Μήπως το δωμάτιό σας σαμποτάρει κρυφά τον ύπνο σας;

06 Δεκεμβρίου 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner mipos to domatio sas sampotarei krifa ton ipno sas

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει ότι η κρεβατοκάμαρά μας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου μας και στην καταπολέμηση της εξάντλησης από την έντονη καθημερινότητά μας.

Αν αισθάνεστε άγχος και κούραση, πιθανόν οι απαιτήσεις του εργασιακού σας περιβάλλοντος να είναι ο ένοχος. Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που έχουν το θάρρος να αποτρέψουν αυτό το άγχος σταματώντας την επί του παρόντος εργασία τους. Αν είστε από αυτούς που δεν είστε σε θέση να κάνετε δραστικές αλλαγές στην εργασία σας, βελτιστοποιώντας την κρεβατοκάμαρά σας προς ένα περιβάλλον μιας ήρεμης όασης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε την προσπάθειά σας προς αυτή την κατεύθυνση.

H επίτευξη ποιοτικού ύπνου λοιπόν είναι ζωτικής σημασίας για να επιτρέψει στο σώμα μας να ανακάμψει από το άγχος της καθημερινότητας. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω 6 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε την κρεβατοκάμαρά σας. 

 

Συσκοτίστε τον χώρο σας

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το πλήρες σκοτάδι βοηθά το σώμα μας να αντιληφθεί ότι είναι ώρα να κοιμηθούμε. Για να αποκτήσετε λοιπόν το ανάλογο σκοτάδι στο δωμάτιό σας, προσθέστε στο χώρο σας έξυπνα συστήματα σκίασης ολικής συσκότισης. Φυσικά για να αποκλείσετε όσο το δυνατόν περισσότερο φως, είναι σημαντικό να αποκτήσετε συστήματα σκίασης τα οποία εφαρμόζουν τέλεια στα πλαίσια των παραθύρων σας.

Φυσικά η επαγγελματική μέτρηση από την Deco Team της Euroblinds σας επιτρέπει να αφεθείτε στους επαγγελματικούς υπολογισμούς της χωρίς να ανησυχείτε για το αποτέλεσμα.

 

Ρυθμίστε τον θερμοστάτη του δωματίου στην κατάλληλη θερμοκρασία

Γνωρίζατε ότι οι θερμοκρασίες 15-18 βαθμούς είναι η βέλτιστη θερμοκρασία για τον ύπνο; Για να διατηρήσετε το δωμάτιό σας δροσερό και στην κατάλληλη θερμοκρασία, εγκαταστήστε ένα προγραμματιζόμενο θερμοστάτη για να κρατάτε τον χώρο σας στην κατάλληλη θερμοκρασία ακόμα κι όταν δεν είστε στο σπίτι.

Βεβαίως συστήματα σκίασης με μονωτικές ιδιότητες μπορούν να μειώσουν την απώλεια ενέργειας στον χώρο σας και να ρυθμίσουν σωστά τη θερμοκρασία, όπως επίσης με τη βοήθεια του αυτοματισμού, μπορείτε να συνδέσετε όλα τα συστήματα σκίασης του χώρου σας και να τα κατεβάζετε αυτόματα κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών ωρών της μέρας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Αποκλείστε τους ενοχλητικούς ήχους

apokleiste tous enoxlitikous ixous

Εάν η κρεβατοκάμαρά σας βρίσκεται δίπλα από έναν πολυσύχναστο δρόμο μπορεί να σας φανεί χρήσιμη η τοποθέτηση μιας ηχητικής μηχανής με χαλαρωτικούς ήχους της φύσης ή ακόμη και η χρήση ωτοασπίδων κατά τη διάρκεια του ύπνου για να απομονώσετε κάθε ενοχλητικό ήχο. Φυσικά τα συστήματα σκίασης του χώρου σας μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικά μεγάλο πλεονέκτημα σε τέτοιες περιπτώσεις αφού μπορούν να μπλοκάρουν και να εξασθενίσουν ως ένα σημείο τους εξωτερικούς θορύβους.

 

Κρεμάστε κουρτίνες

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής που συχνά υποτιμάμε και ξεφεύγει της προσοχής μας είναι οι κουρτίνες. Μια κουρτίνα είναι ικανή να γεμίσει χρώμα το δωμάτιο διατηρώντας ένα φιλόξενο καταφύγιο, ζεστό και ρομαντικό για τον ένοικο του.

Οι τόσες επιλογές σε σχέδια και υφάσματα, χρώματα, υλικά, στυλ και μεγέθη, δίνουν στο δωμάτιο μια πολύ ιδιαίτερη κομψότητα προστατεύοντας από τις λαμπερά χρώματα της μέρας και τα αδιάκριτα βλέμματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΜΑΣ

Τονίστε τα χρώματα στους τοίχους σας

Το μουσταρδί χρώμα ή το λαμπερό πράσινο μπορεί να σας κάνουν να χαμογελάσετε, αλλά αυτά τα ισχυρά χρώματα θα μπορούσαν να σας «ξυπνήσουν» παρά να επιτρέψουν στο σώμα σας να αποσυμπιεστεί και να αντιληφθεί ότι είναι ώρα για ξεκούραση και ύπνο. Αν’αυτού, χρησιμοποιήστε στον χώρο ξεκούρασης σας χρώματα όπως το γαλάζιο, το ζεστό πράσινο και το γκρι, είτε αυτό αφορά τους τοίχους του περιβάλλοντος χώρου ή ακόμη και τα συστήματα σκίασης.

Εάν φυσικά η κρεβατοκάμαρά σας είναι γεμάτη τολμηρά μοτίβα, δοκιμάστε να προσθέσετε οπτικό ενδιαφέρον αναμειγνύοντας τις υφές σε μια μοναδικά ήρεμη παλέτα χρωμάτων.

 

Προσθέστε ζωή στο χώρο σας

prostheste zwi sto xwro sas

Εάν η κρεβατοκάμαρά σας φαίνεται επίπεδη και άψυχη, προσθέτοντας λίγο πράσινο με την χρήση φυτών μπορεί να βοηθήσει εξαιρετικά τον χώρο σας, να μειώσει το άγχος και να καθαρίσει τον αέρα. Φροντίστε μόνο να ανοίγετε τα συστήματα σκίασης κατά τη διάρκεια της μέρας για να λούζονται από το φυσικό φως της μέρας.

Για περισσότερες στοχευμένες λύσεις σκίασης που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του δικού σας χώρου και θα βελτιστοποιήσουν την κρεβατοκάμαρα σας για ποιοτικότερο ύπνο επικοινωνήστε με την εξειδικευμένη ομάδα ή επισκεφτείτε το κοντινότερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds στη δική σας περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer