Χειμώνας 2018 - Οι Τάσεις στην Οικιακή Διακόσμηση

08 Δεκεμβρίου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedteaser.jpg1512748268

Ο χειμώνας είναι η περίοδος που μένουμε εντός σπιτιού για πολύ περισσότερες ώρες από ό,τι άλλες εποχές του χρόνου. Γι’ αυτό άλλωστε και δίνεται τόσο μεγάλη έμφαση στην εσωτερική διακόσμηση, ώστε παρά το χιονισμένο ή βροχερό τοπίο που επικρατεί έξω, οι εσωτερικοί σας χώροι να μοιάζουν γιορτινοί, χαρούμενοι, ζεστοί – και όσο το δυνατόν πιο οικογενειακοί.

Οι φετινές τάσεις του χειμώνα στοχεύουν ακριβώς στη δημιουργία αυτής της ατμόσφαιρας. Δείτε πώς.

Ξεκινήστε από τα Χρώματα

Το χρώμα είναι αυτό που εντυπώνεται πρώτο αλλά και τελευταίο στη διάνοια του επισκέπτη, συνεπώς, πρέπει πάντοτε να ξεκινάτε από αυτό.

Το μυστικό φέτος είναι να προσθέσετε περισσότερη ένταση, με εντυπωσιακές κόκκινες, πράσινες και λευκές αποχρώσεις, είτε σε μονόχρωμα είτε σε πολύχρωμα σχέδια. Μερικοί πιθανοί συνδυασμοί:

  • Χιονισμένο Τοπίο

Αν θέλετε να αποφύγετε τον κλασικό συνδυασμό πράσινου, κόκκινου και χρυσού, γιατί να μην εμπνευστείτε από το χιονισμένο τοπίο;

Προτιμήστε ανάλαφρες γαλάζιες αποχρώσεις σε συνδυασμό με πιο σκούρες πράσινες λεπτομέρειες και λευκά στοιχεία. Κρύσταλλα και εν γένει διάφανα αξεσουάρ θα ταιριάξουν τέλεια στο χρωματικό αυτό φόντο, καθώς θα θυμίζουν ένα μικρό παλάτι σμιλευμένο στον πάγο.

  • Χιονισμένο Δάσος

Αν βρίσκετε τον πάγο κάπως πιο ψυχρό από ό,τι θα θέλατε ως διακοσμητικό θέμα, μπορείτε να το γυρίσετε σε ένα συνδυασμό λευκού και πράσινου, οπότε και θα παραπέμπει σε μια χιονοσκέπαστη δασοπλαγιά. Σε συνδυασμό με υφάσματα με σχέδια ελάτων, χιονονιφάδων κτλ. θα έχετε ένα πραγματικά παραμυθένιο αποτέλεσμα. Προτιμήστε λεπτές παστέλ αποχρώσεις σαν ψάχνετε αντιθέσεις με το γήινο καφετί ή το γκρι.

  • Βασιλική Πολυτέλεια

inner3

Ο φετινός χειμώνας δίνει, επίσης, έμφαση στην κομψή πολυτέλεια. Συνεπώς, συνδυασμοί λευκού και χρυσού θα φωτίσουν το χώρο και θα του προσδώσουν μια σχεδόν βασιλική μεγαλοπρέπεια. Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, οποιοδήποτε διακοσμητικό στοιχείο και αξεσουάρ έχετε σε χρυσή απόχρωση.

  • Ρουστίκ Κομψότητα

inner2

Αν προτιμάτε μια αίσθηση χωριού και επαρχίας στο χώρο, με δεδομένη την αγάπη σας για το κομψό, δοκιμάστε συνδυασμούς σε κόκκινο, πράσινο μαζί με το χρυσό και το ασήμι.

Δώστε Έμφαση στη Διακόσμηση

Φέτος, οι τάσεις του χειμώνα αποζητούν την πολυτέλεια, ιδιαίτερα στη διακόσμηση του χώρου με υφάσματα και αξεσουάρ.

Συνεπώς, υλικά όπως το βελούδο, πολύτιμοι ή ημιπολύτιμοι λίθοι – ή σχέδια που θυμίζουν τα νερά τους – και αντικείμενα από μάρμαρο, κασσίτερο και ασημένια ή χρυσά μεταλλικά στοιχεία προσδίδουν μια εκπληκτική βαρύτητα στο χώρο.

Εξίσου δημοφιλή φέτος είναι τα ποπ γραφικά που κατορθώνουν να αναμείξουν μια ανεπαίσθητη δόση Kitsch με τη νοσταλγία του vintage, που θα κάνει το χώρο πιο παιχνιδιάρικο. Στην περίπτωση αυτή προτιμήστε χρώματα όπως το τιρκουάζ, το κερασί, το καναρινί, το πορτοκαλί του φρούτου, καθώς και το παστέλ ροζ και το πέτρινο σταχτί.

Χρειάζεστε βοήθεια; Επισκεφτείτε το κοντινότερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds! Η πείρα μας στα υφάσματα χειμωνιάτικης διακόσμησης είναι στη διάθεσή σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer