Μινιμαλισμός στο Σπίτι μας με Λύσεις της Euroblinds

15 Μαΐου 2024

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Euroblinds2405 inner

Ο μινιμαλισμός αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς  στις μέρες μας―ειδικά για τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού. Τι είναι όμως μινιμαλισμός, γιατί είναι σημαντικός και ποιες είναι οι βασικές του αρχές; 

Ας δούμε πώς μπορούμε να επιτύχουμε έναν πιο λειτουργικό και αισθητικά ελκυστικό χώρο συμβαδίζοντας με τις αρχές του μινιμαλισμού, με τη βοήθεια της Euroblinds.


Euroblinds2405 inner 1

Ο Μινιμαλισμός στον Εσωτερικό Σχεδιασμό - Τι Είναι και Γιατί Είναι Σημαντικός

Ο Μινιμαλισμός, όπως δηλώνει και η λέξη από την οποία προέρχεται (“minimal”, δηλαδή «ελάχιστο») ενσαρκώνει την αρχή του  «όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο». Εκφράζει τη λιτότητα και την απλότητα και παραλείπει ό,τι είναι περιττό και μη πρακτικό. Η αξία του ως στιλ διακόσμησης αναδεικνύεται από τα πολλά πλεονεκτήματά του:

  1. Ευκολία και καλύτερη οργάνωση λόγω της απουσίας περιττών αντικειμένων.
  2. Εξοικονόμηση χρημάτων εφόσον ο μινιμαλισμός λειτουργεί ως αντίρροπο του καταναλωτισμού.
  3. Λιγότερο άγχος, μεγαλύτερη ψυχική ηρεμία. Στον μινιμαλισμό, το τακτοποιημένο περιβάλλον δεν αποσπά την προσοχή, διευκολύνει την καθαριότητα του χώρου και συμβάλλει στη μείωση του στρες και στη βελτίωση της παραγωγικότητας.
  4. Προστασία περιβάλλοντος. Η συνετή χρήση προϊόντων στον μινιμαλισμό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των αποβλήτων.

 Euroblinds2405 inner 2

Βασικές Αρχές του Μινιμαλισμού στην Εσωτερική Διακόσμηση

Χρήση μόνο των απαραίτητων αντικειμένων και διακοσμητικών στοιχείων

Αφαιρώντας τα περιττά αντικείμενα και διατηρώντας μόνο ό,τι είναι πραγματικά χρήσιμο απελευθερώνουμε τον χώρο, τον κάνουμε πιο ευρύχωρο και εστιάζουμε μόνο στην ουσία. 

Επιλογή φυσικών υλικών 

Η χρήση φυσικών υλικών, όπως το ξύλο, η πέτρα και το μέταλλο, προσφέρουν ζεστασιά και σύνδεση με τη φύση. Ως αποτέλεσμα, κάθε δωμάτιο αποπνέει ηρεμία και γαλήνη.

Εφαρμογή ουδέτερων χρωμάτων

Στον μινιμαλισμό, τα χρώματα περιορίζονται σε λευκά, καφέ, γκρι, μπεζ, παστέλ και σε αντίστοιχες αποχρώσεις. Αυτά τα ουδέτερα χρώματα είναι διαχρονικά, κομψά, συνδυάζονται αρμονικά και προσφέρουν μια αίσθηση καθαρότητας και χαλάρωσης.

Απλές και καθαρές γραμμές

Επιλέγοντας έπιπλα και αντικείμενα με λιτές, καθαρές ίσιες γραμμές και με επίπεδες, λείες επιφάνειες, και αποφεύγοντας τα έντονα μοτίβα, δημιουργούμε έναν χώρο απλό και τακτοποιημένο, όπου κάθε αντικείμενο αναδεικνύεται ξεχωριστά.

Φυσικό φως

Στον μινιμαλιστικό σχεδιασμό, το φυσικό φως παίζει καθοριστικό ρόλο. δημιουργώντας μια φιλόξενη, ευάερη και ευήλια ατμόσφαιρα. 

Πρακτικές λύσεις αποθήκευσης

Για να επιτευχθεί η μινιμαλιστική ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, είναι σημαντικό να υπάρχουν πολλοί και έξυπνα κρυμμένοι αποθηκευτικοί χώροι, ώστε να αποφευχθεί η ακαταστασία και να παραμείνει κάθε δωμάτιο λειτουργικό και οργανωμένο.

 Euroblinds2405 inner 3

Πρακτικές Συμβουλές για ένα Μινιμαλιστικό Σπίτι

Έχοντας στον νου τις αρχές του μινιμαλιστικού εσωτερικού σχεδιασμού, ας δούμε πώς θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην πράξη.

Πρώτη προτεραιότητα είναι να απλοποιήσουμε τον χώρο μας: Αφαιρούμε από τον χώρο μας έπιπλα και αντικείμενα που δεν εξυπηρετούν κάποιον ουσιαστικό σκοπό για εμάς. Κρατάμε τα απολύτως απαραίτητα. Προτιμούμε έπιπλα με καθαρές γραμμές, διαχρονικά και λειτουργικά.

Βάφουμε τον χώρο μας με τα κατάλληλα χρώματα και, για να αποφύγουμε τη μονοτονία, προσθέτουμε διακριτικές πινελιές εδώ και εκεί, όπως υφάσματα και διακοσμητικά σε λίγο πιο έντονες αποχρώσεις ή μοτίβα. Η προσθήκη φυτών δίνει πάντα μια πολύ όμορφη νότα και προσθέτει ζωή και χρώμα στον χώρο.  

Δεν ξεχνάμε τη σημασία του φωτός σε ένα μινιμαλιστικό σπίτι, για αυτό αφήνουμε ακάλυπτα τα παράθυρα ή χρησιμοποιούμε διάφανες κουρτίνες ή και στόρια για να εισχωρεί άπλετο το ηλιακό φως. Η στρατηγική τοποθέτηση καθρεπτών που αντανακλούν ομοιόμορφα το φως δίνουν την ψευδαίσθηση ενός ακόμα μεγαλύτερου χώρου. 

Τέλος, επιλέγουμε έπιπλα ή αντικείμενα με κρυφούς χώρους αποθήκευσης και φροντίζουμε κάθε τι να έχει τη θέση του για να είναι ο χώρος μας όσο πιο συμμαζεμένος γίνεται.

Μίνιμαλ Λύσεις… Euroblinds!

Η Euroblinds, με πολυετή πείρα στον χώρο της σκίασης και συνεργασίες με κορυφαία brands της αγοράς, μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τον επιθυμητό μινιμαλιστικό σχεδιασμό στον χώρο σας. Οι σύμβουλοι σκίασης της Εταιρείας μπορούν να σας δείξουν πώς να διαχειρίζεστε έξυπνα το φως και να προσφέρουν ποιοτικές λύσεις σκίασης και αυτοματισμού.

 Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κουρτίνες, ρολοκουρτίνες, οριζόντιες και κάθετες περσίδες για να ελέγχετε την είσοδο του ηλιακού φωτός. Διαθέτουμε, επίσης, μια ευρεία γκάμα υφασμάτων, ταπετσαρίες επίπλων και μαξιλαριών για να επιλέξετε αυτά που θα αναδείξουν το μινιμαλιστικό στιλ που επιθυμείτε. 

Ο μινιμαλισμός δεν είναι απλά μια τάση στη διακόσμηση, αλλά μια φιλοσοφία ζωής που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινότητάς μας. Με τη σωστή εφαρμογή και τις κατάλληλες λύσεις, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που προάγει την απλότητα, την ευημερία και την αισθητική ικανοποίηση.

Για περισσότερες συμβουλές και ιδέες σχετικά με τον μινιμαλισμό στο σπίτι, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Euroblinds.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer