Καλοκαιρινή σιέστα: 3 βήματα για έναν χώρο που επιτρέπει γνήσια ξεκούραση

15 Ιουλίου 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner kalokairini siesta 3 vimata gia enan xwro pou epitrepei gnisia ksekourasi

Καθώς το καλοκαιρινό αεράκι προσπαθεί να δροσίσει τις ζεστές μέρες και νύχτες μας, η διάθεσή μας να απολαύσουμε τη χαλάρωση στο έπακρο έρχεται μέσα από τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που αγαπά την ισορροπία, σέβεται τον πολύτιμο προσωπικό χρόνο και ξεκουράζει αρμονικά τις αισθήσεις.

Το καλοκαίρι αποτελεί, άλλωστε, το κατεξοχήν ισοδύναμο της ανεμελιάς και μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο έντασης, έρχεται να μας βοηθήσει στη συναισθηματική εκτόνωση που τόσο έχουμε ανάγκη. Καθώς τα τηλέφωνα σωπαίνουν και οι υπολογιστές κλείνουν, το σπίτι μας στις διακοπές γίνεται ξανά το προσωπικό μας ησυχαστήριο. Ένας απαραβίαστος χώρος σιέστας και ψυχικής ανασυγκρότησης.

Πώς μπορούμε, όμως, να δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες για να ζήσουμε μέσα σε αυτό ανεκτίμητες στιγμές ξεκούρασης και χαράς παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα;

Δώστε προσοχή στους 3 παρακάτω συμμάχους στους οποίους μπορείτε να επενδύσετε άφοβα για να δημιουργήσετε την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που θα σας εμπνεύσει ατόφια χαλάρωση και ηρεμία:

1. Διαχειριστείτε τον ήλιο με το κατάλληλο σύστημα σκίασης

diaxeiristeite ton ilio me to katallilo sistima skiasis

Παρόλο που αποτελεί τον πρωταγωνιστή του καλοκαιριού, ο ήλιος δεν είναι όλες τις ώρες επιθυμητός μέσα στο σπίτι. Για αυτόν το λόγο, επιλέξτε να κρατήσετε για περισσότερο τη φυσική δροσιά στο εσωτερικό, κάνοντας παράλληλα και μεγάλη οικονομία στη χρήση των κλιματιστικών μηχανημάτων.

Η εγκατάσταση του κατάλληλου συστήματος εσωτερικής ή εξωτερικής σκίασης, εκτός από λειτουργικές προοπτικές έχει και άμεσα εκφραστικές προεκτάσεις, καθώς οι αντανακλάσεις και οι διαχύσεις του φωτός δημιουργούν ατμοσφαιρικές γωνιές μέσα στο σπίτι, κρατώντας παράλληλα τις ιδιωτικές σας στιγμές μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Φυλλομετρώντας τον ανανεωμένο ηλεκτρονικό κατάλογο της Euroblinds θα μπορέσετε να επιλέξετε το σύστημα που απηχεί ακριβώς στις δικές σας ανάγκες, προτιμήσεις και φυσικά στον δικό σας… προϋπολογισμό.


2. Ώρα για αλλαγή κουρτινών

wra gia allagi kourtinwn

Τα υφάσματα του σπιτιού αποκτούν μια αέρινη διάσταση, χαρίζοντας στο χώρο την απαραίτητη ανάλαφρη διάθεση που ταιριάζει στο καλοκαίρι. Τα χρώματα ξαναμπαίνουν δυναμικά στη ζωή μας, ενώ τα μοτίβα γίνονται πιο παιχνιδιάρικα, με τα prints μαρινιέρας και τα φλόραλ σχέδια να κυριαρχούν.

Ο διακεκριμένος Οίκος Αlhambra, με τον οποίο συνεργάζεται επί σειρά ετών η Euroblinds, προτείνει αυτό το καλοκαίρι μια εντυπωσιακή παλέτα υφασμάτων για κουρτίνες, καλύμματα, καρέκλες, δημιουργώντας διαβαθμισμένα συναισθήματα γαλήνης και ονειροπόλησης. Το σκηνικό μοιάζει να αντανακλά στα λινά και βαμβακερά υφάσματα των συνθέσεων τoυ Αlhambra μαγευτικές εικόνες από χώρες μακρινές και εξωτικά τοπία που έχουν για μόνιμο καμβά τους ένα άφθαρτο καλοκαιρινό δειλινό. 

3. Προσωπική ενδοσκόπηση και χρόνο στην οικογένεια

prosopiki endoskopisi kai xrono stin oikogeneia

Για να μπορέσουμε να νιώσουμε πραγματικά ξεκούραστοι αυτό το καλοκαίρι, είναι απαραίτητο μετά από μια απαιτητική περίοδο κλιμακούμενων συναισθημάτων, να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία με τον εαυτό μας, αφουγκραζόμενοι τα βαθύτερα θέλω και τις εσωτερικές μας ανάγκες. Είναι σημαντικό σε μια εποχή μεταβατική ενός εξίσου απαιτητικού χειμώνα να πραγματοποιήσουμε αυτή τη θετική αποτίμηση ως προς τις δυνατότητες και τα πνευματικά χαρίσματα που μας βοήθησαν να φτάσουμε έως εδώ.

Μεγάλο ρόλο σε αυτή την πληρότητα διαδραματίζουν βέβαια και οι οικογενειακές σχέσεις, οι οποίες με τις προκλήσεις των καιρών μπορεί να έχουν φθαρεί ή ατονήσει. Αυτό το διάστημα, λοιπόν, του καλοκαιριού, όπου ο χρόνος δείχνει να είναι πιο ευγενικός μαζί μας, έχουμε την ανάγκη να βρεθούμε ξανά και να ζήσουμε μαζί με τους αγαπημένους μας το χρόνο που μας στέρησαν οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Ας αξιοποιήσουμε, λοιπόν, στο έπακρο τη δυνατότητα για χαλάρωση που μας δίνει η ανάπαυλα του καλοκαιριού και με γεμάτες «μπαταρίες» ας βάλουμε πλώρη για μια δυναμική νέα σεζόν. Οι έμπειροι διακοσμητές της Euroblinds είναι δίπλα σας για να αλλάξετε μαζί τη διάθεση που αποπνέει ο χώρος σας, με προτάσεις που σέβονται την ανάγκη σας να ζείτε και να δημιουργείτε μέσα σε έναν χώρο που πάνω από όλα αγαπάτε και σας εμπνέει.

Κλείστε με την interior design ομάδα μας ένα ραντεβού στο πλησιέστερο Κέντρο Σκίασης Euroblinds, χωρίς καμιά επιβάρυνση, και μέσα από τις δημιουργικές προτάσεις της αγκυροβολήστε αυτό το καλοκαίρι στο δικό σας μοναδικό απάνεμο «λιμάνι». Το σπίτι σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

image 1

olympic Ideas For Home Footer