Πώς να Διαλέξετε Σωστά Υφάσματα για Κάθε Χρήση

23 Μαΐου 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

optimizedteaser ifasmata.png1495631455

Ύφασμα – το άλφα και το ωμέγα οποιουδήποτε υφασμάτινου μέσου σκίασης – και όχι μόνο από άποψη αισθητικής. Η επιλογή σωστού υφάσματος, από την άλλη απαιτεί γνώσεις, πείρα και άφθονη υπομονή, καθώς έχετε πλέον στη διάθεσή σας μια τεράστια ποικιλία ποιοτήτων, υφών, χρωμάτων, σχεδίων και υλικών κατασκευής, ώστε είναι αδύνατον να μη βρείτε το συνδυασμό που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας για κατάλληλη σκίαση, αλλά και θα ικανοποιήσει απόλυτα τις αισθητικές σας απαιτήσεις. 

Euroblinds σας λύνει τα χέρια και σε αυτόν τον τομέα, παρέχοντάς σας όχι μόνο τα πλέον προηγμένα συστήματα σκίασης, αλλά και υφάσματα εξαιρετικής ποιότητας και κατασκευαστικής αντοχής, με την υπογραφή της Alhambra. 

Ας Κάνουμε τις Συστάσεις…

Ο οίκος υφασμάτων Alhambra μετρά μια πορεία ήδη 40 χρόνων και παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, έχοντας κάνει την επωνυμία της συνώνυμο της υψηλής ποιότητας, τόσο αισθητικά όσο και κατασκευαστικά. 

Optimizedchosee Fabrics In Article.png1495631467

Συνεπώς, το μόνο που χρειάζεται πλέον να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τα κέντρα Σκίασης της Euroblinds και να εμπνευστείτε από τη μεγάλα γκάμα υφασμάτων της Alhambra, δίχως καμία ανησυχία για την αντοχή του υλικού, τη διάρκεια ζωής των χρωμάτων, καθώς και την αποτελεσματικότητά τους ως μέσα σκίασης. Απλά επιλέξτε σχέδιο και αποχρώσεις!   

Συμβουλές για Κομψό Αποτέλεσμα

  • Αν σκοπεύετε να επιλέξετε ένα πολύχρωμο σχέδιο, φροντίστε η βασική του απόχρωση (το φόντο δηλαδή του σχεδίου) να είναι ίδια, παρόμοια, ή να δένει αρμονικά με το χρώμα των τοίχων σας. 
  • Στη συνέχεια, φροντίστε το δευτερεύον χρώμα του σχεδίου να είναι ίδιο, παρόμοιο ή να δένει αρμονικά με τα δευτερεύοντα στοιχεία του χώρου που θέλετε να καλύψετε, όπως έπιπλα, διακοσμητικά στοιχεία κτλ. 
  • Οι πιο κομψές δημιουργίες συνήθως συνδυάζουν υφάσματα με νήματα διαφορετικής προέλευσης και ύφανσης. Για ακόμη καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, επιλέξτε υφάσματα με ανάγλυφα σχέδια.
  • Τώρα, όσον αφορά τα μοτίβα, αποφύγετε τη μονοτονία στα μεγέθη. Παραδείγματος χάρη, προτιμήστε ένα μοτίβο που περιέχει άνθη σε πολλά διαφορετικά μεγέθη. 
  • Αν επιλέξετε τη χρήση περισσοτέρων του ενός υφασμάτων, φροντίστε το κύριο ύφασμα να εμφανίζεται το λιγότερο σε 3 σημεία στο χώρο, για να κυριαρχεί οπτικά.

Τι Άλλο Πρέπει να Λάβετε Υπόψη

Μπορεί τα χρώματα και τα σχέδια να δένουν απόλυτα με τους τοίχους, τα έπιπλα και τα άλλα στοιχεία του χώρου, θα πρέπει, όμως να αναλογιστείτε και τι είδους ατμόσφαιρα θέλετε ακριβώς να δημιουργήσετε: ρομαντική, που να βοηθά το διάβασμα ή το στοχασμό, ή μήπως να προετοιμάζει σώμα και μυαλό για ξεκούραση; Το σχέδιο και η απόχρωση θα πρέπει να αρμόζουν στο πώς ακριβώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο χώρο. Παραδείγματος χάρη, τα πιο ελαφριά υφάσματα προσδίδουν μια αίσθηση ονειροπόλησης και ρομαντισμού. Τα πιο σκούρα είναι πιο εντυπωσιακά αλλά ενθαρρύνουν και την ξεκούραση. 

Optimizedchosee Fabrics In Article2.png1495631470

Επίσης, μολονότι όλα τα υφάσματα της Alhambra είναι εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής, οι συνθήκες στις οποίες θα εκτίθεται το ύφασμα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Παράγοντες όπως 

  • ο βαθμός έκθεσης στον ήλιο, 
  • η ύπαρξη ή μη δέντρων ή άλλων στοιχείων που θα συμβάλλουν στη σκίαση, 
  • το ποσοστό υγρασίας, 
  • η απόσταση από τη θάλασσα και η επίδραση του αλατιού, 
  • η ισχύς του ανέμου καθόλη τη διάρκεια του χρόνου κ. ά. 

είναι σημαντικό να ληφθούν σοβαρά υπόψη προτού κάνετε την επιλογή σας. 

Ίσως αναρωτιέστε κατά πόσον είστε σε θέση να σταθμίσετε σωστά όλα αυτά τα στοιχεία για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Μη στεναχωριέστε! Στα Κέντρα Σκίασης της Euroblinds θα βρείτε έμπειρους και εξειδικευμένους αντιπροσώπους μας που θα χαρούν να σας βοηθήσουν και να σας προτείνουν επιλογές που ταιριάζουν καλύτερα στο δικό σας χώρο. 

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας μας ή βρείτε το πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης της Euroblinds

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer