Συνταιριάζοντας Κουρτίνες και Blinds

26 Νοεμβρίου 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Teaser

Προφανώς, ένας συνδυασμός κουρτινών και blinds μπορεί να μεταμορφώσει κυριολεκτικά έναν χώρο. Υπάρχουν, όμως παγίδες που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε.

Στο παρακάτω σύντομο άρθρο, θα βρείτε τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφεύγετε όταν επιχειρείτε τέτοιου είδους συνδυασμούς.

 

ΝA Επιλέγετε Πρώτα τον Τύπο των Blinds

Βασικότατο αυτό το σημείο. Έχοντας ως βασικά σας κριτήρια το χρώμα (που θα πρέπει προφανώς να ταιριάζει με αυτό των τοίχων και με το είδος της επίπλωσης) και τον τύπο του υφάσματος, ώστε να αναδίδουν τον «αέρα» που θέλετε στο δωμάτιο, θα πρέπει να ξεκινήσετε από τα blinds, όχι από τις κουρτίνες.

 

ΝΑ ΜΗΝ Επιλέγετε το Ίδιο Print και για τα Δύο

Αν σκέφτεστε να κινηθείτε σε prints, τότε θα πρέπει να αποτελεί το σχέδιο είτε της κουρτίνας, είτε των blinds – σε καμία περίπτωση και των δύο. Στο άλλο επιλέξτε μια ταιριαστή μονοχρωμία.

Το print είναι από μόνο του μια έκρηξη ερεθισμάτων για το μάτι και τη διάνοια. Βάζοντάς το και στα δύο στοιχεία, «πνίγετε» τον χώρο, κουράζετε τον επισκέπτη και του δίνετε άφθονους λόγους να σας πει… κακόγουστο!  

 

ΝΑ Δίνετε Ύψος και Πλάτος

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του συνδυασμού κουρτινών και blinds είναι ο τρόπος με τον οποίο «αλλάζουν» οπτικά τις διαστάσεις των παραθύρων σας.

Πράγματι, ένα σχετικά μικρό παράθυρο μπορεί να «μεγαλώσει» αρκετά όταν συνδυαστεί σωστά με ένα σετ blinds. Δώστε στις κουρτίνες όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ύψος, κρεμώντας τες λίγο χαμηλότερα από το ταβάνι, καθώς και πλάτος. Σε συνδυασμό με τα blinds, θα κάνουν τα παράθυρά σας, και συνακόλουθα όλον τον χώρο, να μοιάζει πολύ μεγαλύτερος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

 

ΝΑ ΜΗΝ Φοβάστε να Χρησιμοποιήσετε Αξεσουάρ

Το ότι συνδυάζετε κουρτίνες και blinds δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να αξιοποιήσετε και άλλα αξεσουάρ – απλά να θυμάστε να το κάνετε με μέτρο. Μία ή δύο δέστρες στο πλάι, για παράδειγμα, θα προσθέσουν πτυχώσεις στην κουρτίνα⋅ μερικά μεταλλικά στοιχεία μπορούν να χαρίσουν γοητεία στο κουρτινόξυλο. Ίσως vintage σκοινιά στα πλαϊνά να κάνουν το ρετρό στιλ του δωματίου ακόμη πιο… πειστικό.

 

ΝΑ Κάνετε το Δωμάτιο να Δείχνει Άνετο

Ακριβώς επειδή είναι τόσο εντυπωσιακό στοιχείο σε ένα δωμάτιο, ο συνδυασμός κουρτινών και blinds θα πρέπει να κάνει το δωμάτιο να δείχνει φιλόξενο, ζεστό και άνετο για τον επισκέπτη – όχι ψυχρό και παγωμένο. Το μυστικό εδώ είναι να μην παραγεμίσετε το δωμάτιο με πολλά έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία. Προσέξτε, επίσης, να τοποθετήσετε τα blinds κάτω από τις κουρτίνες.

 

ΝΑ Μην Χρησιμοποιήσετε τις Ίδιες Κουρτίνες για Όλο το Σπίτι

Τραγικό λάθος αυτό: επειδή βρήκατε ένα εντυπωσιακό σετ από κουρτίνες, το περνάτε σε όλα τα δωμάτια, από το καθιστικό ως το μπάνιο!

Μην κάνετε αυτό το λάθος. Όσο γοητευτικές κι αν είναι οι κουρτίνες, θα πρέπει να θυμάστε πως το κάθε δωμάτιο έχει ξεχωριστή χρήση, άλλον φωτισμό και άλλον χαρακτήρα. Αν βάλετε σε όλα τα δωμάτιο το ίδιο σετ κουρτίνες, θα διαπιστώστε στο τέλος πως το αποτέλεσμα θα δείχνει εντελώς αλλοπρόσαλλο.

 

ΝΑ Συνταιριάξετε την Κουρτίνα και το Χρώμα των Blinds με το Χρώμα του Κουρτινόξυλου

Είναι σημαντικό να συνταιριάζετε τον εξοπλισμό κρέμασης της κουρτίνας με την ευρύτερη κόσμηση του παραθύρου. Εννοείται πως η επιλογή του χρώματος και της διακόσμησης του κουρτινόξυλου θα πρέπει να γίνει αφού καταλήξετε στα χρώματα και το στιλ των blinds και των κουρτινών.

Να θυμάστε μόνο εδώ πως είναι καλύτερο τα στοιχεία και ο χαρακτήρας του κουρτινόξυλου να είναι διακριτικά, καθώς ο συνδυασμός κουρτινών και blinds είναι ούτως ή άλλως αρκετά εντυπωσιακός.

Πράγματι, μια καλά μελετημένη συνισταμένη της κομψότητας των κουρτινών και της χρηστικότητας των blinds μπορεί να κάνει θαύματα για το εσωτερικό του σπιτιού σας.

 

Χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές; Συμβουλευτείτε τώρα έναν από τους έμπειρους Συμβούλους Σκίασης της Euroblinds!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer