Καλωσορίστε τη νέα εποχή με κουρτίνες μερικής ή ολικής συσκότισης

19 Μαΐου 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner kalosiriste ti nea epoxi me kourtines merikis i olikis siskotisis

Οι κουρτίνες αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία διακόσμησης του σπιτιού καθώς χαρίζουν εξαιρετικό στυλ που αντανακλά πιστά την προσωπικότητά μας. Εκτός όμως από ομορφιά και χάρη υπηρετούν και τον άκρως σημαντικό λειτουργικό ρόλο της σκίασης και της εσωτερικής προστασίας των χώρων μας από τον ήλιο αλλά και τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, προσφέρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, με επαρκή αερισμό των χώρων αλλά και επιλεγμένο φωτισμό ανάλογα με την εποχή, το δωμάτιο, αλλά και τις προτιμήσεις μας.

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, η ανάγκη μας να προστατεύσουμε το εσωτερικό από τη δυνατή ηλιακή ακτινοβολία μας οδηγεί σε επιλογές κουρτίνας που πολλές φορές εναλλάσσουν τις πυκνές με τις αραιότερες υφάνσεις. Σε αυτή την εποχή αρμόζει, άλλωστε, το ανάλαφρο στυλ ανανέωσης, που συμβαδίζει ωστόσο άριστα με μια κουρτίνα που προσφέρει πλούσια σκίαση, αυξάνοντας την παθητική σκίαση του σπιτιού και μειώνοντας την ανάγκη για χρήση άλλων ενεργοβόρων ψυκτικών μέσων. Αυτή την εποχή, λοιπόν, μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε κουρτίνες μερικής ή ολικής συσκότισης, δημιουργώντας το αισθητικό αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. 

Από τη μια, τα υφάσματα μερικής συσκότισης προσφέρουν ολοήμερη προστασία και ιδιωτικότητα, ενώ επιτρέπουν την ίδια στιγμή στον ήλιο να φιλτράρεται και να φωτίζει/ζεσταίνει το δωμάτιο στο επιθυμητό επίπεδο της αρεσκείας μας. Μπορούμε να βρούμε τις εν λόγω κουρτίνες σε πολλές υφάνσεις αλλά και χρώματα, με τα πιο ανοιχτόχρωμα χρώματα να επιτρέπουν περισσότερο το φως στο χώρο αλλά και να απωθούν περισσότερο τη ζέστη. Γεγονός είναι πως αν θέλουμε να διατηρούμε μια σχετική επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, ειδικά τώρα που ο καλοκαιρινός ήλιος και οι ήχοι μας φτιάχνουν τη διάθεση, οι κουρτίνες μερικής συσκότισης είναι η ιδανική λύση. Είναι βέβαιο, τέλος, πως αυτού του τύπου οι κουρτίνες, εκτός από το ότι είναι ευκολότερες στην τοποθέτηση, μας βοηθούν και να αξιοποιήσουμε το ηλιακό φως ως φυσική και… οικονομική πηγή φωτισμού, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να ανάψουμε πολλά άλλα φώτα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που το φυσικό φως διαρκεί περισσότερο. 

black out kourtines apoliti ilioprostasia

Από την άλλη, οι black-out κουρτίνες παρέχουν απόλυτη ηλιοπροστασία, ιδιωτικότητα, πλήρη συσκότιση και μόνωση από τις εξωτερικές αυξημένες θερμοκρασίες. Είναι γεγονός, όμως, πως επειδή εκ φύσεως αποτελούνται από πιο βαριά υφάσματα απορροφούν περισσότερο τους εξωτερικούς ήχους αλλά και περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία, ειδικά αν είναι απλωμένες ολόκληρη την ημέρα. Για να εισέλθει ο ήλιος και το φως στο χώρο πρέπει να τις μαζέψετε, θυσιάζοντας λίγη από την ιδιωτικότητά σας, για αυτό και σε χώρους που θέλουμε συνδυασμό ιδιωτικότητας αλλά και φωτισμού (π.χ. σαλόνι, τραπεζαρία, γραφείο), προτιμώνται οι συνδυασμοί κουρτινών μερικής και ολικής συσκότισης σε συστήματα διπλών ραγών. Οι κουρτίνες απόλυτης συσκότισης κυριαρχούν κατά κύριο λόγο σε κρεβατοκάμαρες ή βρεφικά δωμάτια, όπου ο ανεμπόδιστος ύπνος είναι το ζητούμενο και κυρίως όταν δεν υπάρχουν εξωτερικά ρολά στα παράθυρα ή άλλοι τρόποι εξωτερικής σκίασης που να εμποδίζουν το φως. Παράλληλα, αποτελούν εξαιρετική λύση για την προστασία των επίπλων από την έκθεσή τους στον ήλιο, αλλά και την καλύτερη θέαση οθονών, αφού εξαλείφει τους καθρεπτισμούς στις επιφάνειες. 

Επειδή οι ανάγκες σε ένα σπίτι δεν είναι ομοιόμορφες και διαμορφώνονται ανάλογα με τις ειδικές κτηριακές προδιαγραφές αλλά και τις ξεχωριστές προτιμήσεις των ιδιοκτητών του, μπορούμε να χαρούμε συνδυαστικά τα οφέλη και των δύο ειδών κουρτίνας, απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματά τους και εξοικονομώντας χρήματα από την ταυτόχρονη τοποθέτηση. Για να μην μπαίνετε, λοιπόν, σε διλήμματα, επισκεφθείτε τον Μάιο ένα από τα κέντρα σκίασης της Euroblinds, συμβουλευτείτε τους έμπειρους ειδικούς μας για τις δικές σας ανάγκες σκίασης και επιπλέον επωφεληθείτε από την έκπτωση 30% που ισχύει για όλον τον μήνα τόσο στις λεπτές (μερικής συσκότισης) όσο και στις ολικής συσκότισης κουρτίνες! 

Το σπίτι μας ετοιμάζεται για το καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο και αλλάζει… αέρα μόνο στη Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer