Καλοκαίρι και διακοπές: Κρατήστε το σπίτι σας ασφαλές με αυτές τις 5 πρακτικές συμβουλές

30 Ιουλίου 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner kalokairi kai diakopes kratiste to spiti sas asfales

Μήπως οι διακοπές και το γεγονός πως χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι για κάποιες μέρες σάς προκαλούν περισσότερο άγχος από όσο θα έπρεπε; Μια τέτοια ανησυχία, φυσικά, είναι εν μέρει δικαιολογημένη μιας και το καλοκαίρι σημειώνεται αύξηση των διαρρήξεων αλλά και κλοπών σε σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν ή λαμβάνουν χαλαρότερα μέτρα ασφάλισης της ιδιοκτησίας τους.

Σε αυτό το άρθρο έχουμε μαζέψει 5 πρακτικές συμβουλές για την ασφάλεια του σπιτιού, ώστε να απολαύσετε ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές! Και παρόλο που μερικές μπορεί να θεωρούνται αυτονόητες, είναι σημαντικό να τις υπενθυμίσουμε γιατί πολλές φορές, λόγω του ενθουσιασμού και του αναβρασμού πριν από μια καλοκαιρινή εξόρμηση, ξεχνάμε να τις εφαρμόσουμε.

1. Μην αφήνετε εκτεθειμένα τα πολύτιμα αντικείμενα

Αν έχετε πολύτιμα αντικείμενα μέσα στο σπίτι τα οποία δεν μπορείτε να πάρετε μαζί σας στις διακοπές, καλό είναι είτε να τα μεταφέρετε σε μια τραπεζική θυρίδα ή να τα ασφαλίσετε σε κάποιο χρηματοκιβώτιο μέσα στο σπίτι, τους κωδικούς ασφαλείας του και την ακριβή τοποθεσία του οποίου θα γνωρίζετε αποκλειστικά εσείς. Είναι αυτονόητο πως κανένα αντικείμενο αξίας δεν πρέπει να βρίσκεται σε θέση που μπορεί να είναι ορατή εντός αλλά και εκτός σπιτιού.

2. Κάντε... check out από το Facebook!

Τα social media είναι ιδανικά για να μοιραστείτε με τους φίλους σας τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις σας από το μέρος των διακοπών, αλλά, μαζί με αυτούς ποτέ δεν ξέρετε ποιος άλλος μπορεί να παρακολουθεί τον λογαριασμό σας. Αποφύγετε, λοιπόν, να κοινοποιείτε τα ταξίδια σας, καθώς με αυτόν τον τρόπο εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι λείπετε από το σπίτι σας.

3. Συστήματα Σκίασης που μπλοκάρουν τους αδιάκριτους

sistimata skiasis pou mplokaroun tous adiakritous

Άμεσα συνδεδεμένη με την ανάγκη να ασφαλίσετε με κάθε τρόπο τον χώρο σας, ώστε να μην υπάρχει κατόπτευσή του από το εξωτερικό, είναι η επένδυση σε ευέλικτα και ποιοτικά συστήματα σκίασης, που λειτουργούν ως ασπίδες ιδιωτικότητας. Τα συστήματα αυτά, είτε εξωτερικής (τέντες, ρολά) είτε εσωτερικής σκίασης (π.χ. roller blinds, vertical blinds) πέρα από την προστασία του σπιτιού σας από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τη δημιουργία του ιδανικού για χαλάρωση περιβάλλοντος μέσα στο σπίτι, αποτρέπουν τη δυνατότητα χαρτογράφησης του χώρου από κακόβουλους τρίτους. Ταυτόχρονα, δίνουν και την πρόσθετη δυνατότητα του αυτοματισμού για ένα απόλυτα “έξυπνο” σπίτι.

4. Κλειδώστε και αμπαρώστε!

Μοιάζει αυτονόητο, αλλά κάποιες φορές αποδεικνυόμαστε λιγάκι πλημμελείς σε σχέση με τη βέβαιη ασφάλιση όλων των θυρών και παραθύρων του σπιτιού. Πριν αναχωρήσετε για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις, ασχοληθείτε προσωπικά και σχολαστικά με το να βεβαιωθείτε πως όλα, ακόμα και τα λιγότερα ύποπτα (π.χ. παράθυρα με κάγκελα) είναι κλειστά και σωστά ασφαλισμένα.

5. Φερθείτε έξυπνα με το σύστημα Home Motion της Εuroblinds

Αξιοποιήστε τις τελειότερες δυνατότητες του οικιακού αυτοματισμού της Euroblinds, επιλέγοντας αναβαθμισμένα συστήματα προστασίας, που προσφέρουν ζωντανή εικόνα του σπιτιού σας αλλά και απομακρυσμένο έλεγχο των λειτουργιών του ακόμα και από το κινητό ή το tablet.

Το σύστημα Home Motion της Euroblinds διαθέτει μια πληθώρα επιλογών σεναρίων που παρουσιάζουν το σπίτι σας λειτουργικό ακόμα κι αν εσείς δεν βρίσκεστε εκεί, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν πλήρη εικόνα της κατάστασης του σπιτιού σας, όπου κι αν βρίσκεστε!

  • Εύκολος έλεγχος και διαχείριση όλων των λειτουργιών των συστημάτων σκίασης (ρολοκουρτίνων, οικιακών ρολών, τεντοσυστημάτων κλπ) με το κινητό σας τηλέφωνο.
  • Ασύρματο σύστημα συναγερμού που ενημερώνει για τυχόν παραβιάσεις.
  • Κάμερες Παρακολούθησης που αποστέλλουν τα δεδομένα που καταγράφουν στο κινητό σας.
  • Διαχείριση φωτισμού με δυνατότητα δημιουργίας “σεναρίων” σε συγκεκριμένα σημεία και επιλεγμένες ώρες, ώστε να δίνετε την εντύπωση πως είστε εκεί.

Ακολουθώντας τις παραπάνω χρήσιμες και χρηστικές συμβουλές είναι βέβαιο πως έχετε κάνει ένα σημαντικό βήμα να προστατεύσετε το σπίτι σας, αλλά και το μυαλό σας ώστε να αφιερωθεί αποκλειστικά στις υπέροχες καλοκαιρινές σας στιγμές.

Στα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας είναι πρόθυμοι να διερευνήσουν μαζί σας τις αναρίθμητες επιλογές που παρέχει το σύστημα Home Motion για την ασφάλεια και του δικού σας σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer