Πρωτοποριακό Trend: Βάλτε Κουρτίνες Ίδιο Χρώμα με τους Τοίχους

09 Νοεμβρίου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedteaser.jpg1530863147

Σας ξαφνιάζει ο τίτλος; Είναι αλήθεια πως από την εποχή που πρωτοχρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, οι κουρτίνες ήταν πάντοτε διαφορετικού χρώματος από τον τοίχο που τις στήριζε. Να, όμως, που ένα πραγματικά πρωτοποριακό trend έρχεται να ταράξει τα νερά και να αλλάξει όσα ξέραμε ως τώρα.

Καινοτόμοι διακοσμητές από όλο τον κόσμο έχουν λανσάρει την ιδεά της τοποθέτησης ίδιων χρωματικά κουρτινών με τον τοίχο. Αν το δοκιμάσετε θα διαπιστώσετε πως το αποτέλεσμα είναι αναπάντεχα κομψό⋅ απλά θα πρέπει να προσέξετε τις ακόλουθες βασικές αρχές.

Χρησιμοποιήστε Ίδιο Χρώμα σε Διαφορετικό Τόνο ή Ίδιου Τόνου αλλά Τμηματικά  

Προφανώς οι παραλλαγές της νέας αυτής τάσης είναι αμέτρητες: όσοι λατρεύουν τη μονοχρωμία και θέλουν πραγματικά να πρωτοτυπήσουν, επιλέγουν κουρτίνες ίδιου ακριβώς χρώματος αλλά διαφορετικού τόνου (πιο ανοιχτού ή σκούρου) ή με ανάγλυφο σχέδιο ώστε να ξεχωρίζουν διακριτικά από το φόντο του τοίχου.

Αν πάλι επιλέξετε να κρεμάσετε εμπριμέ κουρτίνες, φροντίστε να περιέχουν σε αρκετά ευδιάκριτο βαθμό το χρώμα του. Και πάλι εδώ, η απόχρωση και ο τόνος δεν είναι ανάγκη να είναι ίδια. Να θυμάστε πως αν η κουρτίνα είναι 2-3 τόνους πιο ανοιχτή ή κλειστή σε σχέση με τον τοίχο, το ανθρώπινο μάτι ουσιαστικά θα το βλέπει σχεδόν σαν διαφορετικό χρώμα.

Αποφύγετε τις Υπερβολές

Καλό είναι να αποφύγετε τις υπερβολικά έντονες αποχρώσεις αν θέλετε να δοκιμάσετε την καινούργια αυτή διακοσμητική τάση, γιατί, ακόμη κι αν δείχνει εντυπωσιακή στην αρχή, σταδιακά θα αρχίσει να σας κουράζει οπτικά.

Αν είστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσετε στους τοίχους κάποιο πολύ έντονο και βαρύ χρώμα, τότε θα ήταν καλό να επιλέξετε κουρτίνες σε μια γήινη απόχρωση. Το λευκό σε μια πιο παλ εκδοχή του δένει τέλεια τόσο με θερμά όσο και με ψυχρά χρώματα στον τοίχο.

Αν πάλι θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο περίπλοκο οπτικά, δοκιμάστε να ταιριάξετε το τελείωμα ή τις λωρίδες της κουρτίνας, σε περίπτωση που είναι ριγέ, με τον τοίχο, ενώ η υπόλοιπη έκτασή της μπορεί να είναι σε μια γήινη, πιο ξεκούραστη οπτικά απόχρωση.

Μη Βιαστείτε

protoporiako trend inner2

Η τοποθέτηση νέων κουρτινών στους χώρους σας δεν είναι μια απλή υπόθεση, ούτε από άποψη χρόνου, ούτε από άποψη χρημάτων. Προτού ενθουσιαστείτε, λοιπόν, με τη νέα αυτή τάση, είναι καλό να εξετάσετε με προσοχή όλες σας τις επιλογές, τόσο σε σχέδια, όσο και σε χρώματα και υφάσματα.

Ο λόγος είναι απλός: εφόσον το βασικό χρώμα σε τοίχους και κουρτίνες θα είναι ίδιο, αυτομάτως το σχέδιό της και η υφή του υφάσματός της θα προσελκύουν την προσοχή πολύ πιο έντονα. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, πως θα επιλέξτε κουρτίνες με στοιχεία τέτοια που θα δένουν αρμονικά με την υπόλοιπη διακόσμηση και θα προσδίδουν στο δωμάτιο το στιλ και το χαρακτήρα που πραγματικά θέλετε. 

Για αυτό πάρτε το χρόνο σας. Μη βιαστείτε.

Χρειάζεστε Βοήθεια;

Αν νιώθετε πως χρειάζεστε μια πιο εξειδικευμένη βοήθεια για να κάνετε τη σωστή επιλογή, οι έμπειροι σύμβουλοι της Euroblinds είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν. Έχοντας μάλιστα τις εξαιρετικές συλλογές υφασμάτων της Alhabra και της Casadeco, που έχουν εμπνευστεί από τη νέα αυτή πρωτοποριακή τάση, είμαστε σίγουροι πως θα βρείτε γρήγορα αυτό που αναζητάτε!

Επισκεφτείτε σήμερα ένα από τα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds! Βρείτε ποιο είναι πιο κοντά σας μέσα από τον ιστότοπό μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer