Κορυφαία Tips για την Επιλογή Blinds για το Δωμάτιο του Παιδιού σας!

01 Νοεμβρίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

top tips choosing blinds teaser

Η διακόσμηση ενός παιδικού υπνοδωματίου δεν είναι εύκολη. Πέρα από το στιλ, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η χρηστικότητα καθώς και η ασφάλεια του χώρου. Ένα δε από τα πιο σημαντικά στοιχεία της διακόσμησης, θα είναι και τα συστήματα σκίασης των παραθύρων.

Αν σκέφτεστε τη λύση των Blinds, κινείστε στη σωστή κατεύθυνση. Σε ποικιλία σχεδίων, μεγεθών, χρωμάτων και στιλ, τα blinds είναι εύχρηστα, οικονομικά, ανθεκτικά στην κακομεταχείριση των παιδιών και ιδανικά για τη σωστή διαχείριση του φωτός.

Παρακάτω, θα βρείτε μερικά πρακτικά και έξυπνα tips για να επιλέξετε τα blinds που ταιριάζουν καλύτερα στο υπνοδωμάτιο του δικού σας παιδιού.

Προτεραιότητά σας η Ασφάλεια

Τα πλέον επικίνδυνα συστήματα σκίασης για παιδικά δωμάτια είναι αυτά που περιλαμβάνουν κορδόνια ή σχοινιά στους μηχανισμούς τους. Το καλό είναι πως τα περισσότερα σύγχρονα blinds είναι πλήρως ηλεκτροκίνητα και δεν περιλαμβάνουν τη χρήση κορδονιών, κάνοντας έτσι τη χρήση τους απλούστερη και ασφαλέστερη ακόμη και για πολύ μικρά παιδιά.

Μια ακόμη καλύτερη λύση είναι τα blinds με δυνατότητα αυτοματοποίησης, καθώς χαρίζουν στον γονέα τη δυνατότητα να σφαλίσει αθόρυβα τα blinds δίχως να ξυπνήσει το βρέφος ή το παιδί που κοιμάται, ή δίχως καν να χρειαστεί να μπει στο δωμάτιό του, καθώς ο όλος χειρισμός γίνεται μέσω μιας απλής εφαρμογής στην κινητή του συσκευή.

Ελαφρύ Βάρος, Μικρό Μέγεθος, Μεγάλη Αντοχή

Αρχικά είναι καλό να βεβαιωθείτε πως τα blinds που θα επιλέξετε δεν καταλαμβάνουν περιττό χώρο από το υπνοδωμάτιο – ειδικά αν ο χώρος είναι ήδη κάπως περιορισμένος λόγω αρχιτεκτονικής ή επίπλωσης.

Κινηθείτε, λοιπόν, σε Blinds από ανάλαφρα υλικά και λαμπερά χρώματα. Τα roller blinds και τα κάθετα blinds είναι, για αυτές τις περιπτώσεις, μια αρκετά πρακτική λύση, ειδικά αν είναι σε ανοιχτές αποχρώσεις, «μεγεθύνοντας» έτσι οπτικά τον χώρο και επιτρέποντας στο φως να διαχέεται ομοιόμορφα και να δημιουργεί μια ευχάριστη, χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Προτεραιότητα, επίσης, πρέπει να δώσετε στην αντοχή των υλικών κατασκευής, ειδικά αν το παιδί είναι μικρής ηλικίας! Πρέπει να είναι σε θέση να αντέχει τα τραβήγματα, τα χτυπήματα, τις μαξιλαριές και τις μπαλιές που συχνά - πυκνά θα εκτοξεύονται από το αγγελούδι σας. Θα πρέπει, επίσης, να είναι ανθεκτικά στο συχνό πλύσιμο: να καθαρίζονται εύκολα, αλλά να μην αλλοιώνονται τα χρώματα και η υφή του υλικού σκίασης.

Μερικές Ιδέες για την Επιλογή Σχεδίου

Μολονότι πολλά εξαρτώνται από το γούστο σας στο συγκεκριμένο τομέα, οι περισσότεροι διακοσμητές επιμένουν πως τα πλέον κατάλληλα blinds για παιδικά δωμάτια είναι αυτά που έχουν ως βάση ανοιχτά χρώματα με  λαμπερά μοτίβα, ώστε να δείχνει το δωμάτιο πρόσχαρο και να φτιάχνει τη διάθεση του παιδιού. Εννοείται, φυσικά, πως πρέπει να λάβετε υπόψη την ηλικία και το φύλλο του παιδιού.

 

Τι Άλλο Πρέπει να Προσέξετε

Προτού κάνετε την τελική σας επιλογή, προσέξτε επίσης τα εξής:

  • Το μέγεθός τους να είναι το κατάλληλο για το παράθυρο του συγκεκριμένου δωματίου.

Υπάρχουν πολλοί τύποι παραθύρων και αντίστοιχων κουφωμάτων, συνεπώς πρέπει να βεβαιωθείτε πως το ύψος και το πλάτος των blinds καλύπτουν όντως την επιφάνεια που θέλετε.

  • Διαπερατότητα του φωτός

Στο ποσοστό διαπερατότητας του φωτός μεγάλο ρόλο παίζει, προφανώς, η πυκνότητα ύφανσης και το υλικό των blinds. Να θυμάστε πως, όσο μεγαλύτερο είναι το παιδί, τόσο πιο φωτεινό θα πρέπει να είναι το δωμάτιο. Σε δωμάτιο βρεφών, λόγου χάρη, το δωμάτιο πρέπει να είναι πολύ καλά σκιασμένο, ώστε να προστατεύονται τα ευαίσθητα μάτια και το δέρμα του μωρού. Αντίθετα, παιδιά και έφηβοι χρειάζονται το φως του ήλιου, τόσο για την ψυχική τους διάθεση και τη σύνθεση της βιταμίνης D, όσο και για να μπορούν να μελετούν και να κάνουν τις εργασίες τους με άνεση.

Η διακόσμηση του παιδικού υπνοδωματίου μπορεί να είναι κάπως δυσκολότερη από αυτή άλλων δωματίων, αλλά η όλη διαδικασία θα σας ενθουσιάσει!
 

Επισκεφτείτε το κοντινότερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds και αφήστε τους έμπειρους Συμβούλους μας Σκίασης να σας κατευθύνουν στη σωστή επιλογή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer