Οικιακά ρολά διελασμένου προφίλ: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

17 Ιουνίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner oikiaka rola dielasmenou profil 10 pragmata pou prepei na gnorizeis

Τα οικιακά ρολά με φύλλα διελασμένου αλουμινίου αποτελούν σήμερα μια αρκετά δημοφιλή επιλογή σε ό,τι αφορά την εξωτερική σκίαση του σπιτιού. Με καινοτόμο χαρακτηριστικό τη μακροδιάτρηση των φύλλων, η προσαρμογή τους στα παράθυρα και στα μεγάλα ανοίγματα μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την τοποθέτηση των συμβατικών ρολών αλουμινίου, καθώς ικανοποιούν τόσο τις ανάγκες συσκότισης όσο και προστασίας του εσωτερικού χώρου του σπιτιού.

Ακολουθούν αναλυτικά οι 10 λόγοι που αξίζει να βάλετε στη ζωή σας και στο σπίτι σας τα οικιακά ρολά διελασμένου προφίλ.


1. Ηλιοπροστασία

Ο ειδικός σχεδιασμός και η δυνητικές κλίσεις των φύλλων παρέχουν κάλυψη από την ηλιακή ακτινοβολία οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, οποιεσδήποτε κι αν είναι οι ανάγκες του σπιτιού λόγω θέσης ή προσανατολισμού. Το υλικό κατασκευής των φύλλων παρέχει αποδεδειγμένη προστασία από τον ήλιο, φροντίζοντας το εσωτερικό του σπιτιού να παραμένει δροσερό.

2. Εξοικονόμηση ενέργειας & βιωσιμότητα

eksikonomisi energeias kai viosimotita 

Η θερμομονωτική φύση των ρολών διασφαλίζει πως δεν θα έχετε καμιά ενεργειακή διαρροή, κάτι που αποτελεσματικά συμβάλλει στη σημαντική μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο τα παράθυρα λειτουργούν ως έξυπνες ασπίδες προστασίας, ανακόπτοντας τη ροή των ψυχρών ή θερμών ρευμάτων από έξω προς τα μέσα, αλλά και το αντίθετο, αυξάνοντας έτσι την απόδοση των θερμαντικών ή κλιματιστικών μέσων.


3. Προστασία από τον θόρυβο

Ολόκληρη η κατασκευή των ρολών συντίθεται από αλουμινένιες ψάθες, κουτιά, οδηγούς και ρολά. Το αλουμίνιο εκ φύσεως αποτελεί το πλέον καταξιωμένο ηχομονωτικό υλικό στην αγορά και ως αξιόπιστο μονωτικό μέταλλο αποκλείει επαρκώς από το εσωτερικό του σπιτιού θορύβους και ανεπιθύμητους ήχους.


4. Ευρύ Χρωματολόγιο

Η ψάθα από διελασμένο αλουμίνιο επιτρέπει τη βαφή της σε διάφορους χρωματισμούς, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που υποστηρίζει ο κατασκευαστής αλλά και τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Αυτή η ευελιξία καθιστά τα εν λόγω αλουμίνια μια τίμια λύση και από αισθητική άποψη.


5. Αντικουνουπικές ιδιότητες

Η μεγαλύτερη επιφάνεια αερισμού που χαρακτηρίζει το σύστημα αλλά και η σταθερή δομή του μπλοκάρουν την είσοδο των εντόμων στο χώρο, έτσι ώστε να μην παραβιάζει την ιδιωτικότητά σας κανένας… ανεπιθύμητος φτερωτός επισκέπτης.


6. Φυσικό φως

fysiko fws

Οι μικροδιάτρητες λωρίδες αγαπούν το φυσικό φως και το υποδέχονται στο εσωτερικό του σπιτιού μέσα από το σύστημα ελεγχόμενης διέλευσης και μικροδιάτρησης που χαρακτηρίζει κάθε αρσενικό φυλλαράκι των ρολών. Με αυτόν τον τρόπο μπλοκάρετε τον ήλιο, κρατώντας ωστόσο φυσικά φωτισμένο το εσωτερικό του σπιτιού.

7. Ελεγχόμενη διάχυση φυσικού φωτός

Ο τρόπος διάταξης των διατομών επιτρέπει να ελέγχετε τη ροή του φωτός αποκλειστικά σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις, αποτρέποντας την ευθεία και ανέλεγκτη έκθεση του εσωτερικού στο φυσικό φως. Χωρίς να παραβιάζουν την ιδιωτικότητά σας, τα ρολά μπορούν να αναπτυχθούν προς τα πάνω ή σε επάλληλη θέση, ώστε να απολαύσετε τη θέα έξω από το παράθυρο ή να συσκοτίσετε κάποιο δωμάτιο αντίστοιχα.


8. Ελεγχόμενος εξαερισμός χώρου

Ο εξαερισμός αποτελεί ένα εύλογο ερώτημα σε τέτοιου τύπου συστήματα,  μιας και έχουμε την αίσθηση πως αποκόπτουμε τη ροή του αέρα όταν το κρατάμε κλειστό. Στην περίπτωση των ρολών διελασμένου προφίλ, ακόμα και σε πλήρη ανάπτυξη το ρολό «αναπνέει», χάρη στη μικροδιάτρηση και των πόρων των διατομών που κατανέμουν τον αέρα ισόποσα και ομαλά μέσα στο χώρο.


9. Προστασία προσωπικών στιγμών

Αυτονόητη είναι η ανάγκη να απολαμβάνουμε μέσα στο σπίτι τις δικές μας ιδιωτικές στιγμές, χωρίς το άγχος της έκθεσης. Οι διατομές των φύλλων επιτρέπουν να χαιρόμαστε τη ζωή μέσα στο σπίτι χωρίς όμως να είμαστε πλήρως αποκομμένοι από το εξωτερικό περιβάλλον. Αν το επιθυμούμε, λοιπόν, τα ρολά προσφέρουν επαρκή θέα προς τα έξω χωρίς να αποκαλύπτουν στοιχεία του εσωτερικού.


10. Αόρατα κουφώματα και αυτοματισμοί

Τα φυλλαράκια ειδικής διάτρησης είναι σχεδιασμένα για να συνδυάζουν μακροδιάτρηση και ηλιοπροστασία, έτσι ώστε να έχετε πάντα ένα αξιόπιστο σύστημα παντός καιρού. Παράλληλα, η φύλαξη του συστήματος μπορεί να γίνει σε εντοιχισμένο κουτί που εναρμονίζεται πλήρως με την αισθητική του κτηρίου. Δεν είναι υπερβολή να κάνουμε λόγο για πραγματικά «αόρατα κουφώματα» που συμπεριφέρονται άψογα και προστατεύουν το σύστημα μέσα στον οδηγό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες κι αν επικρατούν.

Η δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένων αυτόματων σεναρίων, στο πλαίσιο ενός έξυπνου σπιτιού, χαρίζει την πρόσθετη ευκολία του απομακρυσμένου χειρισμού των ρολών μέσα από τις απίστευτες ευκολίες της ηλεκτροκίνησης και του αυτοματισμού.

aorata koufomata

Τα οικιακά ρολά διελασμένου προφίλ έχουν ήδη κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά, κατακτώντας όλο και μεγαλύτερο κοινό για τα αθροιστικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν. Αν θέλετε κι εσείς να γνωρίσετε από πρώτο χέρι τη λειτουργία τους, αλλά και να ανακαλύψετε πώς μπορούν να προστατεύσουν το σπίτι σας, οι έμπειροι σύμβουλοί μας είναι στη διάθεσή σας για να σας κατατοπίσουν τόσο ως προς τις δυνατότητες όσο και για τα ενδεχόμενα οφέλη από την εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος που καθιστά ακόμα πιο εύκολη τη λειτουργία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer