεις στο πέρασμα του χρόνου. Πώς έχετε καταφέρει να τις υπερβείτε και σε ποιο βαθμό έχει συμβάλει η ομάδα της Euroblinds στην προσπάθεια αυτή; 

Σε κάθε εταιρεία υπάρχουν πάντοτε πολλές προκλήσεις. Η μεγαλύτερη είναι η διαχείριση των ανθρώπων της, η ανάπτυξή τους. Μεγάλη  πρόκληση είναι και η οικονομική αστάθεια που προκύπτει κατά καιρούς και πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα. Είμαστε μια μεταποιητική εταιρεία και, πολλές φορές, εμφανίζονται αρκετά και διάφορα εμπόδια στην παραλαβή πρώτων υλών, στην αύξηση των τιμών, στη  δυσκολία εξεύρεσης ειδικευμένων τεχνικών παραγωγής, στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πελατών κ.λπ. Όλες αυτές τις προκλήσεις τις έχουμε αντιμετωπίσει ξανά και ξανά με επιτυχία, χάρη στην άριστη συνεργασία των συμβούλων της Εταιρείας και, ως αποτέλεσμα, δεν έχουν επηρεάσει ώς τώρα σε μεγάλο βαθμό την ομάδα μας. 

prokliseis sto perasma tou xronou omada euroblinds

6. Μπορείτε να θυμηθείτε μια στιγμή που σας έκανε να νιώσετε περηφάνια και συγκίνηση; 

Δεν είναι μία στιγμή, αλλά πολλές: περηφάνια και συγκίνηση νιώθω κάθε φορά που ένας ικανοποιημένος πελάτης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Εταιρεία για τα προϊόντα μας.

7. Με βάση τη δική σας πορεία, ποια στοιχεία συνθέτουν μια επιτυχημένη καριέρα στον χώρο των πωλήσεων; 

Σκληρή και ακούραστη δουλειά. Να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος, να μαθαίνεις από τα λάθη και τις δυσκολίες και να προχωράς μπροστά. Επίκεντρο πρέπει πάντοτε να είναι ο πελάτης: να μένει ευχαριστημένος και ικανοποιημένος με τις υπηρεσίες που του προσφέρουμε.

stoixeia pou sinthetoun mia epitiximeni kariera ston xoro ton polisewn

8. Τι είναι αυτό που έχει βοηθήσει τη Euroblinds να ξεχωρίσει; 

Οι αξίες, το όραμα και οι άνθρωποί της.

9. Τι σημαίνει για εσάς η Euroblinds;  

Η Euroblinds ήταν και θα είναι πάντοτε η δεύτερη οικογένειά μου.

10. Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας με τρεις μόνο λέξεις;  

Ταπεινός, τίμιος και υπομονετικός. Ο Θεός θα με κρίνει.

i omada tis euroblinds

11. Την ομάδα της Euroblinds; 

Άξια, ικανή και πετυχημένη.

12. Πώς νιώθετε για τον άξιο διάδοχο σας, που έχει ήδη βρεθεί; 

Μεγάλη ικανοποίηση και χαρά. Είναι άξιος συνεχιστής του έργου μου. Του εύχομαι κάθε καλό και επιτυχία.

13. Τι συμβουλές θα του δίνατε; 

Να μην το βάζει ποτέ κάτω, να βελτιώνεται συνεχώς και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα με υπομονή και ηρεμία.

14. Τι στόχους έχετε για το μέλλον; 

Οι στόχοι μου τώρα αφορούν το χόμπι μου: την κηπουρική και την αγροτική ζωή, που είναι αλήθεια ότι μου έχουν λείψει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer